Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 10:01Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Njutbart, melodiöst och fridfullt av Mikael
Fotografiet är av Tomas Svarvar, designen är av Anders Eklund
Linus
 1 22039 92 2
Linus Mickelsson
Online 09:46 20/07 2007  Modifierad 00:03 05/08 2011

Allmänt  Mikael Svarvar gav nu ut sin första helt svenskspråkiga skiva under sin långa karriär. Mickelsson.net-redaktionen fick ett exemplar av skivan Hem.

Innehållsmässigt är skivan lyrisk och några längre utläggningar och förklaringar ges inte i texterna. Många av sångerna är sjungna direkt till andra person, till någon nära, som inte behöver närmare förklaringar utan någon som bara förstår sammanhanget. Mikael använder sin silkeslena stämma för att dela med av sitt hjärta. I låten Små små stunder sjunger han duett med Malin Jonsson.
Under stor press uppstår diamanter av kol och detsamma händer med människor som överlever svårigheter.
- Tack Mathilda för att du alltid inspirerar mig och för att du håller god kontakt med vår Far i landet på andra sidan det stora vattnet, säger Mikael i skivans tackord om sin lilla dotter som gick vidare.
Att komma hem verkar ha åtminstone följande betydelser att komma hem till himlen, eller för Mikael att komma hem till sitt hem och hem till sitt hjärta, eller för en oroad eller vilsen själ att få frid eller hitta frid i Jesus.
Ett stycke ur låten Bön får fungera som exempel på vilket stort hjärta och vilken smärta de vackra texterna har uppkommit igenom:
Kan jag be om att bli buren
så att jag kan bära fler
Vill möta orka känna att din
breddar min
din högra hand
är våt av gråt
märkt av sår
visar barmhärtighet
Musikerdröm
Glöm billiga datorljud, instrumenten som används på skivan bjuder på en variation som även borde tillfredsställa snobbiga hardcore musiker. Som exempel kan nämnas att Mikael själv spelar piano, wurtlizer, tramporgel, tamburin och munspel. Roland Junell bjuder på akustiskgitarr, elgitarr, resonatorgitarr, lapsteel, mandolin och barytongitarr. Andra musiker som medverkar är Johan Nybäck (trummor), Markus Söderström (kontrabas), Stefan Lindblom (el-bas), Stefan Broqvist (trummor) och Richard Slotte (flygelhorn).
Även för vanliga lyssnare
Framställningen har hållits lättåtkomlig så att även vanliga musikfans kan älska den. Någon avancerad jazzorgie som bara proffs förstår att uppskatta är det alltså inte frågan om.
Konstruktiv musik
Förutom att direkt sitta och njuta av CD:n med hörlurar, i bilen eller på klippan rekommenderas CD:n också i följande situationer: För den som vill skapa en trygg och fridfull atmosfär i sitt hem. Eller för den som söker tröst efter en tung arbetsdag eller motgång.
Låtarna får mig att sluta tro på mig själv och istället tro på Gud. Det här är från låten "Stigen hem":
Det kan va svårt
att gå så långt
men Gud han går vid din sida
följ i det spår
som ängeln går
det leder hem till gryningen
Tack Mikael att du gör ett så bra jobb och delar med dig av det.
Här är instruktioner för dem som vill beställa skivan:
Skriv till m.svarvar (at) multi.fi
Ange skivans namn (Hem), ditt namn, din adress och ditt telefonnummer så får du ett kontonummer. Skivan kommer på posten när du betalat 17€.

anni f
13:54 20.7.2007


jag köpte min på allkristet i Vasa. Så där har de åtminstone haft den.
intresserad
12:33 20.7.2007


Kan man inte köpa skivan i nån butik eller nån annanstans? Om den bara går att beställa via Mikael, betalar man då nåt för porto? skickas den också till Sverige?
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén