Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 1 februari 2023 kl 15:51Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Christer till Idols semifinal
Linus
Foto: Linus
Christer Romberg
Linus
 1 43924 373 30
Linus Mickelsson
Online 21:40 28/01 2007  Modifierad 03:24 13/08 2010

Allmänt  Christer Romberg har igen tagit sig närmare finalen genom att komma med bland de 24 bästa!

Idag 20.53 finsk tid visades en glad Christer springande med den gula lappen på MTV3. Christer är en helyllekille som redan är en Idol i sitt band Unity.

Christer skriver om sina uppelvelser på Inunity.fi.

De sex kommande programmen kommer att ta fyra deltagare i gången och då får alla (du och jag) rösta en av dem till finalen per program.

På adressen www.idols.fi finns mera, men tyvärr är videona avgiftsbelagda.


IdaK
22:16 1.2.2007


ja va åxå o titta dit på netti-tv:n och under "idols extra" finns en juttu som heter "idols-kokelaiden yöunet ovat vähissä" där får man höra christer sjunga angels, först fel o så korrigerar han d.. och så hör man lite nya kommentarer från domarna, då di funderar vem som far vidare ti semifinal.. *heja christer*

Cizi
11:27 1.2.2007


Yees, ja va oxå å kolla d där.. Tänkte nog att ja sku kunna betala för att få se Christer mera! D nog värt d ;)
Förrästen, kommer Christer alls att va me ikväll, eller e d bara den där ena gruppen me dom där fyra? ..för ja kommer att missa kvällens Idols..
Daniel
21:27 31.1.2007


Sorry, glömde säga att de har en funktion där på netti-tv för att
checka att du har alla program för att kunna se, man kan se ett
testklipp, syns det inte talar de om för en vad man behöver ladda ner.
Det här säger jag nu bara så att ni inte betalar först och märker att
ni av någon orsak inte kan se det sedan, så testa först! Allt gott!
Daniel
20:12 31.1.2007


Hej!

Jag skulle bara varmt rekommendera er som vill höra Christer att gå in på idols.fi Där kan ni betala 1,90e för att kunna lyssna i 24h framåt. Och enligt mig får ni valuta för pengarna! Ni kan se/höra ett flertal klipp med Christer!!!

Alltså:

Gå till netti-tv, tryck Koelaulut - där hör ni Christer sjunga "I'm dreaming of a white Xmas"

Sen till Teatteri - där hör ni Christer 2 gånger, en gång individuellt med "Feel" och sen i grupp med "POP-musiikkia"

Sen ännu till Backstage - 2 gånger här med, först i grupp då de övar pop-musiikkia, och sedan individuellt med "Angels", "I'm here without you Baby" och "pop-musiikkia".

Skulle Christer vara med i den grupp som sjunger imorgon skulle han utklassa de andra med hästlängder, men nu får han kämpa mot ett stentufft gäng lite senare, so...

VOTE, vote, VOTE FOR THE WINNER! Christer is the winner, of eurovi... IDOLS!
Thomas
17:54 31.1.2007


Jag måste medge att jag tidigare betraktade både Idols tittare och deltagare som fullständigt tomma i skallen.Nu när Christer gått med i hela cirkusen är det väl dags att ändra inställning så småningom.Kanske han kan förbättra kvaliteten på hela spektaklet.
Zemon Oakstream
10:29 31.1.2007


Heh, visste inte att Christer var med innan jag råkade titta lite extra på mtv3's sidor om Idols. Tycker det är tråkigt nog att de visat så lite av honom på TV. Som sagt så är det ju många andra som knappt vet att han är med eller hur han sjunger.
Det där att använda skype för att rösta tror jag inte går för det borde inte vara såå svårt att spärra samtal som använder skype's nummer. Så länge bara teknikerna på Idols kommer ihåg det.

Lycka till i Idols.
Linda
21:30 30.1.2007


Ja ha nog blivi biten av nån idols-fluga nu, fö ja märkte att ja ha börja snoka omkring på olika diskussionsforum om programmet. De e många som förundras över att Christer har hamnat så i skymundan! Så är det tyvärr också flera som undrat vem den där Christer riktit e, eftersom dom int öht minns honom.

Dessutom var de nån som konstatera nåt om att domarna väljer in ytterligare två, efter att folket har röstat i semifinalserna. Är det så? Har tydligen missat det isf...
3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
16:23 30.1.2007


Jaa visst e d!! Men tyvärr kan man int få allt.... :S Heh!
Andreas
15:58 30.1.2007


En fin önskan... :D
3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
15:39 30.1.2007


Oj, jag önskar att ja va en teknisk snubbinna ;D
daniel
15:24 30.1.2007


Kanske det Jenna,

det beror lite på om det är sms eller samtal som gäller. Är det samtal kan jag tänka mig att skype kunde fungera, men det är bara min gissning, kanske det finns nån teknik snubbe/snubbinna som har närmare besked att ge..
¤jenna¤
12:16 30.1.2007


Tror ni man kan rösta från Laos också?
Linus
11:59 30.1.2007


Det är minsann underhållande när flickorna framställs som känslomonster, gråter och fnittrar om vartannat. :D Kanske Christer borde börja dagen med lite östrogen och progesteron?

nn
11:12 30.1.2007


Men Idols e ju teeveeunderhållning i första hand, right? Så int behöver det väl va en rättvis objektiv presentation av deltagarna? Säkert har producenten en viss tendens att söka de krejsigaste/dummaste/känsligaste/whatever snuttarna att visa? Underhållningsvärde. Fast om de börjar klippa i själva semi o final uppträdandena är det dags att börja kasta ägg o sånt >:P

Men nog tror jag också att producenterna har favoriter :( Men vi hejar o hoppas på Christer! Han är ändå bäst ;)

millo
05:00 30.1.2007


Ja, tänk så det kan gå när jag sticker utomlands!!! Grattis Christer! Tyvärr så visar thailändsk tv inte Finlands Idols-tävlingar, så jag får väl nöja mej med rapporteringen via mickelsson.net!
Jocke Grönroos
18:39 29.1.2007


Jag menar inte att det är fel att Mickelsson enbart följer Christer... ifall ni tror det så har ni missförstått mig. Vad jag menar är att det är ungefär samma sak som när producenterna följer sina favoriter, för det här ökar ju nog Christers chanser. Sedan borde kanske inte producenter ha favoriter, men det är en annan historia...
eh
17:33 29.1.2007


Tror inte det är enbart negativt att vara lite outside i början. Agnes som vann i sverige för nåt år var inte alls exponerad i början, utan "pluppade upp" sen mer mor slutet.
Cizi
16:53 29.1.2007


Yeeeey! Ja ha int missa en sekund av den fjuttiga tv-tid du fått, å varje gång blir man lika glad av att se dig!! Men jåå, fräckt e d!!! D median som e orättvis!! Men vi röstar alla på dig så ska du nog ta dig enda till slut!! :)
Linus
15:42 29.1.2007


Christer är sedan åratal tillbaka kändis på Mickelsson.net medan de andra Idolstävlarna är helt okända. Därför följer vi med Christer.

Men i en riktig tävling är det reglerna/arrangörerna som skall garantera en rättvis kamp i hopp om att hitta den bästa personen i tävlingens kriterier.

Den där långhåriga killen som synts väldigt mycket kände ju den där långhåriga tävlingsdomaren. Det kanske förklarar varför domarna blir så väldigt rörda av honom.

Men bara dåliga förlorare förklarar och Christer är så stabil, duktig och snygg så han kan faktiskt vinna!

Christer
15:12 29.1.2007


Mmm, ja blev faktist lite besviken när jag kolla in Idols igår, jamena så vitt jag kommer ihåg gjorde jag, om jag får säga det själv, en bra instats hela teatervekoslutet igenom. Enda gången jag moka var första uttagning och gissa vad man ser i tv...

Nå men som sagt, jag är ju vidare i semifinal, och hur långt jag kommer är som inte mer i mina händer, jag har försökt mitt bästa, må de ta mig till final eller ej. Men som sagt alla kan påverka genom att rösta... Den 16.2 kommer min semi grupp... Och jag kan säga det redan nu, I´m gonna need all the wotes I can get eftersom jag är i vad som troligtvis kommer att bli den överlägset tuffaste gruppen. Fast det återstår att se på tv!

Peace till alla och tack för allt stöd ya all!!!

L
14:01 29.1.2007


Jag var helt säker på att han skulle få tevetid igår, eftersom han inte synts nästan alls hittills, men nej....producenterna vrider det visst som de vill.... Men om vi bara är tillräckligt många som röstar så..!!! Dessutom tycker jag att de som är i första gruppen inte alls är så speciellt bra, medan Christer har två av de värsta (bästa) i sin grupp.

Och bara som ett tips: Det lönar sig att boka in

FREDAGEN DEN 16.2

framför teven...Ingen orsak nämnd =)

Daniel
12:47 29.1.2007


nämen komigen Jocke! Det är väl inte så konstigt att mickelsson skriver om Christer efterom han är med i denna bekanntskapskrets, skulle någon av de andra idols figurerna vara involverade skulle de säkert oxo få uppmärksamhet av mickelsson och dess läsare!

Det som flera av oss ifrågasatt är att skillnaden är så enorm, jag har nu inte suttit med stoppur och tagit tid på de 24 personer som tagit sig till semi, men betänk att Christer och andra kanske fått kring 30s-40s tvtid totalt från programmets början, medan de som synts mest kanske har upp åt 10 minuter! Det är ju självklart att alla inte kan vias lika mycket, och att producenterna väljer att visa vissa deltagare som står ut extra mera, MEN en så X3m skillnad påverkar givetvis deltagarnas chanser att få röster i semina.

Men av det här kan man alltså dra slutsatsen att Idols är ett i stort sett på förhand regisserat spektakel. Någon måst bli omåttligt populär för att klara sig genom semin utan tillräckligt med tvtid dessförinnan...
Jonas
10:31 29.1.2007


Inte är det väl någon som är överraskad över att Christer tagit sig så långt? :) Hoppas han tar sig hela vägen till skivkontrakt!
Lycka till, Christer!
Mia Björklöf
10:06 29.1.2007


Visst det är sant att det är många andra som de knappst visade i Idols (förutom Christer) men dem som de visade ofta är tydligen klara media favoriter. 

Genom att visa samma personer om och om igen blir de kända hos publiken och gör att publiken röstar på dem. Har egentligen ingenting med hur bra man sjunger eller uppträder. Idols konceptet har med provokation att göra - tar fram tävlanden som kan väcka känslor (både positiva och negativa). Varför Christer och så många andra inte kommer med är ett mysterium.

Om det står endast om Christer på Mickelsson är kanske för att "redaktionen" har valt sin favorit (märk, ett antagande) och det är väl ok. Det finns säkert andra som har kompisar eller bekanta som deltagit i Idols, och de igen har egna websidor eller bloggar/ fani sivut =)

Personligen hejar jag på Christer eftersom jag känner honom, tycker han sjunger och uppträder bra. Så om det finns en websida som stöder honom så tycker jag det är bra.

Mia (fortfarande obsessed av Idols)

Jocke Grönroos
00:31 29.1.2007


Ni pratar om rättvisa, men hur kommer det sig att det bara står om Christer här på Mickelsson? Är inte det också orättvisst? Varför står det inte om alla andra, åtminstone alla andra som gick vidare? Ni är inte direkt opartiska i era påståenden om orättvisor... Ni måste ju ändå förstå att de kan inte visa alla lika mycket, det skulle ju dra ut på sändningstiden... Det fanns nog för övrigt flera som visades rätt så lite, likaså fanns det en del som visades mycket, det är ingenting man kan göra något åt... men jag kan ju hålla med om att lite mer skulle de ju ändå ha kunnat visa, men då skulle de vara tvugna att visa vissa andra mer också, för som sagt fanns det andra som det visades bara lite från också.
3SbeoDBqSp8395W2KwhF2b
23:10 28.1.2007


Elin fick nog syn på dig flera gånger i programmet... ;) Hon satt och ropade till av förtjusning varje gång du syntes lite i bakgrunden. :)

Spännande att se hur nästa etapp går nu... Nu har ingen nå'n förhandsinformation. I alla fall inte om resultatet. ;) Du har gjort det bra som kommit så här långt! Grattis (igen)!
Linda
22:53 28.1.2007


Ja, grattis!
Men rätt så orättvist nog att Christer visats så lite. Till näst är det ju väl folket som börjar rösta? Och ifall de bara sett små glimtar av Crister är det ju svårt att sympatisera med honom...

Bianca: De e väl typ 4st per gång eller nåt? I slutet av dagens program berättade de vilka som är i första gruppen, på torsdag, och där verkade Christer åtminstone inte vara med.
Bianca
22:35 28.1.2007


Hur ska man kunna veta i vilket program Christer e med? Eller kan man inte veta det? Stön, då måste jag väl pina mig att titta på det där tjafset tills han har varit med... :P men jag är såklart ändå glad att du kom vidare Christer, Grattis!!
*Sonja*
22:07 28.1.2007


Grattis Christer:) De visste man väl att du sku komma vidare;) Nu skall vi bara alla rösta på vår idol;):) *kramis* 

Corinne
21:56 28.1.2007


Ja att han tog lappen var väl det enda vi såg av honom. Jag hade nästan hela familjen samlad i ett försök att spana efter Christer på TV:n. Vi var i total chock då vi hörde alla sjunga utom honom. Det som vi väntat på hela tiden! Nåja, i vidare på nästa skymt av Christer så roar vi oss med att skratta åt amerikanska och tyska idols. Vi spekulerar villt kring varför han inte visas mera på TV. Är det för att han är e given vinnare? Eller har han ingen karisma? Eller är det kanske för att han inte är finskspråkig?

Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén