Pastor Tommy Lilja

Sommarens Bibelskola - Pastor Tommy Lilja besöker Mangsveckan 2011

ALLMÄNT. I år blir det en aningen annorlunda Mangsvecka. Det blir mera undervisning och uppmuntran men de välbesökta väckelsemötena finns dock kvar kvällstid. 

Under Mangsveckan ordnas en Bibelskola med pastor Tommy Lilja förutom väckelsemöten på kvällarna. Vår vision är att vi tillsammans med församlingarna i Österbotten och Svensk Finland skall uppmuntra de troende att komma och stärka sin tro. 
Vi vill vara med och stöda församlingarna i lärjungaskapsträningen. Ni får gärna som församling anmäla Era intresserade medlemmar till detta seminarium. Det går även att anmäla sig privat!

Anmälningar till info@frankmangscenter.fi
Seminarieavgift: 95 € inkl. studieunderlag, frukost, lunch, kaffe och middag.


Vem är då Tommy Lilja?

Tommy Lilja är grundare av PTL Ministries, vars arbete idag berör fyra av världens fem kontinenter. PTL Ministries driver församlingar, bibelskolor, ledarskapsutbildningar, evangelisationskampanjer och ger ut böcker och cd med bibelundervisning på flera språk. Därutöver hjälper PTL Ministries varje år tusentals judar hem till Israel. Tommy och hans fru Carina, arbetar heltid med PTL Ministries arbeten. Basen återfinns i Folkkyrkan Sölvesborg, i södra Sverige, där Tommy är pastor sedan tretton år tillbaka. 

Tommy Lilja föddes i Sölvesborg den 1 september 1960 och träffade sin fru Carina 1983. Både Tommy och Carina växte upp i ickekristna familjer. 1988 hände något som radikalt skulle förändra bådas liv. En natt i maj uppenbarade Jesus sig för Tommy, morgonen därefter vittnande han för första gången om sin tro. Ett halvår senare tog även Carina emot Jesus. Tommy arbetade som rektor vid grundskolan i Sölvesborg och hans fru som biomedicinsk analytiker, när de tre år senare kallades till tjänst inom pingströrelsen i Sverige. 

Första året som pastor startade Tommy Lilja Sölvesborgs Träningscenter, en ettårig bibelskola som idag åter finns även i Delhi och i Jerusalem. 1995 kom första numret av PTL Magazine, som idag har en max upplaga på ca 25 000 ex. När Tommy Lilja 1996 besökte Israel talade Gud till honom om att starta upp Operation Great Exodus, ett arbete vars syfte är att bekämpa antisemitism och hjälpa judar hem till Israel. Fram till idag, har Operation Great Exodus hjälpt ca 10 000 judar hem till Israel, från hela världen. 

Missionsarbetet har sedan 2000 vuxit kraftigt med bibelskolor, ledarskapsutbildningar, församlingsplanteringar och inom PTL Ministries finns idag en växande arme av församlingsplanterare, företrädesvis i tredje världen. En bransch inom missionsarbetet är PTL Campaign, Jesus festivaler som samlar 100-tusentals åhörare och där 10-tusentals människor för första gången tar emot Jesus. Kampanjer som kännetecknas av under och tecken. 

2004 startade PTL Master Class ledarskaputbildning. Ett utbildningsprogram för ledare inom affärsvärlden. Idag hålls kurser för ledare inom näringslivet i Sverige, Rumänien och Indien. 

Tommy har skrivit flera böcker, den första kom redan 1994, en kristen thriller och har sedan följts upp av ett flertal undervisningsböcker. Judarna & evighetens hjältar, 2004, är en klassiker i Sverige och under 2006 kom den populära Egoistens död & den helige Andes genombrott samt Född till Seger Ð vem du är i Jesus Kristus. Tommys senaste bok, Jag skall bygga min församling och Ni skall vara mina vittnen, utgavs 2007 och har våren 2008 översatts till 9 språk. 

Idag kan du också varje vecka möta Tommy i hans program, som sänds varje vecka på den kristna tv- kanalen, Kanal 10. 
PTL Ministries är idag ett omfattande ständigt växande arbete med omväxlande karaktärer. Inom PTL ryms allt från församlingsarbetet i Sverige till att hjälpa judar hem till Israel, från utbildning av affärsmän till megakampanjer för att nå världen med evangelium. 

Tommys tjänst vilar på Jesu ord om att höra och göra. Den allra sista utmaningen är visionen om att nå en miljon själar före år 2012. Redan idag ser vi att visionen om miljonen kommer att förverkligas.


Länkar:

www.frankmangscenter.fi
www.ptlministries.org