Goda nyheter sedan 2002     Söndag 23 februari 2020 kl 09:12Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Större tänkande i Gud
 0 3996 21 12
Arash
Online 02:03 02/09 2006  Modifierad 02:43 15/08 2010

Allmänt  Lever du i något som människor säger är omöjligt att ändra på? Längtar du efter en förändring i något område av ditt liv? Då är den här texten skriven för dig!

Ibland möter vi människor som accepterar den negativa situation de befinner sig i. De har accepterat att det är som det är och har bestämt sig för att "här blir ingen förändring".

"Jag har aldrig lyckats med det där. Hela min släkt har det problemet, därför kommer inte heller jag någonsin att lyckas med det" eller "Jag kommer alltid att vara blyg" etc. Känner du igen det?
Kanske är du en sådan person som accepterat att såhär är det och det går inte att göra något åt det.
I så fall är den här artikeln till för just dig!

Gud har så mycket för oss att vi inte anar. "Hur vet du det" tänker kanske någon. Efesierbrevet 3:20 talar om Gud som "Han som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss". Fattade du vad du nyss läste?Om du verkligen gjorde det, varför stannade du då inte upp och läste det om och om och om igen?!

Det står att Gud förmår göra LÅNGT mer än ALLT vi ber om eller tänker, genom den kraft som MÄKTIGT verkar I oss! Det betyder mycket!
Om du sitter fast i ett gammalt mönster som du egentligen vet borde brytas, så ge inte upp hoppet!

Var tacksam men inte nöjd. Du kan befinna dig i en svår situation. Tacka Gud för att han är den han är och för att han kommer att ta dig ur din kris. Men bli aldrig nöjd med din negativa ställning. Börja tro Gud om något bättre.

Och låt mig bara reda ut en sak här. Du kanske uppfattade det där med tro som att "oj vilken prestation det måste vara". Men det är inte så. Tro är inte att du presterar något. Tro är att förvänta sig vad Gud säger i sitt ord! Det är inte svårare än så.
Om du tror på Guds ord, kan du ju också fövänta dig att han ska göra det han lovar i sitt ord! Det är tro! Att helt och fullt förtrösta på att HAN ska ordna mitt problem.

Det börjar i ditt sinne. Innan du och jag kan se Guds mirakelkraft verka i våra liv, måste vi förbereda oss för det!
"Nej, det måste vi inte alls" kanske någon skulle vilja säga. Men läs själv vad som står i 1 Moseboken 13:14-15. Det står såhär:
"HERREN sade till Abram sedan Lot hade skilt sig från honom: "Lyft din blick och se dig omkring från den plats där du står, mot norr och söder, öster och väster. Hela det land som du ser skall jag ge åt dig och dina efterkommande för evig tid.""

Gud vill att vi ska börja se saker som du och människor i din omgivning alltid betraktat som en omöjlighet tidigare. Han vill att vi ska vidga vår vision och börja tänka större! Han kan göra fantastiskt mycket, läste vi i Efesierbrevet. Precis som Gud sa till Abraham, så säger han idag till oss "lyft din blick". Han vill att vi ska sluta begränsa honom och börja låta vår tro växa, låta vår förväntan på vad han ska göra växa!

Du och jag måste börja tänka tankar som kommer från Gud. "Det är omöjligt" eller "jag har misslyckats många gånger. Säkert samma sak denna gång. Det är lika bra att jag inte ens försöker" är inte tankar ifrån Gud. Gud är den som skapade hela universum och ändå är han större! Därför måste vi ha så stora drömmar att Gud kan få plats i våra drömmar.
Pastor Martin Luther King Jr. sa "I have a dream" (jag har en dröm). Den drömmen fick han se gå i uppfyllelse innan han lämnade jorden.
Gud vill att vi ska börja tänka större, ha större visioner och drömma större! Och framför allt, förtrösta på honom!


Ronja
21:46 5.9.2006


Många träffande sanningar. Väldigt bra skrivet. Skoj!!
Jenny Jaakkola
20:25 3.9.2006


Helt super bra!!! :D Gud e stor o mäktig o förmår göra ALLT!!! Han e ju Gud!

Bless!!

Jenny

lilla sparven
18:56 3.9.2006


...ja, Gud vet nog vad vi behöver vid just rätt tidpunkt...annat kan man inte säja.idag behövde jag just få läsa det här...och säkert alla dagar, som linus skrev, men speciellt idag :) Hans omsorg e stor! och det är underbart att få uppleva den...

Nora
00:15 3.9.2006


Amen!En verkligt underbar sanning!Gud förmår allt:)
Jocke Grönroos
21:33 2.9.2006


Texten påminner lite grann om mitt motto "Försöker man, så lyckas man"

I övrigt bra läsning!
ulrika
18:57 2.9.2006


Hej och amen.

Jag kan bara bekräfta detta. Under flera år än jag kan minnas, även sedan jag tagit emot Jesus, levde jag med ett förfärligt tankemönster. Jag "visste" att jag aldrig skulle komma ur det, och visste lika väl att jag aldrig skulle kunna bli lycklig. Jag (rättare sagt satan) till och med kämpade emot de tankar som sa mig att "dethär behöver du inte släpa på - du kan bli fri!". Jag såg inte ens fram emot att bli fri från mina destruktiva tankar, som mer eller mindre håll på att döda mig, sakta men säkert. Så kom iallafall en dag för mindre än ett år sedan då Gud bara sådär, helt apropå, gjorde mig totalt fri. Jag kunde verkligen inte fatta det, och gör det knappast ännu, men jag fick ett helt nytt liv, igen.

Gud äger allt. Han grejar vad som helst. So just hang in there.

Guds välsignelse!

Arash
16:57 2.9.2006


Härligt att det här har fått bli planterat i era hjärtan. Det här betyder mycket för mig själv.

Jag ber om ursäkt för det lilla felet. Men han fick som du säger se begynnelsen på uppfyllelsen av drömmen.

Var våldsamt välsignade allihop!

AnnaS
12:51 2.9.2006


Super, och precis vad man behöver få in i sin arma skalle...

...utom en liten detalj (sorry) Pga mitt stora intresse för ML Kings liv så kan jag säga att han INTE fick se sin dröm i uppfyllelse - MEN det som var superfint med det var hans sista ord

 "I just want to do God's will. And He's allowed me to go up to the mountain. And I've looked over. And I've seen the promised land. I may not get there with you. But I want you to know tonight, that we, as a people, will get to the promised land! So I'm happy, tonight. I'm not worried about anything. I'm not fearing any man. Mine eyes have seen the glory of the coming of the Lord! " Så JA, han såg drömmen gå i uppfyllelse, men inte med sina fysiska ögon, på jorden. För att den skulle gå iuppfyllelse fattades och fattas mycket ännu.

LindaLi
12:15 2.9.2006


Precis vad jag behövde få läsa den här stunden :)
Kan inte säga annat än amen!

Sara
07:25 2.9.2006


mitt i prick!
Linus
07:14 2.9.2006


Det här borde jag läsa varje dag.
Stefan S
04:15 2.9.2006


Amen!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén