Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 1 februari 2023 kl 14:45Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Profetiskt nytt år
Linus
Foto: Linus
Veronica
 1 28465 374 0
Veronica Nordman
Online 21:07 02/01 2007  Modifierad 00:37 15/08 2010

Allmänt  Det var många som tog emot nyåret 2007 i Hartwallarenan. Som huvudtalare var profeten och förebedjaren Chuck Pierce, en man som har haft vårt lilla Finland på sitt hjärta i åratal.

Han och en grupp människor hade 40 dagar innan terroristattackerna i London gått ut med en varning. I januari 2006 fick han en profetia angående kriget mellan Israel och Libanon. Profetian uppfylldes senare på sommaren.

Andra talare var Kalevi Lehtinen, Pirkko Jalovaara, Markku Koivisto och Hans Weichbrodt. För lovsången stod Heikki Uusikylä.

Chucks budskap var att det finns en tid av väntan och en perfekt tid för ett besök av Herren. Han vill komma med sin Ande över Finland och Hans verk i landet kommer att påverka andra länder i Europa. De tre följande åren kommer att vara avgörande för Finlands folk sett ur flera olika perspektiv. De kommer att ha betydelse på det personliga planet, samfundsmässigt, territoriellt sett och för nästa generation.

Hans budskap för nästa generation var: ta itu med dina svagheter, låt inte förluster fälla dig, gå emot Satans försök att få dig känna självömkan. Stå upp. Du får Guds favör och kan gå in i en ny tid.

Vi behöver som nation förstå när Herren vill besöka oss. I Luk 19:41-44 gråter Jesus när Jerusalem inte förstod att det var tid för ett möte med Gud.

Granatäpplen är väldigt speciella i den bemärkelsen att inne i dem finns flera nya frukter. I Bibeln representerade äpplet framgång och seger. Pierce hade med sig granatäppelolja. Flaskan som oljan var i öppnades sedan av Markku Koivisto och över Finlands nation proklamerades fruktbarhet, framgång och seger.

Prästen Hans Weichbrodt från Sverige delgav sin syn på varför en väckelse kan svepa över Finland. Det är för att det finska folket präglas av en särskild ödmjukhet.

Från det europeiska parlamentet och riksdagen var Hannu Takkula, Päivi Räsänen och Leena Rauhala. Dessa höll tal som fick mig att stämma in i Markku Koivistos yttring av tacksamhet över att de finns till.

Avslutningsvis orden från vår älskade Finlandia som också sjöngs denna nyårsafton i Hartwallarenan.

”…oi nouse, Suomi, näytit maailmalle
sä että karkoitit orjuuden
ja ettet taipunut sa sorron alle,
on aamus alkanut, synnyinmaa.”

Amen!Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén