Mickelsson.net fick syn på Thomas Hurricanes-spelskjorta när han spelade på det nya konstisplanet i Mattby

Thomas använder lagsignerad NHL-skjorta på ute-is

ALLMÄNT. Thomas är en riktig hockeyentusiast. Han är med i ett tiotal träningslistor och spelar otaliga turer under veckan. Hans favoritträningsskjorta är en NHL-skjorta signerad av Carolinas lag från lite på att årtionde tillbaka.

Thomas spelar med höger- och vänsterklubba som utespelare hur han vill. Inte nog med det, han brukar dessutom reparera kolfiberklubbor som har brustit genom att sätta nytt kolfiber i.

Thomas gillar också att dra på sig sin målvaktsutrustning och han är också aktiv som domare i matcher.

Förutom egen aktivitet så gillar han också att vara på plats när andra spelar. Thomas favoritlag är Heinolan Peliitat men alla möjliga andra lag duger också. Andra lag Thomas besöker från Mestis-serien (tidigare kallad division 1) är Tuto, IPK, Kiekko-Vantaa och Kiekko-Espoo. Thomas spelade själv som juniorspelare i HIFK och han är som sloganen säger "En gång HIFK alltid HIFK". I ligan följer han också med Pelicans matcher.

Från och med 14.02.2022 är det möjligt att vara 500 personer i publiken då coronoarestriktionerna lindrats, något hockeyfans har väntat på.

För en vecka sedan fick Thomas chans att träna i ett lag med flera av hans hockeyidoler från barndomen. De fick roligt åt att han nämnde åt en av spelarna att han hade ishockey samlarkort med hans ansikte för över 40 år sedan.

På frågan varifrån han lyckats hitta en så värdefull spelskjorta svarade Thomas:

- Harkimo gav den åt mig, han hade den på väggen. (Harkimo är en annan ishockeyentusiast, red anm.)