Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 21:28Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Körhelgen med Frank Ådahl och FKF-kören
 0 14677 106 3
Sabrina Tillander
Online 22:42 10/04 2007  Modifierad 06:29 18/08 2010

Allmänt  Svettdroppar, hesa röster samt tonvis med smörgåsar var kryddorna för körhelgen som höll hus i Österbotten för en dryg vecka sen. Tillsammans med vårsolen gjorde Frank Ådahl, känd för rösten bakom Simba i Lejonkungen, samt Fria Kristliga Folkhögskolans kör entré i Jakobstad, Kvevlax och Närpes.

Kören, som övat hela våren, var väldigt smickrad över att få samarbeta med Frank Ådahl, som visade sig vara en mycket charmig personlighet med både hjärta och sångröst på rätt ställe. Turnén hade sin start i pingstkyrkan i Jakobstad var publiken, trots en del smärre tekniska problem, fick njuta av en fartfylld konsert med ett djupare budskap. Mellan sångerna delade Frank Ådahl med sig av evangeliet på ett uppmuntrande och tankeväckande sätt och man kunde märka hur sången ”Pjäsen är över” berörde många på ett speciellt sätt.

Söndagen var det dags att ta över Kvevlax Missionskyrka, men olyckligtvis hade Frank lyckats bli smittad av en hård förkylning. Han bad om ursäkt för sin röst och började sjunga och fyllde kyrkan med en underbar röst man inte kunde finna en smula förkylning i. FKF-kören stämde in och så bar det emot Närpes, var den sista konserten skulle äga rum. Kyrkan var fylld till bredden än en gång och när Frank bad publiken sjunga med i ”Jag kan inte leva utan dig” var det ett gäng sång-glada personer på första bänken som stämde in och uppmuntrade resten att börja nynna sin tysta bön, och inte långt efter var kvällen redan över och kören rusade mot smörgåsbordet.

Utan Gud och FKF:s delikata mat skulle ingen klarat av denna tröttsamma, men samtidigt underbara och lärorika helg. Om du råkade missa FKF-kören och Frank Ådahl denna vår kommer det alltid fler möjligheter, så håll ögon och öron öppna!


Sabrina
15:29 14.4.2007


Tack Janina :) fantastisk sku ja ändå inte säga, mera en person som flummar ihop någonting på en halv timme ;)
Jenny
07:01 13.4.2007


e de janina min gamla lägenhetskompis? (eller så e de en annan janina heh). hursomhelst - synd att jag gick miste om detta! alltid kul med fkf projekt. faktiskt har ju frank ådahl samarbetat med oss gamla fkf-are för ca 5 år sedan då han var stjärnan i vår julshow med lejonkungentema =)
Janina
22:20 12.4.2007


ÅÅh, va synd att man bor så här långt söderut, då missar man allt sånt där trevligt =( Eller kanske de bara är mina ögon och öron som inte varit tillräkligt öppna... =)

(P.S. ja visste inte att du var en så fantastisk skribent Sabrina!! =))
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén