Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 2 februari 2023 kl 13:19Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Apostlagärningarna fortsätter för Pontus J Back
pontusback.com
Foto: pontusback.com
Linnea, Kajsa och Pontus. Pontus åker på nya slags turnéer sedan han blev frälst
Linus
 3 193860 1111 8
Linus Mickelsson
Online 10:01 04/04 2008  Modifierad 23:24 18/08 2010
Linus
Linus
Den nyutgivna boken Ur helvetet till himmelriket
Linus
Linus
Pontus på backstage på EC
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  När mörkret var som svartast och Pontus J Back låg på sjukhus i dödliga alkoholskador hände något som fick honom att gå igenom flera mirakler: Han mötte Jesus.

Ur helvetet till himmelriket är en djupt rörande och uppmuntrande bok om en humoristisk killes kamp mot alkoholen och hur han förlorade slaget, nästan.

Hur vet man att frälsningen verkligen verkar i någon? Man ser på frukten! För ett år sedan höll Pontus på att dö en alkoholists smärtsamma och oglamourösa död. Sedan att han mötte Jesus i sjukhuset har han gett tid till sin familj, skippat rullstolen, vittnat i skolor, gått med i HD-motorcykelevangelisation, gett ut sitt vittnesbörd på olika håll och nu senast har han gett ut en mycket läsvärd bok.

Boken är inte bara en mäktig omvändelsehistoria och helandehistoria utan den berättar också om en rockares vardag, om en alkoholists bittra kamp och om hur en lärjunge och musiker vid namn Ben Antell tålmodligt och kärleksfullt fanns till förfogande för Pontus. Det var också Ben som ledde Pontus till Jesus.

Från att i början av sin frälsning nästan skämts över att gå till kyrkan, rockare går ju inte i kyrkor, har Pontus blivit en evangelist som verkligen är stolt över evangeliet.

Lite överraskande och glädjande är att Pontus blev så varmt mottagandet i församlingarna. Pontus är en kille som verkligen ser ut som en rockare, efter många år som proffessionell gitarrist och basist: Han har lika mycket tatueringar på armarna som han har hud där, han går med rockare kläder men hans hjärta rockar med Jesus. Församlingen verkar vara redo för en väckelse!

Flera vänner och kändisar skriver i slutet av boken hälsningar till Pontus. Hans kollega från Erocktica grundaren och sångaren i bandet Pink Snow skriver så här:

"Pontus found the Devil in the bottle. Having myself coming from two alcoholic parents I have seen the dangers of death at the door ... I have been with my friend Pontus in some really bad situations, and today it is a mirable for me to see him alive and well." ... "I can only hope to learn from his courage and strength as he is now sober and has embarked on a new life with God."

Pontus skriver om hur han ganska snart efter gudsmötet fick förtroendeuppdrag:

"Mitt första uppdrag fick jag tack vare min vän och pastor Mats Björkman. Det var på ett scoutläger där jag berättade om mitt liv och vad jag varit med om. Scouterna lyssnade och ställde frågor och jag kände att Herren talade genom mig. Jag fick även be frälsningsbönen med tre barn denna vackra sommardag!"

Pontus har en webbsida på adressen där man kan läsa mera, se på bilder och även lyssna på bland annat "I'm happy" som Pontus spelat in med Ben Antell.
www.pontusjback.com

Vad kan man säga? Otroligt, det är underbart att Pontus är med på Guds lag.

De som är intresserade att beställa boken och läsa hela den fantastiska storyn kan göra det för 15 € plus porto på följande adress:
www.frankmangscenter.fi/index.php?CAT=2&CAT2=6 . 5 euro per bok går till församlingens ungdomsverksamhet.3SbeoDBqSp4895W2KwhF2b
12:19 30.4.2008


GRATTIS till körkortet! =) Välkommen med i A-klass klubben! Tyvärr har jag ingen motorcykel men nog körkortet x) . En man, en hoj och en väg, det är grejer det!
HD KILLEN
16:45 26.4.2008


Ja, igår fick HD killen sitt körkort, så nu är allt lugnt! Det är väl bara att tacka Jesus för allt som skett och som sker! Blessing!
Pontus J. Back
13:32 11.4.2008


Ja, du "Jalle" vilken skit det var att leva som alkoholist.
Nej, du vet ju mycket väl att bilskolan inte är klar men
det spelar väl ingen roll. HD killen kommer att få MC
kort så fort vädrets makter tillåter, det är på G!
Ha det välsignat!
Jalle
21:00 10.4.2008


Vilket skit! HD killen har inte ens MC kort. E bilskolan klar än?
Linus
08:54 7.4.2008


Ja, det var en nyttlig bok att läsa, den öppnade mitt hjärta lite till. Ett bättre sätt att spendera ett par kvällar finns knappast.
Killroy
01:07 7.4.2008


Go on Pontus , go on .
För livet vi lever på jorden är ändast en kort tid .
Boken bör alla läsa som funderar över livets mening .
Niclas
10:07 6.4.2008


Boken är bra,läs den du med!
Mikael
15:08 4.4.2008


Ville bara tillägga att Pontus J Back är The Man.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén