Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 09:47Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Kajsa blev mormor
 1 24362 120 43
Christa
Online 08:54 02/08 2007  Modifierad 13:41 15/08 2010

Allmänt  Mickelsson.net-kissen Kajsa har efter bara två levnadsår blivit mormor.

Förra året rapporterades om Kajsas förstfödda här på Mickelsson.net. En av ungarna, Tjorven, fick ett nytt liv i Kronoby och nu har även hon fått ungar.

Två av ungarna heter Hans och Greta, dem kan du läsa om på Sofie Björkgren-Näses blogg. Greta är en lite speciell kattunge, med bara ett öga. fialottajansson.blogspot.com/2007/07/baby-sitting-hans-and-gretel.html

Enligt envisa rykten ska Tjorven ha träffat sina barns far under en vistelse i sin födelsestad Nykarleby.

Nyfiken
16:09 9.8.2007


Andreas -du känner mig nog kanske bäst som Cizi ;)

Jag gissa nog att de va du, Krullis! ;P

*hih*

Andreas
14:07 9.8.2007


Okej Thomas, ska försöka börja jobba på min attityd gentemot de ringlande varelserna!
Andreas
14:05 9.8.2007


Till Nyfiken: ja, Andreas i det här fallet är Andreas F – men med tanke på att det finns flera Andreas F så kanske jag måste förtydliga ytterligare: Andreas ForsbERG (de tre sista bokstäverna kan bytas ut och då då man en annan person som också kunde tänkas röra sig i dessa vatten). För övrigt så finns det 10 st Andreas Forsberg i Svenskfinland varav 3 i Helsingfors så det är ju förstås svårt för dig Nyfiken att veta vilken av dem det är fråga om. Så då får jag väl beskriva mig ännu mer: jag spelar piano och sjunger och har krulligt hår och är lite sådär virrig. Sådär, nu borde det väl vara ganska klart.

Är Nyfiken t ex Kajsa Kavat eller någon annan Rullgardina Efraimsdotter?
L
08:23 9.8.2007


Men åt man upp varandra före syndafallet? Åtminstone i tusenårsriket ska ju lejon och får vara polare...
Bianca
16:58 8.8.2007


När jag var liten kunde jag inte fatta varför Gud, som jag visste var universums fiffigaste, hade hittat på nåt så urbota dumt som att skapa myggor! Men sen var det någon som öppnade ögonen på mig och upplyste mig om att många fåglar och kanske andra djur också äter myggor. Jag tror att de flesta (alla??) djur åtminstone fyller någon funktion, om inte för mänskorna så för andra djur (som kanske i sin tur på ett eller annat sätt är trevliga för mänskor). För trots att jag är stor nu :) så vet jag fortfarande att Gud är universums fiffigaste :)
Andreas: ormar kan faktiskt vara riktigt trevliga, särskilt när man hittar dem i Famos utetupp! När jag petade på den med mitt pekfinger behagade den dock bereda väg för mig.
Thomas
23:18 7.8.2007


Man kan ju börja med att ändra sin attityd gentemot exv. ormar.Själv har jag inget emot ormar som sådana, jag har däremot en djupt gående respekt för dem och ingen lust att bli biten.De flesta djur är inte farliga om man bara lär sig att undvika dem, deras revir och boplatser.Man måste helt enkelt veta var gränserna går och acceptera dem.

Om man stopar huvudet i lejonets gap ska man inte förvåna sig om det biter. Om man stöter på en björnhona med ungar ska man inte klaga över att hon blir upprörd och inte vill lyssna på förklaringar.Rovdjur jagar för att de är hungriga, huggormar biter om de blir rädda, spindeln är äcklig för att den är en spindel och den kan inte hjälpa det.Silverfisken vill leva, därför är den där den är och gör vad den gör.Den kan inget åt att folk har en dålig attityd...

Så har vi ju rört om i ekosystemen ordentligt och förstört balansen exv. genom att plantera enorma mängder av samma växt på relativt små arealer.Det resulterar i att de djur som lever av dessa växter också samlas i stora mängder på små områden. Dessa djur kallas "skadedjur" som "förstör" den säd som inte bara människan har glädje av.

Nyfiken
23:08 7.8.2007


E Andreas, Andreas F.? :)
Anna-Mari
22:08 7.8.2007


Logiskt sett så borde ju djuren också ha drabbats av syndafallet.... eftersom man menar att naturen också drabbades.. (jordbävningar osv..) Hela skapelsen är väl fallen.. alltså inklusive djur och.. allt. :-)

Fast.. då kan man ju fråga sig om det sitter i oss det att ormar, SILVERFISKAR och andra djur känns obehagliga, eller är det så att dom blivit äckliga med tiden? :-) Fast med ormar är det ju förståeligt att det inte fungerar mera, eftersom dom blivit liksom en fiende för oss människor.. (vissa i alla fall :-)) Om det var harmoni i skapelsen innan syndafallet så var ju ormarna inga problem...

Andreas
21:17 7.8.2007


Men på allvar: vilken tror ni att är orsaken till att det finns sådana djur i världen som många på allvar tycker riktigt illa om? Personligen kan jag faktiskt bara inte t-å-l-a ormar, har mycket liten förståelse för det att folk håller dem som husdjur (inte minst då de rymmer in i kloaksystemen och kan hittas i någon grannes WC, där den kan ha huserat någon vecka eller så...) - fast det finns alltså sådana som älskar ormar. Jag menar, det står ju i Bibeln att Gud skapade djuren och att vi människor skulle råda över det skapade, och att Gud såg att det var gott. Är felet i oss människor? Att vi bär på en massa fobier som inte Gud tänkt vi skulle ha, eller gick något snett också i djurvärlden vid syndafallet, så som många brukar se det... Har någon en åsikt?
Mattsson
16:02 7.8.2007


ojojoj rasism, kattmammor och silverfiskar.. nej nu börjar nog denna diskussion spåra ur helt :P fniss..

tror jag avböjer från att vidare kommentera denna trevliga art. samt den något urspårade diskussionen.

ha en fortsatt bra dag, vare sig du är vän av katter eller föredrar silverfiskar! :P

L
10:12 7.8.2007


Hoppsan...det var tydligen ett känsligt ämne...men som sagt, allt skall inte tas på blodigt allvar.

Är det förresten inte lite rasistiskt att älska katter, men hata eller starkt ogilla silverfiskar? Bara för att de är små... Eller svanar som attackerar en bara för att man råkar simma nära deras avkomma...

Veronica
22:41 6.8.2007


Precis klockan 22:00 dessutom!
Andreas
22:00 6.8.2007


Jag tycker att det är fel att rasister får skjuta svanar!
Åh, varför skriver jag sådana här löjliga kommentarer? Men nu är det ju för sent för jag kommer att trycka på Lägg till kommentar knappen... NU!!
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
21:17 6.8.2007


Hehe.. yep glimten i ögat.. alltid.. det måste man ha..

så därför säger jag dig nu broder..

Gå därför ut i världen och älska alla kattorna..

förresten..

läs mina funderingar om kärlek o hat.. om det här intill..den art har inget direkt med kattdiskussionen att göra.. men jag har funderat rätt så mycket just på det där sista tiden..

mystiskt att det alltid skall vara så arma svårt för oss människor att älska..

ständigt får vi krypa till korset..

kram på er alla..

Veronica
20:57 6.8.2007


Ja, att hata är att verkligen avsky något och jag tror L "spädde på" lite. Vi är många som använder ordet lättvindigt.

L, du är rolig du! Fortsätt bara att ha katthatarklubben.

Beträffande silverfiskarna så måste de ha blivit till efter syndafallet. :) Jag hatar inte dem men ...he he!

Låt mig till sist klargöra att katterna ÄR fantastiska! Söta, lätta att sköta och därtill kan de säga "mjau!".

Veronica
20:57 6.8.2007


Ja, att hata är att verkligen avsky något och jag tror L "spädde på" lite. Vi är många som använder ordet lättvindigt.

L, du är rolig du! Fortsätt bara att ha katthatarklubben.

Beträffande silverfiskarna så måste de ha blivit till efter syndafallet. :) Jag hatar inte dem men ...he he!

Låt mig till sist klargöra att katterna ÄR fantastiska! Söta, lätta att sköta och därtill kan de säga "mjau!".

Magnus
20:54 6.8.2007


Tomas, ta det lugnt, det var nån slags skämt har jag för mig. :)
Skall vi samtidigt passa på att snacka om rasister borde få tillåtelse att skjuta svanar eller ej, det blev väl inte färdig diskuterat senast, eller vad tycker ni? :D
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
19:12 6.8.2007


ja du.. jag vet inte varför gud har skapat silverfiskar tex..

men tänk vad skönt när man inte behöver veta och förstå allt..

tänk vad skönt att det finns en Herre som vet precis vad han gör och varför han gör det..

men bara för att jag inte.. vet.. förstår..  eller ens tycker om en hel hop med saker, djur och människor med för den delen..

så ger det mig inte rätten att HATA..

att ogilla.. det e en sak..

men att säga sig HATA någonting.. då är man ute på farliga vatten..

det är precis det djävulen vill få oss människor att göra..

Att hata..

hat föder hat.. man hamnar lätt i en ond spiral..

Själv hatar jag ingen..

men mycket kan jag inte förstå.. och det gör mig frustrerad ofta jo.. Jag kan bli ilsken på mycket.. men under min korta vandring med Gud har han visat mig hur meningslöst det är att gå omkring och vara ilsken och arg på saker som jag ändå inte kan påverka..

det handlar inte om att framställa mig själv som nåt helgon (dom som känner mig och vet hur mitt liv har varit kan intyga att nåt helgon e det sista jag e)

men varför måste det alltid vara så lätt för oss människor att hata framom att älska? Varför är det så?

Anna-Mari
17:28 6.8.2007


Är silverfiskar nåt av det allra finaste Gud har skapat? Och spindlar, myggor, flugor, ormar........ listan av äckliga/irriterande djur kan göras hur lång som helst.. Smaken är som baken. Är man dessutom allergisk är det kanske inte så roligt med vissa djur. Man tillåts ju inte ens bli fäst vid dem, eftersom man inte kan ha dem.. kan jag tänka.
3SbeoDBqSp7495W2KwhF2b
15:41 6.8.2007


Djuren är nåt av det allra finaste Gud har skapat.

Att hata katter eller andra djur är enligt mig samma sak som att hata Herrens skapelse. Man behöver inte tycka om allting men att förlöjliga sig själv med kommenterarer om katthatarklubbar o annat det är under er värdighet.

Tack för en jätte trevlig art! Jag blev så glad av att få ta del av den. Fortsätt skriva om djuren.. de är också en del av Guds skapelse och förtjänar utrymme på denna sida!

Andreas
13:44 6.8.2007


Men L, katterna är ju såå ljuvliga så om man nästan dör på kuppen då man får vistas i deras närhet så är det bara värt det! Jag är själv måttligt allergisk mot katter (mycket mer mot t ex hästar och potatis) men jag älskar dem ändå! - Och du har så rätt: jag skulle ha skrivit en kommentar och frågat vem den tredje medlemmen är (och är du säker på att jag inte känner den?).

Men ha ni er klubb. Hata med glädje!

;)
L
11:37 6.8.2007


Man behöver inte ta allt som sägs på blodigt allvar =)

Men för att nämna några exempel så hårar de ner allt de rör vid, de sjunger opera på natten då man försöker sova och framför allt så förorsakar de andningssvårigheter, täppt näsa, sjuk hals och andra besvärligheter åt den som är allergisk. Men visst är de söta. På foto.

:-)

Magnus
10:28 6.8.2007


Varför hata katter? Kärlek människor, kärlek!
L
08:35 6.8.2007


För alla som tycker denna artikel är tråkig finns en lösning; ni kan joina den världsberömda katthatarklubben (som dessvärre tillsvidare endast har tre medlemmar). Själv är jag sekreterare i ovannämnda klubb. Som ordförande och eldsjäl fungerar den ack så sympatiska sister-Cizi. Och för att Andreas inte skall behöva skriva en kommentar där han frågar vem den tredje medlemmen är kan jag upplysa honom om att det är en Ekenäsbo han inte känner.

Jocke står ju åtminstone för sina åsikter, vilket inte somliga orakler och clowner m.fl. vågar göra. Dessutom var det inte Jocke som började provocera den här gången, så det är onödigt att hacka på honom.

Jimmy
15:22 5.8.2007


Klart att alla borde vara intresserade av denna ståliga katt-mormor! Kan inte förstå hur nån kan tycka att denna artikel är tråkig...
tänk att de mest givande diskussionerna dyker upp i såna här små, nästan obetydliga artiklar! Vad lär vi oss av detta?
Mgnaus
12:03 4.8.2007


Nej, jag vet. Du retar dem inte, men dom blir retade av dina kommentarer. :D Dessutom är det väl intressant med en katt med bara ett öga, eller?   .)
Ad G (G som i grönroos)
04:14 4.8.2007


Hittills har katten kommit med den bästa responsen (en semi-varnande, semi-apatisk blick) på artikeln såväl som på kommentarerna.
Jocke Grönroos
02:29 4.8.2007


Reta?? Okej, jag kanske inte skall kommentera det... men det har i varje fall inte varit avsiktligt, så förlåt!
Magnus
01:19 4.8.2007


Kärlek människor, kärlek. Jocke, sluta reta dessa känsliga människor. Känsliga männsikor, bry er inte!
Guz
01:00 4.8.2007


Ni är alla ute å seglar. Alla!
Thomas
21:13 3.8.2007


Det här är ju nästan kränkande; jag trodde att jag var den negativaste besserwissern : (

Jag kräver att bli omnämnd på listan över negativa kommentatorer, jag kan vara tusen gånger värre än Jocke när jag är på gott humör.

Spåkärringen
20:19 3.8.2007


Det är för att du alltid då du säger något uttrycker dina ärligt negativa åsikter! Därför kommenterar folk dig, Jocke. Men du har rätt, du har ju utan vidare största rätt till din egen åsikt, och att uttrycka den. Kanske någon bara funderat över varför din åsikt aldrig är positiv – men det behöver den ju alls inte vara så state in pace.
Jocke Grönroos
19:29 3.8.2007


Vad är det för fel med att uttrycka sina åsikter? Allt jag gjorde som kommentar i den här artikeln var en begäran efter lite intressantare artiklar... Det måste jag få påstå att är rätt så harmlöst!

Jag skulle också uppskatta om du skulle skriva i ditt eget namn, och inte hålla dig hemlig, dina åsikter väger tyngre om du skulle göra det... En annars märklig sak, är ju att jag inte var den enda som kom med en sån kommentar, men att det är ändå mig som folk kommenterar...
Oraklet
16:40 3.8.2007


Bäste Herr Grönroos. Låt mig få ge er ett råd: Om artiklarna på mickelsson.net inte intresserar, är det fullt tillåtet att förbjuda sina ögon att läsa dessa. Bäste Herr Andreas råd är också fullt rekommendabelt: Om andras artiklar upplevs som frånstötande, har ni, bäste herr Grönroos, en förträfflig möjlighet att visa er på styva linan och själv värpa fram en artikel som möter större intresse. Jag skulle själv, i egenskap av det Orakel jag i sanning är, med intresse stort som ett isberg läsa era artiklar.
I nya skrivutmaningars tecken, Oraklernas Orakel
Jocke Grönroos
23:59 2.8.2007


Sedan måste jag ju få försvara mig själv lite till med att säga att jag väldigt sällan gör personliga påhopp som du nu verkar göra, jag kommenterar kring artiklar eller andra ting, men väldigt sällan skriver fula saker om mänskor. Något du verkar påstå att jag gör! Jag respekterar dina åsikter, men som sagt får du nog förklara lite mer om du vill att jag skall förstå vad du menar...
Jocke Grönroos
23:44 2.8.2007


Jag är inte negativ, jag är ärlig. Det är en skild sak... Sedan måste jag få påpeka att du inte visar så värst gott föredöme heller. Men ifall du nu skall kritisera den jag är så får du nog också förklara så man förstår... Nämn en högmodig kommentar som jag kommit med! Och översittarfasoner?? Nämn en sån kommentar av mig också! Sedan kanske jag förstår vad du menar...
illin
22:27 2.8.2007


Jag har följt med dina kommentarer en tid, Jocke, och jag måste säga att jag är imponerad över hur någon en så lång tid klarar av att alltid vara så negativ som du är! Är det inte en tragisk klagovisa eller en lämpligt elak och spydisk kommentar slängd till någon av dina medmänniskor så är det äkta översittarfasoner där din fantastiskt högmodiga attityd skiner igenom som en ficklampa genom färskfolie! Jag lyfter på hatten och kastar mig till marken. Jocke, Årets Klagovisa 2007!
Andreas
22:13 2.8.2007


Nåmen kära nån, det får väl finnas lite olika typer av artiklar på en sådan här sida: och alla är ju inte intresserade av allt, så är det bara. Och om man tycker att artiklarna är för tråkiga så kan man ju alltid skriva intressantar själv - det blir ju dessutom alla andra också glada av! (Eller åtminstone de som är intresserade av det man skriver.)
Jocke Grönroos
22:00 2.8.2007


Jag tycker som arma. Lite intressantare artiklar än det här, tack!
Andreas
20:06 2.8.2007


Före steriliseringen, alltså...

Andreas
20:04 2.8.2007


Ja, jag tycker också att det här är intressant! Allt som har med katter att göra är alltid intressant, inte minst det att Kajsa lyckades bli mormor som bara två-åring... men de är lite snabbare de där rackarna! - Jag har för övrigt varit med om en katt-abort då vår härliga mammakatt Morris skulle steriliseras och det visade sig att hon hade "pullat uunissa" som man säger... Det var nog inte så trevligt, faktiskt, men Morris-Morgan var desto trevligare och så födde hon en cool son, Sune som är still going strong vid sina 12!
Veronica
19:03 2.8.2007


Det här ÄR intressant och mycket gulligt! Speciellt för den vars vardag är fylld med katter! Har inte själv, men har haft världens underbaraste kisse!

Katten Kajsa är så vacker med orangea kinder!

arma
11:57 2.8.2007


kan ni int skriva om NÅGO intressantare?
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén