Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 08:23Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > New York New York
Cizi
Foto: Cizi
Ryska delikatesser
 17 15223 60 27
Cizi
Online 19:18 23/07 2007  Modifierad 05:45 18/08 2010
Cizi
Cizi
Silhuett av de älskande
Cizi
Cizi
Isstaty -A Älskar A ;)
Cizi
Cizi
Femte Avenyn
Cizi
Cizi
Uppmuntrande framtidsutsikt
Cizi
Cizi
På väg mot henne
Cizi
Cizi
Info
Cizi
Cizi
...till minne av WTC
Cizi
Cizi
Korset...
Cizi
Cizi
Den "enda" kändisen jag "såg" :)
Cizi
Cizi
När jag blir stor vill jag bli..
Cizi
Cizi
Gäsp!
Cizi
Cizi
Times Square -ljusparty
Cizi
Cizi
Times Square -countdown till boksläpp
Cizi
Cizi
You are here
Cizi
Cizi
Rekonstruktion vid Ground Zero
Cizi
Cizi
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Cizi fes iväg till New York för att närvara vid en kompis bröllop.

En snabbis på tre dagar och två nätter till New York. Varför? Jo, för att närvara på en kompis bröllop! Och det var nog värt det!

Har nog en gång tidigare varit i New York, men det var för kort tid att hinna se något på några timmar. Då stod ändå World Trade Centers torn, medan det enda som nu fanns där, var den kända “Ground Zero” som redan länge varit under konstruktion. Synen var ganska sorglig, men bilderna som visade hur det kommer att bli och se ut, var uppmuntrande.

Fredagen gick åt till att att sig från flygplatsen JFK till övre Manhattan där mitt hostell var beläget. Efter in-checkning tog jag en rundtur till nedre Manhattan och Times Square där det alltid är livat! Det var nästan svårt att ta sig framåt bland folkmängden.

Bröllopet skulle äga rum lördag kväll från kl.18 framåt, så jag hade tid hela lördag dag att gå omkring i Metropolen. Det blev 5th Avenue med Empire State Building och en massa trevliga affärer! Vädret var perfekt -soligt, hett och skönt!

Till min stora förtjusning skulle bröllopet firas på Staten Island, dit jag skulle ta mig med färja! Vad spännande! Och javisst, vi åkte precis förbi Frihetsgudinnan, vilket var en perfekt bonus under resan! Vigseln hölls utomhus i det sköna vädret och gick på engelska, italienska och ryska, eftersom min vän brudgummen är italienare och hans nuvarande fru är ryska! Så det var intressant. Dessutom utfördes de judiska traditionerna såsom söndrandet av glaset och utropande av Mazel Tov. Under festen lyftes sedan brudparet upp i luften sittande på stolar. Den, åtminstone för oss, vanliga traditionen att kasta brudbuketten utfördes också. Men brudgummen gjorde inget speciellt. Dock skulle han under första dansen visa sina danskunskaper och föra sin vackra brud över dansgolvet utan att stiga på hennes tår. Han hade nog övat fick jag höra.

Under festen serverades en bred skala av olika maträtter -mest i rysk stil, eftersom hela cateringen sköttes av ryssar. Men efterrättsbordet tog minsann priset!! Föreställ er ett tjugo meter långt bord fyllt med allt från små kakor, till större kakor, till stora kakor, mousséer, krämer, puddingar, “fyllda svanar”, frukter och fruktbitar som kunde doppas i flytande choklad som kom från en chokladspringbrunn!! Det var minsann en syn jag inte glömmer i första taget! Om man gick ut på terassen hade man den maffiga Verrazano Bridge vackert upplyst i bakgrunden! För underhållningen stod ett live band med ryska artister som drog program och musik på både engelska och ryska.

På söndagen hann jag ännu en snabb sväng till Times Square innan jag i god tid måste börja ta mig mot flygplatsen JFK. Allt gick bra och jag är nöjd med ännu en resa denna sommar. Det finns nog inte mycket (OBS! mycket, inte: någonting!) som slår resandet! Får se vart det bär av till nästa…Josba
17:57 28.7.2007


Jo, nog förstod jag och jag håller med dig också!

Det var bara för att lyfta fram det från det helt andra hållet

Observera frågetecknet efter mitt påstående. Ville bara svänga på det jag citerade av dig för att fråga om det inte kan vara vanligare just så. Det ena utesluter inte det andra.

Sara
13:58 28.7.2007


Josba: som jag redan sa; det finns säkert många olika orsaker varför. Jag håller med i din åsikt också.
Josba
23:42 27.7.2007


"...känner sig dåliga på ngt sätt för att de inte lever ett "lika bra" kristet liv som de andra i församlingen och på det sättet inte vågar sig bryta sig in i ett gäng."

Jag skulle nog säga att överlag är det helt andra vägen. Inte att de känner sig som om de inte skulle vara "lika bra" men att de "bättre kristna" tror sig vara så mycket bättre kristna så att de ser lite ner på den andre, och därefter så blir en gemenskap mer svår att åstadkomma för den som gärna skulle vilja vara med men i slutändan så synkkar det inte alls för att de blir sårade av de "bättre kristnas" "överlägsenhet"...!?

Det finns nog iallafall exempel där balken borde fås bort av de överlägsna innan de moittar på flisan hos den andre parten.  Man skall leva i världen och inte av världen och det finns nog så många som är nersedda på p.g.a. detta, men bara för att man inte skriker högt om sitt kristna liv betyder det inte att man inte jobbar för det goda iallafall. Och i slutändan är det ändå dom som har ett mycket större kontaktnät i hedningarnas värld...Länge må de människorna leva p.g.a. vad de åstadkommer!

Men på samma gång passar människor inte ihop bara för att de är kristna så varför inte umgås med de man synkkar med, fast de inte är kristna. De behöver ju inte betyda att man är helt utan kontakt till kristna fast man inte är med i "gänget".
Cizi
19:22 25.7.2007


Tack Sara för dina kommentarer :) 
Sara
19:07 25.7.2007


Och också ett ord till ngn som känner sig utanför...

Detta stämmer inte för alla, men jag kan gott tro att en del personer känner sig dåliga på ngt sätt för at de inte lever ett "lika bra"kristet liv som de andra i församlingen och på det sättet inte riktigt vågar bryta sig in i ett gäng. (Har själv upplevt detta). Man upplever att de andra bara ser på "felen" och vill försöka rätta till dem. Att andra på ngt sätt tycker synd om en...

Och samma sak igen...jag har också befunnit mig i den andra sitsen - den att jag ser personer som har det tungt och upplever att jag skall be för den. Detta är ju bra, men inte när man inte kan umgås med människan så som den är för tillfället utan alltid måste tänka för sig själv att "jag skall be för henne så att hon kommer upp ur det där träsket." Som sagt, jo det är jättebra att ha nöd för andra, men tro mig, det lyser igenom vad du tänker. Det är inte alla som alltid uppskattar det...

Fast egentligen finns det väl lika många orsaker till varför man har svårt att komma med i gänget som det finns människor som försöker komma med....jag ville nu egentligen bara skriva om den här situationen eftersom jag själv befunnit mig där (på båda sidor) och även hört kompisar prata om detta och på så sätt är medveten om att problemet finns. Punkt.

Sara
18:45 25.7.2007


Denna kommentar har inget med artikeln att göra, bara en kommentar till en del tidigare inlägg. Även om "resenär" och "..." uttrycker sig rakt på sakt/starkt, så kan vi ju inte bortse från att det faktiskt är svårt för en utomstående att "på riktigt" komma in i det tajta gäng som funnits i församlingen kanske upp till 10 år. Själv har jag också varit del av ett s.k. insidegäng i en församling som jag är uppvuxen i och skäms lite för hur illa vi tog upp nya personer i gänget. Vi var så "intresserade" av varandra att det inte fanns uttrymme för nya.

Sen flyttade jag till en annan stad, (har bott här ett antal år redan) och då fick jag minsann uppleva hur svårt det är att bli en i gänget. För att bli det krävs det att man är intressant, glad, sprallig, humoristisk, har ngt att komma med osv. Men om man inte orkar spela upp en roll som man inte själv är, då är det inte lätt att komma med.

Det finns de människor som alltid ser de nya och hälsar på dem och försöker ta med dem och det är jättebra. Jag har också träffat dessa, men man kan inte springa dem i hasorna hela tiden. Jag anser att HELA gruppen behöver bortse från sig själv bara så pass mycket att den nya får en chans att lära känna alla. sen är det ju förstås upp till den nya oxå att "haka på"! Jag pratar nu om tex en "hemma-hos Pelle-kväll"...för det märks inte lika tydligt att ngn får sitta ensam i kyrkbänken, men samlas gänget där hemma och den nya nu råkar vara med så är det inte roligt för den att sitta i et hörn för sig själv.

Om man riktigt tänker efter så gör man så här hela tiden! Jag gör det iallafall! Jag orkar inte engagera mig i nya som dyker upp...det är mycket roligare att skratta o diskutera med sådana man redan känner, för det krävs lite ansträngning att prata med ngn ny! Men jag brukar tänka att hur mycket av min "värdefulla" tid missar jag egentligen för att byta nga ord med en som ser ut att vara utanför? Inte mycket, men det betyder så mycket för den man pratar med.

Notera snälla nu att detta inte vara kritik riktad mot ngt speciellt samfund eller "gäng"...jag bara berättade om mina egna erfarenheter - också om när jag gjort fel!

Cizi
16:21 25.7.2007


Oj tack till er som kan komma med vettiga kommentarer och förklaringar! Jag hoppas att dessa bittra människor tar till sig av era goda råd och förstår att också själva bidra till att bli del av olika gemenskaper. Jag tror knappast att nån på flit vill utesluta nån från en gemenskap! Och bästa sättet att få en vän är att vara en vän! :) Piiiis!
Manda
11:53 25.7.2007


Ett sätt som man kan gå till väga på är att fråga människorna hur insideskämtet startade, för då brukar de glatt berätta, och sedan är man liksom innesluten i gemenskapen fast man inte var där när juttun skapades, och så får man oftast ett gott skratt på köpet! :) (Sen måste jag väl medge att jag satt och drog på smilbanden lite här för mig själv, eftersom jag utan t.o.m. utan förklaring anade lustigheten i skämtet om Valkom - orten för folk med valkar... i och för sig lyfter jag nog på ögonbrynet eller dubbelhakorna den dagen när någon av Valkomgänget har en valk att komma med... men ja, jag tycker i alla fall att det är tillåtet att underhållas av andras insideskämt).
Elna
08:24 25.7.2007


Som vanligt uttalar sig kritikern under pseudonym...

Ja och som sagt har inside-juttuna i denna artikel inte något som helst att göra med någon församling eller kristenliv överhuvudtaget. Och det stämmer inte alls längre att alla församlingar bara krymper, tvärtom! Visst finns det jättemycket vi behöver jobba på - en sak är definitivt att bemöta nya människor bättre, men det underlättar ju saken om den som försöker hitta en församlingsgemenskap inte kommer med en massa fördomar och förutfattade meningar, speciellt om personen i fråga redan är kristen. Kärleken överskyler en myckenhet av brister - det gäller båda parter.

Linus
20:41 24.7.2007


Ok, du hann före! Men vänner har något gemensamt men det betyder absolut inte att nya bekantskaper inte är välkomna. Tvärtom, jag möter gärna nya vänner. Men alla kan inte hela tiden vara inside i allt, då blir man plötsligt outside. Men endel kanske är för bekväma med sina etablerade cirklar, på gott och ont. Sök upp en till bästis?! Peace
Andreas
20:34 24.7.2007


Jo, förklara! :)
Linus
20:31 24.7.2007


Det pinsamma i kritiken är det att i denna inside joke hörde alla behöriga till olika församlingar. Om det är någon som vill ha en förklaring så är det bara att fråga! :)
Cizi
20:26 24.7.2007


Dessutom hör jag inte själv till någon viss församling och alla dessa mina vänner som kommenterat hör till olika församlingar, och ingen har sagt nåt i stilen med "Vi i Fila" el "Vi i Betania", så ni kan sluta stämpla oss som "Vi"....
Cizi
20:21 24.7.2007


Ok, jag förstår att det finns en massa bitterhet och annat, och människor som känner sig utanför i olika sammanhang, men hur i hela fridens namn har det nåt att göra med denna artikel eller inside-juttu som kom upp i dessa kommentarer!? Denna läppä om Valkom har minsann inget att göra me nån församling eller nånting!! Och det var minsann inte min eller någon annans mening att nån sku bli sårad av att jag besökt New York eller att mina vänner skriver inside-juttur i kommentarerna. Så chilla människor! Å om ni e såhär bittra och känner er utanför så är det ämnen som minsann borde tas upp i er församling och läggas fram som böneämnen. I alla vänskapskretsar eller vilka kretsar som helst förekommer och kommer alltid att förekomma inside-juttur, och det är ju bara ett faktum.
...
20:05 24.7.2007


Mmmm, ibland är alla insiderjuttun inom församlingarna grymt sårande för utomstående! Jag är kristen, men har supersvårt att hitta en öppning i alla redan hårt sammansvetsande gäng... Så gemenskapen är väl selektiv... *suck*
3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
20:01 24.7.2007


Nåmen deee va ju lillan pinsamt!! Sorry! Heh.. Har nog oxå bilder på ESB, men orkar nu int byta ;) Men tack för upplysningen!

.
18:30 24.7.2007


byggnaden på bilden är inte empire state building utan chrysler building..
Cizi
18:00 24.7.2007


Veronica -hostellet va billigt, typ $50 för två nätter, å då dela jag rum me 3 andra! :) Bra sätt att träffa nya människor! :)
Resenär
17:54 24.7.2007


Det är så "inside" så "inside" detta, att ho-ho!! Precis som pingströrelsen överlag. Undra på att alla församlingar bara krymper och krymper. "Vi i Fila" - "Vi i Betania". Det verkar som man inte skulle ha en chans att "tränga sig in där".......Det blir nog debatt igen, du ska få se!!
3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
17:49 24.7.2007


Jaa, de måste ju ha varit judiska ryssar! Juh! !? :)

Ack ja, vi alla skola en dag i Valkom mötas! Å leva där massivt (tihiii ;) tillsammans!

Jaa, det kräver kanske att lite mer specifiera vad som är valk.. För Linus har ju rätt med att när man böjer sig, så bildas det ju de facto sådana.. :D *paaaaaah* Men jaa, jag tror att vi nog alla vet när d PÅ RIKTIGT gäller! ..kanske man borde få en skriftlig varning på posten innan det riktigt beger sig.. ;P (..bäst att då anonymt flytta till ökänd plats..) HAHAHAHAH! Ok, ja har int alls heller slött här på jobbet..

L
14:05 24.7.2007


New York + ryssar = judisk brud ?

Okej, har jag för lite att göra på jobbet eller, då jag besöker mickelsson typ 50 ggr per dag... (svar: nej, jag har inte för lite att göra, men tråkigt för tillfället...)

Andreas
13:32 24.7.2007


Ok, nu ska också jag kommentera den här artikeln, utan RPL-syndrom... Judiska traditioner? Mazel tov? Warum?
Veronica
13:10 24.7.2007


Vänta nu...kommer Ground Zero att se ut så där? Jaaa, inte så vackert men bidrar nog till reflektion.

Oj, resan låter ganska kiva! ;) Hostel i Uptown Manhattan...rätt dyrt, va? Staten Island...

L
12:50 24.7.2007


Om mitt protesminne icke sviker mig så var det Cizi, Larissa, jag, Johnny och Linus som var församlade den dag pakten slöts (och staden blev av med en mängd solrosor...). Det är ju en tolkningsfråga var gränsen går, men det är kanske bäst att redan nu reservera en tomt. Och javisst skola vi alla församlas där en dag, men den som är först måste bygga husen.

Det finns också ett alternativ för den som är finskspråkig - Valkjärvi nånstans påväg till åbo...

hahaaa.... =/

Linus
11:40 24.7.2007


Valkom rocks, fast hur mycket valksymptom skulle man ha? Om man viker sig framåt så bildas ju en mängd små valkar på magen ... Hmm ... Hoppas jag inte måste bo ensam där jättelänge.
Larissa
11:18 24.7.2007


Vah? E Linus oxå med i Valkompakten? *hihi* Då borde vi ju reservera fyra tomter bredvid varann, för säkerhets skull... Eller va de så att bara den som får först skall flytta?
L
08:30 24.7.2007


Jess, då åkte du väl förbi Ellis Island???

Hehe, sist vi var där fick vi springa genom stan för att på cirkus två timmar hinna se så mycket som möjligt. Sveittåt! Me want to see piktjör åf Alberto! (fast kanske han int diggar att bli publicerad på internet...).

Tänk på Valkom, Ester!med alla dessa delikatesser...

Linus, kommer du ihåg att du är med i Valkom-pakten??

Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén