IsaxNews till attack mot JSNews - igen

ALLMÄNT. Den nedlagda kult-nättidningen IsaxNews har fått utstå mycket. IsaxNews banade väg för Mickelsson.net, men också andra hakade på: JSNews plagierade under sin korta existens det mesta från IsaxNews.

Här är IsaksNews pressmeddelande, som nu för första gången publiceras på webben:

O F F E N T L I G T F Ö R K U N N A N D E

Det har kommit i den ärevördiga tidskriften IzaxNews kännedom att den redan för gott nedlagda JS-news i ett dåligt plagiatförsök försökt sticka huvudet ovan ytan för att kippa efter luft och producerat ett pressmeddelande i praktiken direkt kopierat ur IzaxNews arkiv.

- Det är bara innehållet, satsbyggnaden, ordvalen och sättet att uttrycka sig som avviker från vår välkända patenterade och skyddade stil, ryter en uppenbart upprörd chefredaktör för IzaxNews upprört. Vi är inte, och har aldrig varit främmande för disciplinära åtgärder fortsätter samma chefredaktör i en aning malplacerad bisats.

- Gör inga snedsteg, travesterar styrelseordförande Is Axon ett känt talesätt mer eller mindre felaktigt i ett försök att uttala sig i ett ärende som han knappast haft intresse att sätta sig in i.

Den uppblåsta skandalen har även väckt stort internationellt intresse, bland annat har den Grankullabördiga skvallerblaskan mickelssån.nät återgett det förkastliga ursprungsmeddelandet i sin ursprungliga form utan någon som helst tillstymmelse till källkritik.

Vad gäller själva innehållet i JSNews pressmeddelande förhåller sig huvudägaren till IzaxNews, Al F Is-Axon, väldigt skeptisk till JS seriösa förhållande. Skulle jag inte ha så grumligt minne från tidigare eskapader skulle jag säkert komma ihåg att JS lämnat många seriösa förhållanden bakom sig när han känt att det är dags att byta miljö, väljer Al F Is-Axon att inte yppa för den avsaknade presskåren på pressuppbådet som aldrig ordnades.

Även i JS enda riktiga hemkommun Sibbo har man svårt att komma ihåg den gången då JS gick till kiosken för att köpa kvällstidningen men aldrig återvände, bortsett från vissa onödiga korta visiter utan rösträtt i kommunala val.

- JS agerande har skapat stor obalans i vår kommun och är ett typiskt fenomen av modern skattesmitning, säger kommunalhemulen Nahoj Nosskasi som i denna intervju vill vara anonym och därför av gemene man bör utpekas som mannen på gatan.

Trots JSNews otaktfulla taktlöshet önskar representanter för IsaxNews hälsa JS varmt välkommen tillbaka till moderlandet. - Vi ses i huvudrätten JS, myntar representanten med

ett syftningsfel som en dåligt formulerad slutvinjett i en annars ypperlig artikel.