Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 09:11Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Lär dig komplett sångteknik i Jakobstad
Okänd
Foto: Okänd
Karina undervisar
 1 16341 98 0
Heidi Storbacka
Online 07:47 02/07 2007  Modifierad 14:25 18/08 2010

Allmänt  För första gången i Jakobstad- en mästarkurs i Komplett sångteknik öppen för allmänheten!

Musikhuset i Jakobstad har glädjen att i samarbete med Complete Vocal Institute (Köpenhamn) inbjuda till en mästarkurs i ”Komplett sångteknik” (Complete Vocal Technique) 19-20.7. Som instruktör fungerar Karina Nus Pedersen från Köpenhamn, auktoriserad Complete Vocal Technique lärare.

Komplett sångteknik är ett enastående redskap för alla som vill uttrycka sig via rösten. Metoden har utvecklats av den danska röstforskaren och pedagogen Cathrine Sadolin och täcker avancerad sångteknik inom alla genrer. Sadolin har kategoriserat och organiserat alla ljud som den mänskliga rösten kan frambringa i ett överskådligt system. Detta nya koncept är ett redskap för alla röstanvändare att övervinna röstmässiga begränsningar och problem samt finna nya uttryckssätt. Sadolin hävdar att det går att producera ALLA slags ljud på ett hälsosamt sätt.

Kursen genomförs i form av masterklasser och inleds med en genomgång av Komplett sångteknik och därefter utformas kursen utgående från de sångtekniska områden deltagarna vill fördjupa. Varje aktiv sångare har med sig material den vill jobba med, exempel på ämnen som kan behandlas på kursen är; problem med heshet, egalisering av rösten, stöd, interpretation och hälsosamma sätt att producera effekter som distorsion, growling, skrik, vibrato och ornamentering.

Max 12 aktiva sångare ryms med på kursen och de bör ha fyllt 18 år. För passiva deltagare är åldersgränsen 16 år. De som önskar vara aktiva deltagare bör anmäla sig omgående till
heidi.storbacka@syh.fi.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén