Flickor är bättre på schlager

Man på gatan: Inför könskvotering för Eurovisionsvinnarna

ALLMÄNT. Mickelsson.net har nyligen i en helt fiktiv intervju med en man på gatan i Tölö fått reda på att kvinnor totalt dominerar ett viktigt område: Eurovisionstävlingarna! 34 tävlingar har vunnits av ett kvinnligt solo jämfört medan männens motsvarande siffra endast är 6.

Den här helt osannolika statistiken visar att kvinnor som uppträder gynnas framom sina manliga rivaler. Två av de sex manssegrarna som förekommit sedan 1956 vanns dessutom av samme kille, Johnny Logan.

Hade Eurovisionen varit en sport hade tävlingen säkert delats in två separata tävlingar, en för herrar och en för damer.

- Är det inte fel att kvinnor bara fungerar som sångfågel-objekt i tävlingarna, funderade mannen på gatans kompis i den fiktiva intervjun.

1998 förstod en grabb hur det hängde ihop och bytte kön till tävlingen, och vann! Det fallet och tävlande i grupp har inte räknats med i statistiken.

- Jag tycker det här är knäppt, klart alla skall tävla i samma tävling och klart att den som fått flest röster skall vinna, kontrade Linus.

Här är vinnarna genom tiden:

http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_winners

Här är statistik över könen:

http://www.kolumbus.fi/jarpen/