Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 1 december 2022 kl 12:09Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Reinhard Bonnke gav järnet för Jesus i Seinäjoki
Pontus J. Back
Foto: Pontus J. Back
Bonnke in action 05.09.2010
pjb@netikka.fi
 10 52185 154 1
pjb@netikka.fi Back
Online 08:15 06/09 2010  Modifierad 22:04 12/09 2010
Jeannette Back
Jeannette Back
Reinhard som har skrivit en självbiografi tjockare än Bibeln fick en bok av Frank Mangs på finska.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bonnke in action 05.09.2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bonnke in action 04.09.2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bonnke in action 04.09.2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bonnke in action 04.09.2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bonnke in action 04.09.2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bonnke in action 04.09.2010k
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Tom Ingvesgård kom för att lyssna på Bonnke
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Bonkke in action 04.09.2010k
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  I sin barndom hade han en dröm. Han såg Jesu blod över hela Afrika och hörde den Helige Ande säga; Afrika skall bli frälst. En ödmjuk och eldig Reinhard Bonnke besökte Finland förra helgen och Mickelsson.net fick en pratstund med honom.

Han har predikat för miljontals människor under sina 50 år i tjänst.
Endast under de senaste 10 åren har 55 miljoner afrikaner kommit till
tro under hans korståg och det viktigaste av allt är att följa upp dessa
nyfrälsta själar

Den som tror att alla världsevangelister är fyllda av sig själva och sin egen stolthet har fel, i alla fall stämmer detta inte in på evangelisten Reinhard Bonnke. Hans passion och hans nöd för de som ännu inte har gjort sina beslut att ta emot och följa Jesus är äkta. Med sitt eget liv som instats har han under 50 års tid predikat ett enkelt men bestämt evangelium i hela världen och han kan väl nog kallas för den störste evangelisten i vår tid. Under mötesserien i Seinäjoki förra helgen fångade han tusentals människor med det enkla budskapet om Jesus Kristus, den enda som har gett sitt liv och dött för världens frälsnings skull. Hans många berättelser och historier om saker han fått vara med om fängslade publiken och jag tror att jag inte är den enda som fick mig en rejäl dos av uppmuntran och fräsch tro.

Alla skall evangelisera
Bonnke vill att vi skall evangelisera mera. Han poängterar starkt att alla Kristna har fått ett uppdrag, att predika evangelium för hela världen och att alla har fått detta samma uppdrag. Som uppmuntran till de som påstår att Gud inte vill använda dem så sade Bonnke att om Gud kan använda honom så kan Gud använda vem som helst. Det handlar inte om oss som personer utan om Jesus. Genom den Helige Ande har vi fått kraft. Vi är Guds verktyg i, men inte av världen. Reinhards tjänst tog ny fart då han började be för sjuka och under intervjun tittade han på sina händer och sade; jag tycker att mina händer är så normala men då jag ber för sjuka är de verktyg för Gud. Detta gäller även dig och mig och Reinhard var mycket mån om att verkligen uppmuntra alla att gå ut och tjäna Gud.

Europa ser ut som Nasaret
Reinhard vill inte såra eller uppröra någon med sitt uttalande, eller rättare sagt svar på frågan om det andliga tillståndet i Europa. Han säger att det börjar likna Nasaret, där man inte vill tro på Jesus och där man inte ger utrymme för Jesus. Han säger att otro smyger sig in i våra trakter och kanske vi har det för bra. Vi tror att vi inte behöver någon Frälsare. Hans bön är dock att inte bara Europa utan hela världen skall bli frälst.
Jag blev positivt överraskad över Bonnkes ödmjukhet och jag såg att hans hjärta inte bara brinner för hela världens frälsning. Hans hjärta ser också den individuella människan och ödmjuk som han är tar han sig tid att prata, vittna och be för en och en i sin vardag. Jag kan rekommendera hans nya bok "Living a life of fire". Den finns för tillfället endast utgiven på engelska och den kan beställas via Christ for all Nations på internet. Bonnke berättar med glimten i ögat att en kvinna bad om förbön för att hon inte kunde somna. Det verkliga problemet var att hon inte kunde lägga ner Bonnkes bok utan måste läsa den från pärm till pärm.Se intervjun med Reinhard Bonnke på NETMISSION.FI:


pjb@netikka.fi Back
09:43 8.9.2010
pjb@netikka.fi

Se inslaget på netmission.fi med Reinhard Bonnke:
http://www.netmission.fi/fi/etusivu/?id=...
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén