Valhörnan: Niklas Andersson

ALLMÄNT. Mickelsson.net presenterar i valhörnan några handplockade riksdagskandidater. Vi börjar med Ekenäsbon Niklas Andersson, med hans egna ord.

Jag är en Nylänning för Dig. Jag är 28 år, gift och tvåbarnsfar. Arbetar för familjens dagliga bröd som projektledare med landsbygdsutvecklingsfrågor. I politiken fungerar jag som ordförande både för Kristdemokraternas lokalavdelning i Ekenäs och Kristdemokraterna i Finlands Svenska organisation.

Familjen är samhällets grund. Välmående familjer som består av flere generationer ger trygghet genom socialt nätverk och livserfarenhet. Genom att satsa på familjepolitik kan vi få välfärdsekonomi- på långsikt är det viktigt att balansera samhällets åldersstruktur som går mot en ojämn riktning. Vård och äldreomsorg är likaväl viktiga områden att satsa på. Idag har Finland möjlighet att ge vården mer resurser, bara det fanns politisk vilja. Trygghet i samhället består av en trygg vardag i hem, skola, dagvårdsplats och arbetsplats. På nationell nivå betyder ett tryggt samhälle också ett aktivt deltagande i det säkerhetspolitiska arbetet. Trygghet kan således ses som individuell, social och nationell. Ett medlemskap i Nato är inte aktuellt just nu.

Kristna värderingar i livet och beslutsfattande kommer bäst fram genom ett etiskt tänkesätt där man lägger sin nästa före sig själv och utgår från att tänka på hur man själv skulle vilja bli behandlad i en sitation där man var t.ex. studerande, i vårdkön eller behövde livnära sig på socialbidrag.

Här är några rekommendationer:

Fredrik Martin, pastor:

"Niklas är en ovanligt modig och handlingskraftig

person. Som småbarnspappa har han förstahandsinformation om familjeliv i dagens samhälle.”

Mikael Nylund, skogsbruksingenjör:

"Han är nytänkande, effektiv och får saker till stånd. Skulle ge ett fräscht tillskott till riksdagen. Sunda värderingar och står för viktiga samhällsfrågor som familjen och olika åldrars generationer."

Besök Niklas på adressen http://www.niklasandersson.fi

--

Känner du fler riksdagskandidater som har bra värderingar? Tipsa oss!