Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 21:21Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Och sen då?
Christa
Foto: Christa
 1 12376 63 4
Ronja Wikström
Online 23:28 06/11 2006  Modifierad 22:31 15/08 2010
Allmänt  Satt länge och pratade med en vän. En vän som inte tror på samma sätt som mig, inte på långa vägar. Det är intressant att fundera tillsammans med någon som inte delar samma värderingar. Det är viktigt att ibland bli utsatt för att motivera varför man tror som man gör. Det gör en starkare.
- Vad tror du händer när man dör?
- Jag vet inte, jag hoppas man kommer till ett bra ställe.
Handlar det egentligen om att tro. Att tro att man kommer till ett bättre ställe. Eller handlar allt om hopp?
Ibland funderar jag på om allt som har med religion, Gud, Jesus, kyrkan osv. Att allt i grund och botten enbart handlar om hopp. Människan behöver saker att hoppas på när allt annat känns hopplöst.
Ibland har jag svårt att tro, då blir jag tvungen att bara hoppas.
Vad händer sen? Varför lever jag? Världen håller på att gå sönder, vi människor förstör miljön. Snart har vi ingenstans att bo, vad händer då? Vart kommer vi? Gav oss Gud jorden för att vi skulle förstöra den? Knappast.
Gav Gud oss jorden? Skapade han oss på sju dagar? Fanns Adam och Eva? Det känns så stort.
Kommer man till Himlen endast genom tron på Gud? Min kompis då, som inte tror? Hon är ju underbar, ödmjuk, och hon vet definitivt vad som är rätt och fel. Hennes uppfostran har inte sett ut som min. Är det hennes fel?
Att vara kristen ger inte bara möjligheter, hopp och trygghet. Ibland suger det också!
Ibland blir jag galen, borde kanske ringa en präst. Jukka Sandvik till exempel. Han har svar på det mesta.
Tänk om en massa saker. Tänk om jag håller på att bli galen. Ibland undrar jag.


Veronica
19:04 9.11.2006


Ronja, jag tror inte att du håller på att bli galen. Det är bara det att du är människa. Människor tvivlar och tänker och tänker och tänker. :)

Skulle du fråga mig om varför jag lever så skulle jag svara att det är för att för människor peka på Jesus.  Vi är kallade att vara människofiskare. Hade vi ingen kallelse så kunde vi lika gott vara i himlen.

Handlar allt om hopp? På ett sätt ger du själv svaret till denna fråga när du konstaterar att ibland är det svårt att tro och att du då kan endast hoppas.

Visst, vi har ett hopp om evigheten. Men vi har blivit tilldelade en tro. En tro som "är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om det man inte ser." Hebr. 11:1.  Tron är en gåva från Gud. Det handlar om en tro som kan flytta berg. Som kan övervinna världen! En sådan tro kan endast fås genom Jesus. Han "är trons upphovsman och fullkomnare." Hebr.12:2.  Jag ber att Gud ska befästa dig i tron så att du mer och mer får se hur Jesus är din tros fullkomnare. Amen!

Linus
23:08 7.11.2006


Ja det är spännande att tänka, vi har bara små fragment av helheten. Men det jag kom att tänka på när jag läste alla frågor är att Jesus måste finnas för att så många vittnen har talat/skrivit om honom.

Att han dessutom var det han sade att han var får vi reda på via vittnen som hört om honom. När vi förstått det är det bara att studera det han sade och ta det till hjärtat. "Ingen kommer till Fadern utan genom mig". Men det positiva är att Gud drar människor till sig, de behöver bara öppna sitt hjärtas dörr :)

Jag tror du gör gott i att tala med Jukka eller någon annan du har förtroende för! :D Fortsätt fundera och läs vad Jesus lärde!

jesusgirl
21:06 7.11.2006


<3 lilla gumman, livet som kristen e inte menat att suga, livet ar en gava. det ar normalt att fundera, men med tiden vet ja sjalv att det borjar gora ont i huvet, for det ar bara Gud som har svaren. Seek his face and you shall understand all these things. Guds karlek overgar allting och han har oppnat en vag for oss dar det inte fanns nagon : Jesus dod pa korset. Och you know, genom hans dod har vi int bara lite liv utan helt sjuuuuuukt myky liv, life in abundance som de heter! Visst e de bra att tala med sina vanner, men de basta ar att spendera tid ensam med Gud och lara kanna honom pa djupet. Allt gott at dig sis, x ps. sorry inga a, a och o,  ar i utlandet :) hoppas man fattar iaf.

bunny
20:58 7.11.2006


 <3 Lilla gumman de suger aldrig att ha Gud! de vore nog skert bra om du talade med nagon men vettu mest av allt om du kanner motstand ga till Gud med dina bekymmer! Gud har inte skapat oss att ga omkring o tycka att live suger, de e en underbar gava att vara vid liv o allra mest har vi liv i OVERFLOD med Jesus, mys med honom och ladda dina inre batterier. Du haller inte pa att bli galen, de e normalt att fundera. Har sjalv gjort det. Men jag har ocksa insett att svaren kommer inte med att spekulera, man borjar bara tro att man haller pa att tappa vettet pa det sattet. Gud har alla svar. Take time out and ask him.

Och visst gor de ont att tanka sig att vara nara och kara inte kommer ti himlen.. but you know what, aven om det ar sant andrar de inte vem Gud ar. Gud ar helig och han har funnit ett satt for oss att komma in i det allra heligaste fast ingen av oss ar vardig. Det enda han begar ar att vi tror att han har gjort det; dott for oss. Under det gamla forbunde forsokte man bli rattfardiga i sin egen kraft, genom att forsoka vara arliga och rattfardiga, men det funkade inte. Gud ar fortfarande karlek. Han har gett oss en chans till. En pastor sa en gang  i en predikan sa har: "there was this man who said; I don't deserve for my life to be like this. the pastor answered; you're right, you don't deserve it. none of us deserve this, we all deserve to be in hell. the punishment of sin is death". visst later det hemskt men de e sant. Gud alskar oss alla sa mycket att han har gett oss livets gava. ta vara pa den, du ar vacker och underbar, skapad i Guds avbild!

ps. ursakta att det inte finns a, a och o. ar i utlandet :)

Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén