Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 21:20Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Joyce Meyer på Livets Ord
 0 7578 49 3
Arash
Online 13:59 20/11 2006  Modifierad 19:35 16/08 2010

Allmänt  Den gångna helgen (18-19 november) hade tusentals troende, åkt till Livets Ord för att se och lyssna till predikant Joyce Meyer.

Den gångna helgen (18-19 november) hade tusentals troende, åkt till Livets Ord för att se och lyssna till predikant Joyce Meyer.

Joyce Meyer från USA, besökta Livets Ord i Uppsala för ett två dagar långt seminarium. Hon har sitt dagliga TV-program "Enjoying everyday life" som går på flera kristna kanaler, bland andra GOD TV.

På lördagkvällen hade hela 3 700 personer sökt sig till Livets Ord för att delta. Joyce var där med sin man, två av sina barn och deras fruar. Hon började med att säga att det här var deras första visit i Skandinavien, men inte den sista. Vid de orden brast publiken i ett våldsamt jubel.

Joyces undervisning var mycket radikal. Första kvällen talade hon om att vi inte ska fly från våra problem. I Bibeln ser vi ett antal exempel på människor som flyr från sina situationer och hamnar sedan i öknen, i vildmarken bara för att sökas upp av Gud senare och bli replacerade där de tidigare var.

Istället för att fly, måste vi stanna kvar och konfrontera våra problem. Vi måste stanna och se Herrens frälsning! Istället för att komma ifrån problemen, vill Gud ta oss igenom våra problem.

Joyce Meyer delade sitt personliga och mycket starka vittnesbörd om sin barndom. Hon blev sexuellt utnyttjad av en alkoholiserad far. Henner mor hade fruktan och försökte fly verkligheten istället för att konfrontera problemet. Joyce förklarade att hon fortfarande inte fått svar på alla "varför" och att våra "varför" och "hur" om allt vi inte begriper, kan bli ett hinder för oss. Samtidigt kan hon idag hjälpa människor som råkar illa ut, hon kan ge dem hopp.

- Så länge vi flyr kan inte Gud göra något för oss. Tro flyr inte, den står fast. Med Gud på din sida kan du klara av precis allt som kommer emot dig!

Under söndagskvällen talade hon om att leva ett autentiskt, fruktbärande kristet liv. Återigen delade hon med humor sina personliga erfarenheter med mötesbesökarna. Joyce berättade att det fanns en tid i hennes liv då hon gick till kyrkan, hade en Jesus-pin, hade korshalsband och - en bildekal som sa "tuta om du älskar Jesus"! Men det var bara ytligt. Hon kom till en punkt då hon insåg att hon måste bära verklig frukt.

Efter predikan lämnade familjen Meyer snabbt lokalen för att snart åka tillbaka till USA.

Det här var en oförglömligt helg!


Annika
20:32 20.11.2006


För dig som inte hade möjlighet att vara där men gärna skulle se mötena så finns det möjlighet att se dem på nätet på www.livetsord.se' class='embedurls embed-link' target='_blank'>http://www.livetsord.se">www.livetsord.s....
Veronica
17:19 20.11.2006


Åj, så skoj att du Arash skrev om seminariet! Det var alldeles fruktansvärt bra! Människor fick så många gånger skratta igenkännande när hon berättade om sin kamp att vara andlig.  T ex om kampen att visa sig andlig för andra genom att sätta bibelläsningsplanen med de ikryssade rutorna på kylskåpet.  För  de kaffedrickande vänninornas påseende.
Maria
15:36 20.11.2006


japp de va no superbra :D
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén