Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 1 december 2022 kl 11:33Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Onsdagstur i Stockholm
pjb@netikka.fi
 24 39502 140 0
pjb@netikka.fi Back
Online 10:10 01/07 2011  Modifierad 00:01 02/07 2011
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Varje år, under motorcykelsäsongen ordnar mc-klubben TYFRI en onsdagstur för alla som vill komma med ut och åka. Även i år fick vi vara med en onsdagskväll under en av våra resor till Sverige. 

I tisdags lämnade jag och min son Sebastian Vasa och inledde vår två veckors mc-resa som vi kallar "Road Tour For Jesus Summer 2011". På vägen till färjan i Åbo hann vi med att träffa vänner i Närpes city, ett kort besök på Frank Mangs Center, en underbar lunch hemma hos kyrkoherde Tom Ingvesgår i Lappfjärd, ett besök på ett konfirmationsläger i Normarkku och några till små stopp på vägen. Dagen blev lång men vi hade trevligt tillsammans.

På onsdag morgon anlände vi till Stockholm och checkade in i vårt rum hemma hos vår broder Jari Niemi som bor i Vendelsö utanför Stockholm. Jari är den första svenska medlemmen i Ambassadors For Jesus Christ Motorcycle Ministry och vi har äran att alltid få sova över hemma hos honom då vi besöker Stockholm. Eftersom det var onsdag tog vi det rätt lugnt och laddade upp för kvällens onsdagstur med motorcykelklubben TYFRI MC som själva marknadsför sig som Stockholms kristna mc-klubb. Vi har fått lära känna några av medlemmarna och vi har alltid lika roligt då vi träffas. Onsdagsturerna är till stor välsignelse och detta var andra gången vi var med och körde en onsdagskväll. Förra året blev det att åka långt och fort längs små kurviga vägar men i år blev det helt annorlunda. Kanske någonting i min smak eftersom jag helst glider. Klubben som inte bara lockar kristna motorcyklister till sina onsdagskörningar utan även helt vanliga människor samlas på Gullmarsplan i Stockholm varje onsdag. Där ber man en kort bön och går igenom kvällens rutt och sedan beger man sig ut på vägarna tillsammans. Jag tycker personligen att det där ordet "tillsammans" utgör hela konceptet.Onsdag den 29 juni blev varm och fin.  Turen startade med individuell körning till Djurgårdsbron där vi samlades upp igen och så gick en kort men fin tur längs med Djurgårdens små fina vägar. Rådjur, hästar och annat bjöds det på med koltrastar som till och med överröstade vissa hojar!! Det blev 14 hojar och 17 personer som kom och grillen tog sig snabbt i värmen så korvarna var snabbt färdiga. potatis och räksallad med saft och korvbröd slank ner hos alla. Solens sista strålar fick vi se i gräset och vid nio snåret så styrde de flesta kosan hemåt. 


Tillsammans med Jaris fru Päivi och vår Ambassadörs broder Olle åkte vi till Skogskyrkogården för att se på då olika motorcyklister samlas för att köra fort på bakhjulet och göra olika våghalsiga trick. Dock fick vi inte se mycket action denna kväll i och med polisen var på plats och visade upp sig. Vi förstod att de ville vara där och hålla ner tempot då vi fick höra att en olycka med dödlig utgång skett på samma plats veckan innan. Vi var på plats en stund och evangeliserade och sedan åkte vi hem till Jari och avslutade dagen. En fin dag, given till oss av Gud. För mig känns det bara så välsignat att få ha världens bästa sällskap med mig på mina resor; Jesus och min egen son. Detta sällskap får mig att känna mig mycket tacksam.

För den som vill läsa mer om MC-klubben TYFRI så kan man besöka deras hemsida på adressen www.tyfrimc.se
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén