Tillfredställelsen kan verka fjärran, men det finns annat säger Dr Love

Dr Love svarar: Hur blir man av med åtrån man har innan man gifter sig

ALLMÄNT. Club Singles kärleksexpert Dr Love svarade på den kluriga om varför man som tonåring blir fylld med hormoner, lust och åtrå, när man ändå måste vänta tills man är gift.

Här är frågan i sin helhet:

Flickor! Mera flickor!

Vad göra när man är 17 år, kristen och alltför attraherad av det motsatta könet (ajo jag är en Man el. Pojke el. vad man nu är när man är 17). Problemet är det att jag försöker leva ett s. k. kristet liv tillika som kroppen bara vill göra en del andra "saker" och det har en tendens att bli lite friktion mellan dessa två. Nu säger du förstås att jag har dålig självdisiplin och det är ju möjligt att fallet är så, men om ettag gud skapa människan med ett "sexbehov" så varför kan det inte komma på köpet med äktenskapet eller nåt. Det börjar bli en alltför stor börda att hela tiden kontrollera tankarna så att man kan låta bli att känna åtrå och tänka "onda" tankar vid mötet av en attraktiv "person". Snart kommer jag att bli så desperat att jag inte vet vad jag gör (kanske rentav köper en CSprodukt). Frågan lyder alltså: Hur kan jag med "hormonrubbningar" leva ett kristet liv utan att känna minsta lilla åtrå för "människor" (förrän jag gifter mig) och därmed försäkra min plats i himelen ?

Jag har diskuterat det här med ungdomspastorer och det enda svar jag fått varit: läs Bibeln, gå i Kyrkan och Be vilket jag gjort med mindre framgång. Därför förlitar jag mig på dig nu.

IN PAIN

Svaret:

Ditt problem är inta alls så ovanligt som du kanske tror, det enda är att man inte ´kan prata om sådant´ i kristna sammanhang. Men ändå går folk och tänker på just samma saker som du också gör, vilket trots allt är rätt så naturligt. Så mitt råd är så här: Gud har skapat dej sådan som du är även med den åtrå du har för kvinnor. Men det skall inte vara den styrande länken i ditt liv, man skall kunna behärska sina känslor och inte vara behärskad av dem !! Om du tycker att du ändå har problem, så försök ha så många andra saker att göra, så att du glömmer brudarna åtminstone ibland.

DR Love

--

Med denna fråga vill Mickelsson.net uppmärksamma denna fråga och också Club Single som för många var ett hem under slutet av 90-talet.

Club Single var en gång ett levande forum för singlar som ville leva rent tills de gifte sig. Nu är de flesta av medlemmarna gifta, men intresset för klubben finns kvar.

Här är länken till den gamla sidan: http://www.hut.fi/~jmickels/cs/