Åge ber för Jakob med stil

Evangelist med stort hjärta

ALLMÄNT. Mickelsson.net lyssnade till Åge Åleskjaer när han talade på pingstväckelsens sommarkonferens i Sibbo. Åges entusiasm och stora hjärta gav inspiration till de hundratals åhörarna.

Åge berättade hur man som församling kan bli en god del av samhället, han berättade som exempel hur Oslo Kristne Senter hade öppnat dörrar genom att göra reklam för församlingen på fotbollsarenan.

- Vi brukar besöka matcher med församlingen. Ibland är vi 600 människor från församlingen.

Åge har också fått ordet i pausen av en match att tala för åhörarna. Istället sjöng han kampsånger och alla fans på läktarna sjöng med. Gud använde till och med det till att någon blev frälst på läktaren, visade det sig senare.

Åge underströk att eftersom Jesus finns i oss hela tiden så använder Gud vår beröring, våra ögonen, vårt ljud, osv.

Det märkligaste exemplet Åge fått vara med om var nog när han klappade en bekant på axeln och denne man kom senare på kvällen med sin fru och berättade att det hade kommit från klappen en kraft som höll på att infiltrera honom. Senare blev också mannens fru, hans far, och andra släktingar frälsta.

I slutet av mötet när det enligt pingstliturgi är dags för förbön framme sade Åge att alla som Jesus bor i kan lägga händerna de sjuka - utan att komma fram. Det fick de samlade praktisera.

- Jag har märkt att det är så här som det brukar hända flest under, menade Åge.

Åge öppnade ögonen och gav många exempel på hur kristna kan vila i Guds kraft och lita på Jesus som bor i dem - hela tiden.

Pastor Edward Holmberg (t.v.) hade kallat Åge
Åge