Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 20:30Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Skolkampanjen Valuable drar in över Svenskfinland
 1 9138 61 18
Mirella Enlund
Online 22:08 23/11 2006  Modifierad 23:22 13/08 2010

Allmänt  Föreningen Bul-An r.f. vill, genom sin skolkampanj Valuable (Värdefull), förebygga ätsjukdomar bland dagens ungdomar.

Kampanjen riktas i första hand mot eleverna i de finlandssvenska högstadierna, gymnasierna och yrkesskolorna.

Föreningen för bekämpande av Anorexi och Bulimi i Österbotten, vill göra eleverna medvetna om den kroppsfixering och de osunda kroppsideal som råder i dagens samhälle.

Föreningen vill också informera eleverna om riskerna med bantning och överdriven motion, ge dem kunskap om olika ätsjukdomar och dess konsekvenser samt hur de unga skall förhålla sig till dem. Vi tycker att det är oerhört betydelsefullt att förmedla till den unga finlandssvenska generationen att deras värde inte baseras på deras utseende utan på dem som individer. Utgående från detta värde, ska de ta hand om sig själva och behandla sig själva respektfullt.

Vi vill sist men inte minst bidra till en positiv attitydförändring genom att uppmuntra eleverna att se livet som en helhet bestående av många olika delar. Livet består av så mycket mer än enbart ett eftersträvande av olika skönhetsideal.

Programmet består av bl.a. videotrailer, power point presentationer, musik och olika illustrationer. Som en del av kampanjen släpper Bul-An dessutom singeln Valuable. Med cd’n, som kommer att säljas för 1/e st. ute i skolorna, vill vi över en längre tidsperiod påminna eleverna om att de är värdefulla som de är och att de räcker till.

Kampanjen, som har premiär på Bul-Ans 10-års jubileum i januari 2007, kommer att starta i Österbotten och sedan röra sig neråt i landet. Temat är aktuellt och viktigt, så bokningen av skolorna går undan. För mer info om föreningen och kampanjen, se www.bulan.nu

Mirella Enlund
Projektkoordinator
Bul-An r.f.
mirella@bulan.nu


Andreas
17:09 27.11.2006


Oh my goodness! Jag tycker mickelsson.net borde ordna ett mickelsson.net party dit alla de hetaste debattörerna från nätet skulle vara inbjudna! Kanske alla delegater kunde få en skylt kring halsen där deras strongaste ställningstaganden fanns. Kunde kanske vara trevligt?
Mazze
16:20 27.11.2006


BulAn är en härlig organisation som förtjänar allt understöd de kan få. =)

Hetlevrade diskussioner på nätet finns det nog av.

Thomas
16:07 27.11.2006


Om någon inte kan tåla en så mild svordom som f-n så förstår jag inte hur de vågar använda internet, se på TV eller tala med folk överhuvudtaget.
Big Gay Al
00:38 27.11.2006


Erik, va tänkte du? Tror du man kan skriva fy f_n sådär helt utan vidare? Vet du inte att de säkert fanns många kristna människor som läste vad du skrev! Jag menar, tror du att de kan sova efter ett sånt där utbrott?! Jag menar, för mig spelar det ingen som helst roll om man skriver helvrickade åsikter om homosexuella i modebranchen, de kan man ju faktist sedan ta tillbaka. Men din svordomsatack!!! Ja du förstår säkert. Nu tycker jag du ska tänka över hur du har kränkt denna människa.
Becky :)
17:21 25.11.2006


Go, Mirella! Det här blir en fantastisk kampanj... känner de på mig! Du har gjort ett bra jobb, vännen!

Veronica
16:59 25.11.2006


Visst, jag kunde ha skrivit att jag hört och sett det. Men det är nu så att det är allmänt kännt. Nu skrev jag så här. Faktum är att jag ofta börjar en mening med "Visste ni att.." när jag vill berätta något tankeväckande.

Varför jag skrev det var absolut inte för att hacka ner på homosexuella, vilket jag kan läsa mellan raderna att Erkki Esimerkki tror. Kära nån, i världen finns tillräckligt mycket hat och förakt som jag inte vill ha något att göra med! Den som känner mig vet nog mina motiv. Jag berättade det endast för att ge ett exempel på en bidragande länk i denna sjuka indoktrinering.

Om du så gärna vill bjuda på en svordomsattack så gör det i något annat forum. Du vet att det här är en kristen sida och jag tycker att du inte respekterar det.

Thomas
16:48 25.11.2006


Jag tycker att folk skulle tjäna en hel del på att ha lite sunt förnuft, lite humor, självironi och att inte ta allt på blodigt allvar.Livet är för allvarligt för att tas på allvar.
lillan
15:52 25.11.2006


Jag tror inte vår tids anorektiska ideal härstammar från manliga designers sexuella läggning. Dessutom är det relativt få av finlands ungdomar som går omkring i Dior, Chanel, Gucci eller övriga haute couture -ursäkta uttrycket- tygslamsor. Vi tutas ju i dagligen att man skall komma i vår-sommar-höst-höstlov-jul-nyårs-påsk-pingst-toppform med en massa dieter och träningstips samt bilder på leende människor som förmodligen inte själv kommit i den fina formen med just den dieten/metoden utan nog jobbat lite hårdare. Alla klädkataloger förespråkar också ett smalt ideal men om man ser till H&M:s katalog tycker jag inte att jag ser ett anorektiskt mode men likväl är ju modellerna inte direkt tjocka. Jag har svårt att se att catwalken har en direkt koppling till gemene mans verklighet, tror snarare att catwalken inspirerar till att veckotidningar och dylikt anammar ett visst ideal. Inte är det väl så att de som lider av ätstörningar sitter och följer med modevisningar dagarna i ända - det räcker ju med att köpa vilken modeblaska som helst för att få negativ självbild. Vad tror ni?

Erkki esimerkki
13:05 25.11.2006


Jag tar absolut inte det lugnt och en liten fin svordomsattack bjuder jag på om jag får läsa något så otroligt korkat som jag fick... Veronica: Varför VARFÖR VARFÖR skriver du det är ens!! Vad bidrar det till?  Till vilken nytta?! Okej om du skriver att det är någonting du ha hört eller läst någonstans MEN du skriver "VISSTE NI ATT osv...". som om det skulle vara fakta på något sätt.... Man kan lika bra skriva, Freakin´great! Visste ni varför man är trådsmal på catwalken? Jo, för
att kläddesignarna många gånger är kristan män som har en helt förvrängd kvinnosyn. Med samma logik som veronica och ... verkar ha så borde väl manliga modeller  ha  stora bröst och  runda höfter  eftersom  heterosexuella  designers föredrar runda former!.... På santt, varifrån får ni allt.....
...
07:43 25.11.2006


Ta det lite lugn. Det ar en allman orsak som jag har hort manga ganger fran sa manga olika hall (kristna och icke-kristna) att en bidragande orsak till de tradsmala modellerna ar de manliga homosexuella designarna som ar gillar de raka linjerna mer an de kurviga. Att det kanske ar EN av orsakerna till att modellerna ar sa smala ar val inte speciellt langsokt och som sagt... Har last det och hort det manga ganger sa det ar ingen ny tanke...

hanna
01:20 25.11.2006


Jag instämmer med Erikki esimerkki... min reaktion exakt!
Vilken logik! Homosexuella män föredrar raka linjer....
no comments. så blåst är det.
Veronica
22:08 24.11.2006


Varför måste allting tas så hårt? Vågar man alls återge det man fått höra eller se via massmedia?

Okej, Erkki Esimerkki, jag önskar verkligen att du skrev med lite vänligare ord.  Din inställning är inte till din fördel. Du drar egna slutsatser. Har jag sagt ordagrannt att det ofta är homosexuella mäns fel? Nej, jag har sannerligen ett bredare perspektiv på problemet.
lotta m.
18:34 24.11.2006


bland tjej modeller är det många som är anorektiska. orsakerna är nog många till att de är trådsmala, droger är rätt vanliga i modellbranschen som också gör att denne minskar i vikt, men framförallt pressen tror jag för hur de måste se ut är en orsak. Man tror att det finns en viss grupp av människor med större känslighet som löper större risk att insjukna i sjukdomen.

Linus
18:16 24.11.2006


Nå nå Erik! Varför du läst många dumma inlägg här är säkert för att här skall man få uttrycka sin kunskap/okunskap utan att behöva bli utsatt för en svordomsattack!

 Varför riktigt långa och smala flickor väljs till klädrepresentanter har säkert många förklaringar. Jag skulle gärna ta del av orsakera.

Inställningen att bara ett är rätt ger dåliga signaler till alla som vill vara rätt. Kanske är det så att om man själv värderar andra på utseendet börjar man döma sitt eget också. Har någon här insyn i det här problemet?

Här lönar det sig dock att komma ihåg att många trådsmala är naturligt trådsmala.

Sist ... sund kost men främst mycket motion är viktigt för alla!

Erkki esimerkki
17:06 24.11.2006


Veronica! Jag har läst många dumma inlägg på mickelsson men den där måste ändå vara den värsta hittills!!! Va grundar du det där på!!!!!  Jag tycker inte om att svära men FY F_N va dumt sagt... Du menar helt allvarligt alltså att det är ofta homosexuella mäns fel att flickor får anorexia!! Vet du hur otroligt dumt det låter! Jag hoppas du skämtar...
Veronica
13:19 24.11.2006


Freakin´great! Visste ni varför man är trådsmal på catwalken? Jo, för att kläddesignarna många gånger är homosexuella män som föredrar raka linjer.
lotta m.
11:45 24.11.2006


ja detta låter så bra! ungdomar behöver verkligen få denna information och kunskap. Ungdomar behöver få känna sig trygga i vem dom är och framförallt tonårstiden är en känslig tid när man tar emot intryck utifrån. Skrev i examensarbetet om faktorer som inverkar på insjuknandet i anorexia nervosa. Det är inte endast en faktor som inverkar. ( biologiska, psykologiska, sexuella och fysiska övergrepp, kulturella och sociala faktorer )det är sorgligt att det är så många som insjuknar i anorexia . Tveka aldrig att söka hjälp om du själv har problem med ätstörningar, det finns alltid hjälp att få. Ju tidigare man söker hjälp desto bättre.
totta
09:29 24.11.2006


härligt! död åt anorexin! det är så bra att en förening som BulAn finns.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén