Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 07:58Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Mångfald på Europakonferensen
Pastor Kong Hee från Singapore. "Vår kallelse är att vara andligt distinkta men inte socialt segregerade."
 4 35658 129 18
Arash
Online 21:20 01/08 2007  Modifierad 20:23 17/08 2010
Pastor Ulf Ekman predikar om Guds nåd.
Arash
Arash
Carola och Bosse Järpehag.
Arash
Arash
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Förra veckan (22-29 juli) hade tusentals troende från jordens alla hörn samlats i Uppsala för att delta i Livets Ords årliga sommarhöjdpunkt Europakonferensen.

Som vanligt hade Livets Ord förvandlats till ett festivalområde med ett tiotal uppsatta tält, där besökarna kunde svalka strupen eller mätta hungern mellan mötena. Ett stort tivoliområde hade också arrangerats för de minsta.

Bland årets talare märktes en del nya och hittills okända namn. Pastor Suliasi Kurulo vittnade om Guds verk på andra sidan jorden. Inte minst uppmärksamhet drog den katolske karismatiske förkunnaren Charles Whitehead, som under många år varit frontfigur för den karismatiska förnyelsen inom Katolska kyrkan.

Bland de mer återkommande talarna fanns Uppsalaförsamlingens grundare och konferensens värd pastor Ulf Ekman, Joakim Lundqvist och Kong Hee från Singapore.

Något lite ovanligt var också det stora antalet inbjudna artister, däribland Carola, Reuben Morgan från Hillsong Church i Australien och bröderna Simon och Frank Ådahl.

Under konferensens sista kväll (lördag) predikade pastor Ulf Ekman om vikten av Guds nåd. Samtidigt som han poängterade att nåden är Bibelns viktigaste budskap, betonade han att vi inte får sluta predika omvändelse och syndernas förlåtelse.

– Det finns inget skönare, starkare, ljuvligare eller härligare än Guds nåd. Där synden finns överflödar Guds nåd mer än någonsin. Men vi ska inte ta nåden för givet utan vi ska vara goda förvaltare av Guds mångfaldiga nåd.
– Vi får inte bli så ytliga att vi backar från grundläggande bibliska termer.
– Om vi kopplar bort omvändelsen, missar vi vad den kristna tron egentligen handlar om, predikade Ulf Ekman.

Under söndagsförmiddagen avslutades konferensen med predikan av pastor Robert Ekh och nattvard med Ulf Ekman.

Nu har en ny väntan börjat för de tusentals konferensbesökarna inför nästa års konferens, som är framflyttad en vecka (till vecka 31), där bland andra John Bevere och Phil Pringle medverkar.

För den som vill se mötena finns de på www.livetsord.se under ”Webbtv” och ”Konferenser”.


Linda
19:48 7.8.2007


"Med andra ord kan vi alla tillbe Jesus direkt, det behöver inte gå via någon annan människa. Det har katllikerna missat. "

Nej, det behöver inte gå via någon annan, men det kan göra det, precis som till exempel jag kan be någon av mina vänner be för mig. Vad jag vet närmar sej nog katoliker också Gud direkt.

För övrigt håller jag med om att vi borde sluta kritisera andra trossätt och lite titta på vår egen navel istället.
Medmänniska
15:12 7.8.2007


Angående tillbedjan av jungfru Maria. Idag lever vi i nya förbundet. Jesus har öppnat dörren till det "allraheligaste" (förlåten i Templet rämnade). Med andra ord kan vi alla tillbe Jesus direkt, det behöver inte gå via någon annan människa. Det har katllikerna missat. 
L
13:13 7.8.2007


Jo, så är det (om jag förstått saken rätt, är inte så insatt i katolicism). Jag antar att det ligger lite samma tankegångar bakom deras bedjande till Gud via Maria som då judarna undviker att använda/uttala "Jahve" för att Guds namn är för heligt för vanliga syndiga läppar och därför "omskriver"/använder synonymer... Därom inte sagt att det är fiffigt att be Maria tala snällt om dem inför Gud då Jesus kan sköta saken. Jag brukar också be Jesus hälsa till min mormor... =)
Anna-Mari
12:58 7.8.2007


Fast egentligen tillber dom ju inte Maria... dom ber ju henne vädja inför Gud. Typ.. är det inte så? Så.. egentligen har dom ju också Jesus i centrum, men dom går en annan väg för att nå honom.

Kanske dom har utgått från det bibelstället där det står att Jesus ber för oss... Fast dom ber Maria istället be för dem, för Maria var helig. Gud måste lyssna till henne.. vem skulle han annars lyssna till... förstår ni min tankegång?

Callis
10:18 7.8.2007


det härmed samfujnd är nånting vi människor själva hittat på, det är ett resultat av kyrkans splittring nångång för länge sen, varför håller ni på å bråkar om en massa samfund? det står ju att den som med sitt hjärta bekänner att Jesus(inte nån arma Maria) är Herre i sitt liv har tillgång till evigheten i Himlen tillsammans. personligen tycker jag att de e bra att ulf ekman bjuder in präster från andra samfund, för vi behöver bryta samfundsgränserna! det är rent ut sagt satans försök att splittra församlingen gemom samfund, och att tillbe Maria, det är ju samma sak som att tillbe nån sorts avgud, det är Jesus människor behöver, endast Han kan Frälsa, Hela och Befria Människor, Inte Maria så tänk på det ni!!
*saara*
21:18 6.8.2007


Det va så bäst på Europakonferensen fick träffa sina vänner och fick möta Gud och min tro blev starkare.
Thomas
09:26 6.8.2007


Okej, som du vill.
L
08:50 6.8.2007


Då Jesus kommer tillbaka efter sin brud kommer han efter en HEL brud. Han plockar inte en arm härifrån och en tå därifrån. Han kommer inte bara efter livets ordare eller baptister, han kommer efter alla pånyttfödda oberoende av vilket samfund de tillhör. SLUTSATS: Ju fortare vi forsonas med våra trossyskon desto fortare kan Herren återvända. En troende katolik är en precis lika stor del av Kristi kropp som en troende "hihulit". Det spelar ingen roll om vi är pingstvänner eller påskvänner, metodister eller cyklister - syskon, vi behöver bli ETT! Och ett viktigt steg i den riktningen är att sluta tala illa om andra församlingar och rörelser. Naturligtvis är det fel att dyrka Maria o.dyl. men det är ju inte det som är poängen, eller hur? Det finns en massa sk*t i alla församlingar, vi bara inte ser det i våra egna sammanhang. Istället för att kritisera en troende katolik för att han råkar tillhöra en rörelse som inte är perfekt i allt så kan man be för honom och välsigna honom, för det är kanske inte alltid så lätt att tända eld i ett "dött" sammanhang. (Många vet ju hur jobbigt det kan vara att göra det i ett sammahang där man tror att man är levande...). Och liturgi finns det precis lika mycket av i frikyrkor. Den ser bara annorlunda ut än i en katolsk eller luthersk kyrka.... Pis på er! <3
Anna-Mari
21:44 5.8.2007


Tillber pånyttfödda katoliker Maria? Skulle inte tro det.. Eller hoppas inte det i alla fall. Och vid Livets ord har dom väl inte börjat tillbe Maria, skulle jag tro...

Thomas
11:07 5.8.2007


Att tillbe Jungfru Maria är inte ett annorlunda sätt att uttrycka sin tro, det är att uttrycka en annorlunda tro. Det blir svårt att släta över olikheterna om kyrkorna inte ens är överens om vem man bör tillbe.

Anna-Mari
10:49 5.8.2007


Men... undraren... hur kan man veta att det är en förändring till det sämre? Ingen människa gillar förändringar, så att det blir negativa reaktioner är inget konstigt. Men om det är bättre eller sämre vet man ju inte förrän om några år, då man kan se bakåt och konstatera att det är bättre eller sämre.

Dessutom tror jag starkt på ekumenik, och det är något man börjat sträva efter inom livets ord. Enbart positivt, skulle jag påstå. Idealet skulle ju vara en fungerande ekumenik där alla har kvar sina egna uttrycksformer, och alla sätt blir accepterade... -men hur ofta lyckas vi uppnå ideal?

Att Livets ord liturgi "katoliserats" (vet inte själv om fallet är så, har aldrig varit där...) kanske bara är ett sätt från ledningens sida att försöka visa församlingen att deras sätt inte är det enda rätta... ooops...! Ja, det är sant.. ditt sätt att tillbe Gud är inte det enda rätta, fast hur du skulle vilja tro det.. Och nej, du har inte alla svar. Kris, jag vet.. men så är det.

Stefan
00:47 5.8.2007


Det är viktigt att ändå komma ihåg att pånyttfödda katoliker är lika mycket våra syskon i Kristus som pånyttfödda protestanter.
Inte bra att direkt dra en gräns så fort man hör ordet katolik.

Vet inte destomer om nämnde talare eller utvecklingen inom Livets Ord, etc. så jag tänker heller inte uttala mig i fallet.


undraren
19:13 4.8.2007


Det finns många trosvänner som är uppriktigt oroade över Ulf Ekmans närmande till katolska kyrkan. Det är inte bara ett närmande med gemenskap utan också liturgin och uttryckssätt "katoliseras".

Jag tycker mig märka att det skett en radikal förändring till det sämre och tillbakagång i Livets Ords budskap de senaste tre åren. Det blir ganska tydligt om man har ett lite längre perspektiv och moget följer med debatten.

Thomas
16:00 4.8.2007


Vad gör en katolsk karismatiker på ett sådant ställe? Bad om ursäkt för ett par århundraden av katolska kyrkans förföljelser av protestanter? 

Kombinationen är minst sagt märklig eftersom många av katolikernas traditioner och åsikter står i stark kontrast till "den klassiska kristna tron" som Livetsordare & co. håller sig till. Ännu mer (o)roande är att de båda påstår att deras egen bibeltolkning är den enda rätta.

Det tycks dock inte hindra katolikerna från att valsa in i protestanternas läger eller den protestantiske Uffe från att bjuda in dem. Jag misstänker att någon börjar glömma bort sina stenhårda principer och stora anspråk. 

Sannah
15:27 3.8.2007


Håller verkligen med!Grym vecka
Kajsa
00:37 3.8.2007


Ännu en som håller med de andra. Det var så bra!
Hanna Su.
18:33 2.8.2007


Håller me David..GRYM vecka!!
David
12:45 2.8.2007


Grym vecka!

Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén