Anslagstavla med bönesvar

Se hur de älskar varandra

ALLMÄNT. New Life-församlingen i Mumbai bjöd på största överraskningen under Fredis och Linus Indien-resa. Här följer en kort sammanfattning.

Kenneth Grönroos har ett mäktigt inflytande på sina kolleger. Han meddelade för New Life ledaren Pastor Joseph att två grabbar från Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors ville bekanta sig med den explosionartat expanderande församlingen. Under fyra dagar följde Fredi och Linus med hur New Life-församlingen arbetade och hur fin gemenskap de hade.

Under veckodagarna hade de över 28 300 medlemmarna i Mumbai bönemöten i 1800 mindre grupper. På söndagen firar medlemmarna gemenskap i ett hundratal ofta hyrda lokaler med musik, undervisning, profetior, bön och mat.

De flesta från församlingen är omvända hinduer och de skolas i att nå flera, att lita på Gud och att arbeta för en bättre framtid.

- Pastor Joseph fick en vision om ett förändrat Mumbai. Vi får alla se visionen gå i uppfyllelse, berättade pastor Nicky om församlingens målmedvetenhet.

Pastor Nicky vill få kristna att förstå att förnöjsamhet inte får vara på bekostnad av visioner. När vi ber Gud om stora ting får vi vara med om mera.

Församlingen bjöd Fredi och Linus generöst på gemenskap, mat och hotell genom Arun, Soto, Nicky och Joseph.

Pastor Soto tog grabbarna med till slummen för att visa församlingsarbetet där. Småbarnen i lekskolorna tog priset.

- Vi är mycket tacksamma, den här resan har varit otroligt, tackade Linus.

Bedjande barn i lekskola i slummen
Arun, Soto och Fredi
Soto bjuder grabbarna på havets frukter
Morgonmål på hotellet
Nicky hade fått sin bil som en gåva
Nicky läser en artikel av Kenneth i Korsets Budskap
Soto och Nicky bjuder Fredi på 30-rätters middag