Ansas nya frisyr gillades av flickorna

Surpriseparty för Rebecka

ALLMÄNT. Rebecka Allén hör till Guds skarpare barn och därför blev hon inte påriktigt helt överraskad när ett gäng med hennes vänner uppvaktade henne på födelsedagen.

Överraskningspartyt hölls på lördagen för att lura rebecka, istället för Rebeckas riktiga födelsedag som var redan på torsdagen.

För att hedra födelsedagsbarnet släpade sig Sofie och Ansa till Helsingfors från österbotten. Helsingforsarna Aami och Matilda deltog också i festligheterna.

Regnet gjorde intrång i planerna på en omfattande petanque och frisbee turnering, men istället spelades en heludda variant av Uno och senare spelades ett annat kortspel. Aami vann helt klart flest Uno-ronder. Ansa vann nagelbrytarspelet totalt.

Senare blev Rebeckas fotolåda exponerad och ett solklart bevis hittades på att Rebecka, Sofie och Aami hade varit klasskamrater på FKF i Vasa.

Under kvällen diskuterades också viktiga och intressanta saker. Rebecka är med bibelskolebakgrund insatt i församlingsteorier och -praktik. Bland annat sade Rebecka att cellgrupper fungerar och att man skall unvika att i församlingarnas styrelser ha naturligt allierade såsom gifta par, familjemedlemmar, pastorn, mm.

Alla som var med verkade hålla med om att under och tecken skall följa de som tror och att tecknen främst är för de icketroende.

Rebecka är väldigt intresserad av politik och hon argumenterade duktigt om demokratin och dess utvecklingsmöjligheter. Hon gav prov på en djup insikt: Medierna fick en känga, vem bevakar media så att den hålls relevant, frågade hon sig. Politikerna bevakas av några skribenter som kan släppa sig hur som helst.

Som avslutning till kvällen så drog sällskapet iväg till Big Mama's, kebabrestaurangen som säljer pitakebab med hemlagat bröd och gott kött. Nästan lika bra som den i Hangö.

I restaurangen talade vännerna hängivet om hur människorna skulle nås med evangeliet och dess kraft. Ansa berättade att det inte är bara utomlands det händer under, om man vågar be när man får chansen. Hennes man Tomppi hade nyligen vunnit över rädslan och fått be för en man vars händer blev uppenbart helade och han började spontant prisa Jesus.

- Tack vänner för en super kväll, tackade Linus.

Matilda på Big Mama's
Rebecka är en självutnämd kebabexpert
Kompisar
Sofie till höger och Ansa till vänster, inlindad i en gardin
Känslor i spel
... och hon vann oftast i Uno
... hon har roliga miner
Aami är underhållande
Kaka och glass
Jubilaren Rebacka med produktplacering från Jaffa