Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 27 februari 2020 kl 09:16Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Har du haft ditt personliga möte med Gud?
Linus
Foto: Linus
Elizabeth
 1 3598 10 14
Elizabeth Moza
Online 10:53 18/09 2006  Modifierad 20:52 14/08 2010

Allmänt  Att man är älskad av Gud är något många går miste om för att vi helt enkelt inte berättar för dem!

Det finns ett hopp även i den tråkigaste situationen! Vi berättar inte att det finns någon som älskar dem jättemycket vad dem än har gjort! Den kärlek som alltid finns där men som vi ibland (tyvärr) väljer att ”glömma bort”.

Vet de om den? Är det därför så många ungdomar nu mera väljer att ta livet av sig för att dem inte ser någon annan utväg? Men Guds kärlek finns ändå!

Hans kärlek är det allra bästa (enligt mig), men förstår alla andra det? Om de inte förstår det så hur skall vi få dem att börja förstå det? Jo genom att prata, kanske också genom drama eller helt enkelt vissa utåt att man är älskad av någon som är högre i makt än ens mamma…

Nå? Hur visar vi det då, frågar ni er. Ärligt talat så frågar jag mig samma sak … Man kan ju alltid ha just drama men då gäller det att locka folket till kyrkorna eller stå på stan med sin lilla scen och spela upp (kul, men funkar det?) … De som går till kyrkan har väl redan förstått hur mycket Gud älskar oss, det är väl därför dem är där och inte för att det är fika efteråt eller för att dem hade tråkigt hemma? Eller? Låt oss hoppas att det inte är så.

Det viktigaste är nog att vi själva förstår Guds kärlek till oss innan vi börjar sprida den på annat håll… Jag menar, ska vi sprida ut något som vi inte själva begriper oss på? (Jag dömer ingen ta åt er om ni känner för det.)

Det är klart att jag begriper mig på det, jag har ju gått bibelskola säger den ena och jag har gått i kyrkan sen jag var tre säger den andre. Men hur mycket du än läser bibeln eller går i kyrkan kommer du aldrig att förstå Guds kärlek till dig om du inte har haft ett personligt möte med honom.

Ja! Ni får tycka att jag är helt ute och cyklar men jag tycker att det är så! Jag menar personen som står och predikar i kyrkan kanske har haft ett personligt möte med Gud och han/hon kan ju stå och berätta i flera timmar om hur underbart det var och så kan du sitta och nicka utan att egentligen förstå vad det är han/hon pratar om utan du sitter och nickar bara för att personen bredvid dig också gör det, men är du säker på att den personen också har haft ett personligt möte med Gud? Eller sitter han/hon och nickar bara för att du gör det?

Men som dem flesta kristna gör så gör även vi det (förstår Guds kärlek till oss) jag menar han gav sitt liv för oss… Hur ofta är det folk gör sånt nu för tiden? Det var ett tag sen någon gjorde det för mig … Det är klart folk säger det (att de kan ge sitt liv för någon) men när man ställs inför en sådan situation så är man inte lika modig längre.

Jag hoppas att ni förstår Guds kärlek till er, för annars var ju den tiden på bibelskolan förgäves och att du har gått i kyrkan hela livet inte spelat någon roll eftersom du ändå inte lyssnade på vad som sades.

Jag skulle kunna ’ go on forever’ Som man brukar säga men det ska jag inte, jag ska bara fråga en sak:

Har DU haft ditt personliga möte med Gud eller sitter du i kyrkan och nickar utan att förstå vad som egentligen sägs? Bara för att han/hon bredvid dig gör det?

Ja, jag är duktig på att tycka och kan personligen säga: ja jag har haft mitt personliga möte med Gud.
Det var för snart två år sen då jag tog emot Gud i mitt hjärta (på riktigt, innan var jag i kyrkan för att farmor var där och hon gav en godis om jag sjöng högt.)

Det var det bästa valet jag gjort i hela mitt liv.
Klart att det har funnits motgångar men det är ingenting jämfört med allt jag har fått av i gengäld, inte massa materia utan inombords mår jag mycket bättre och att någon inte tycker om mig för att jag är kristen gör inget för jag gläds i Gud Kan låta skumt men det är det bästa som finns!

Jag vill uppmana ALLA att göra det eftersom det är det absolut bästa man kan göra!

Ge Gud en chans det är värt det! Jag lovar! Och så sist men inte minst: Gud välsigne er och vare ned er i alla tider! Ha det gött!


linus
09:47 21.9.2006


Ja, Elle skickade mig detta och alltid tidigare har det varit för publikation, men tydligen inte nu. Jag ursäktade mig och frågade om jag skulle ta artikeln offline, men det behövde jag inte. Tack i varje för en bra text! :)
Peter Kujala
00:00 21.9.2006


Ditt inslag var mycket bra, rätt, riktigt och välbehövligt! Tack Elle. I kommentarerna var det mest jag och Thomas som kom i diskussion med varandra, en hel del om saker som gled lite utanför ditt ämne. Tror inte det fanns någon egentlig kritik från någon mot ditt inslag. Tack än en gång Elle, ett uppfriskande och andligt inslag!
Elle
21:49 20.9.2006


hmm känns som att folk inte förstår vad jag vill komma fram med men jag e ledsen jag kommer inte att försvara eller klaga på min egen text.. det var aldrig ens meningen att den skulle läggas ut på den här hemsidan det var något som jag hade skrivit personligt så kritik o beröm får Linus ta ...

Vill inte låte taskig på något sätt men jag var aldrig medveten om att denna text hade lagts ut :/ men men... man kan inte veta allt här i livet ...

Ha det bäst nu :) ;)

Ps. Vilken skum bild dt var på mej då :P

Peter Kujala
23:33 19.9.2006
Det finns inga lätta eller tillfredställande svar på din
fråga. Rom.2:14-16 säger att de som inte hört Evangelium blir bedömda eller
dömda i enlighet med sitt, av Gud givna samvete, att det Guds lag kräver finns
i deras hjärtan. Men sedan vet vi ju att ingen människa har klarat av att leva
utan synd, endast Jesus klarade av det. Skriften säger också att vi blir
bedömda eller dömda i enlighet med det mått av kunskap och vetskap vi fått ta
del av, vilket alltså innebär att de som har hört får en strängare dom
än de som inte har hört. Sedan för att nämna, så har många muslimer m m vittnat
om att de mött Jesus och fått till sig Evangelium via drömmar, syner, kanske
änglabesök, detta nu sagt som en notis, det är inte Bibelbaserat, så gör nu
ingen lära av det är du snäll! Hursomhelst så är Bibeln väldigt tydlig med att
enda vägen till Gud och Himlen är genom Tro på Jesus och Hans Frälsningsverk på
Korset, hela Bibeln handlar främst om det. Denna invändning mot kristen tro är
en "klassisk ursäkt" för att slippa överlåta sig till Gud. Gud har
inte gett oss All kunskap och svar på Alla tänkbara frågor, utan endast det vi
behöver för vår Frälsning och vårt liv.Jesus Är Gud, 100% Gud och 100% människa, Guds Son, Människosonen (perfekt och
felfri människa och Gud), så din gissning var korrekt, Gud är livets mening,
att ha gemenskap med Honom, att tillbe och tjäna Honom. Just den Bibliska undervisningen om andlig gemenskap med Gud är massiv och övertygande i Skriften. Det handlar inte enbart om enskilda andliga upplevelser, utan om en påtaglig kärleksrelation med levande Gud, varje dag och stund i våra liv, och sedan i en evighet.


Vår mänskliga kunskap är begränsad, men det finns bra kunskap, i synnerhet i
Guds Ord. Men vi behöver mycket mer än kunskap: "Och mitt tal och min
predikan bestod inte i ord som skulle övertyga genom mänsklig visdom utan genom
en bevisning i Ande och kraft
" (1 Kor.2:4-5). Inte trasslar du till
det för mig i alla fall Thomas, kanske trasslar du till det för dig själv min
vän :-). Som sagt, Jesus älskar dig och väntar på dig...


Ad G
23:02 19.9.2006


TIlltrasslare är vi allihopa, allihopa, allihopa...

Alltså, från början var meningen att hänga med Gud. Sedan sket det sig och med tiden försvann kunskapen. Nu som då uppenbarade sig Gud för nån, och det blev vad det blev, endera ett gensvar eller inte. När en mänska svarar på Guds inbjudan till gemenskap blir det en kedjereaktion som gör att folk i omgivningen reagerar. Positivt ("vill vara med") eller negativt ("galet och borde förbjudas"). Och livet såväl som världen förändras (jfr Abram, 1 Mos 12:1).

Livets orsak är livets mening. Jesus, är Ordet, och det heter "genom honom har allt blivit till" i Joh 1:3. Jesus är Gud, och var Gud också innan begynnelsen. Jesus kanhända inte hade fötts och fått namnet Jesus men det menas att Herrens ängel i många fall då mänskor fått besök av en sån, är Jesus. I andra fall talas det om tre besökare, den fjärde mannen i den brinnande ugnen (etc)... Kunskapen om Messias fanns väl ända sedan "Han skall krossa ditt huvud" (1 Mos 3:15) och mer uppenbarades alltefter.

Att kristna betonar upplevelse är lika illa som att betona gärningar, lika ohälsosamt i längden, och varenda överbetoning i den stilen kommer att leda till att folk inte tycker att de passar in. En mänska som inte känner till Jesus borde få höra om Honom från en mänska som känner Honom, och inte bara få höra om en upplevelse eller vad man ska göra och inte göra. Men vågar vi berätta när upplevelser och regler är allt vi har?

Jag skulle råda dig, Thomas, att inte bekymra dig med meningen-problemet. Fundera nu som då men ta ingen stress över det. Lev bara ett liv där du (som, var det Enevald Flåten som sa det?) älskar Gud, älskar mänskor (inkl dig själv), och njuter av livet.

Jag har själv inte råkat ut för nån ultimat livsförvandlande meningsgivande upplevelse, men ja tycker mig vara livets orsak på spår. Dess orsak är dess mening.
Thomas
17:54 19.9.2006


Det är alltså människor som misslyckats med att utföra en uppgift som de inte ens kände till?

En människa som inte känner till Jesus förväntas ta emot Jesus fastän personen i fråga inte har blivit upplyst om att Jesus levat, dött, uppstått etc.? Hur i hela fridens namn skulle det gå till?

Livets mening måste ha funnits innan någon visste något om Jesus.Om jag skulle våga mig på en gissning skulle jag säga att livets mening är Gud, men det är improviserat och obevisbart.

Om du syftar på andedopet när du säger "erfar livets mening" så har jag gjort det.När jag talar om mening frågar jag inte efter en erfarenhet.Jag frågar efter kunskap.

Kanske meningen med mitt liv är att trassla till allt för alla? Jag har för mig att jag lyckas galant med det...

Peter Kujala
17:11 19.9.2006


Thomas, Gud har inte misslyckats, tvärtom, genom Jesus Kristus och Hans Frälsningsverk Är relationen Gud och människa upprättad och given. Däremot så har inte alla människor tagit emot Jesus och denna relation, Jesus som är vägen, sanningen och livet. Och sålunda har alltså en del människor misslyckats, fast lever de så finns alltid, var stund, möjligheten kvar, Jesus väntar med öppna armar på varje människa som Han led, dog och uppstod från de döda för.

Meningen med livet och existensen har alltså fått sitt svar, ett svar som Gud har gett till alla människor. När du tar emot svaret Thomas, så erfar du också livets mening, väldigt påtagligt och konkret. Men struntar man i och förkastar svaret så självfallet kan inte den människas existens uppfylla sitt syfte, man missar ju egenförvållat sin existens syfte då man vägrar ta emot Kristus. Jesus älskar dig och väntar på dig...
Thomas
16:07 19.9.2006


Om meningen med existens är att ha en relation med Gud måste man dra slutsatsen att existensen inte uppfyller sitt syfte. Gud skulle med andra ord ha misslyckats.Varför?

-Därför att alla människor under alla tider inte har haft möjligheten att bygga upp en relation med Gud.På grund av okunskap, om inte annat.

Meningen med livet förblir en öppen fråga, för mig i alla fall.

Peter Kujala
14:32 19.9.2006


Vår existens är till för att ta emot Guds kärlek och att älska Gud tillbaka, vi är skapade just för en familjär kärleksrelation med Gud. Rom.5:5 säger att "Guds kärlek är utgjuten i våra hjärtan genom den Helige Ande", vilket innebär att vi inte behöver försöka älska Gud i oss själva med egen kraft (vilket vi inte förmår) utan Gud i sin godhet ger oss sin gudomliga kärlek genom Helige Ande. Det vi behöver göra är att just ha ett möte med Gud och Ta Emot av Hans kärlek, och ju mer vi tar emot desto mer älskar vi Gud, vilken Nåd!

Sedan att Ta Emot har att göra med ett öppet och längtande/törstigt hjärta, och om att överlåta sig helt till Gud, att lämna ev. hinder som synd, olydnad och världslighet, att Tro på Guds absoluta goda vilja och kärlek till oss (varför det är viktigt att undervisa om just Guds kärlek). Allt som oftast kan man bara kapitulera inför Gud och säga: "Här är jag, du Jesus betyder allt för mig, jag öppnar mitt hjärta för dig Gud, ske din vilja för mig i allt, jag är din, möt mig Herre, fyll mig med din närvaro och kärlek, kom mig nära Gud".

Själv var just Guds kärlek den dominerande erfarenheten då jag tog emot Frälsningen; det var som att vakna ur en ångestmättat djup mörk och kall dröm till en ny verklighet av strålande ljus där Guds kärlek fyllde hela mitt väsen, den ekande tomheten och ensamheten som jag haft innom mig som ett avgrundsdjupt svart hål var totalt borta och ersatt av en varm och innerlig gemenskap i Guds stora familj. Kärleken till Gud "exploderade" inom mig och man sprang omkring som en "lallande dåre" (vi ska ju vara dårar för Kristus, enligt Ordet) och berättade för Alla om Jesus och Guds kärlek. Men det var Gud som kom med kärleken, jag bara Öppnade mitt hjärta och Tog Emot (fast där fanns ju också överlåtelsen, omvändelsen och stark längtan/törst). Svårt hålla sig kort vid detta enorma tema, avslutar dock med citat (med mina kommentarer inom parentes) från Joh.7:37: "På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: "Om någon törstar(längtar desperat efter), så kom till Mig(Jesus) och drick(ta emot)! Den som tror på Mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram(Guds närvaro och kärlek), som Skriften säger". Detta sade Han om Anden, som de skulle få som trodde på Honom". Ta emot av Gud och Hans kärlek, du finns till just för detta, Jesus väntar på dig var sekund dygnet runt..., Han, Herren älskar dig...

josefine
19:16 18.9.2006


jättejättefint skrivet..
skulle vilja klicka kopiera några gånger och skicka iväg till alla dess som är i desperat behov av att höra det här. kommer de nånsin förstå, ja en chans att förstå är väl åtminstone det vi har att ge.
Callis
18:37 18.9.2006


Amen!! Att ha gemenskap med Gud och att vandra med honom och följa honom är det bästa som finns!!!
3SbeoDBqSp4895W2KwhF2b
12:35 18.9.2006


Jag fyllde skribentens namn i misstag i fel fält tidigare, det är såklart Elizabeth och inte jag som skrivit. Tack i varje fall Andreas! :)
Pernilla
12:25 18.9.2006


Amen !
Andreas
12:13 18.9.2006


Bra skrivet Linus!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén