Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 08:09Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > På räls till Moskva
Cizi
Foto: Cizi
Nå´t att tulla?
 23 11644 91 2
Cizi
Online 19:18 11/08 2007  Modifierad 18:49 15/08 2010
Cizi
Cizi
Kolla in mina nya skor
Cizi
Cizi
Exit?
Cizi
Cizi
Pimp my Lada
Cizi
Cizi
Utsmyckad metro
Cizi
Cizi
Syskonskara
Cizi
Cizi
Bekanta på stan
Cizi
Cizi
Väggkonst
Cizi
Cizi
Vattengalopp
Cizi
Cizi
Min fisk tar du ej!
Cizi
Cizi
Okänd soldat
Cizi
Cizi
Metrostation
Cizi
Cizi
Gorky Park
Cizi
Cizi
Moskvafloden
Cizi
Cizi
KGB:s högkvarter
Cizi
Cizi
Vanha kunnon ....
Cizi
Cizi
Inte desto mer invecklat!
Cizi
Cizi
Kreml by night
Cizi
Cizi
Detaljer..
Cizi
Cizi
Lenins mausoleum
Cizi
Cizi
De önskar det vore som förr.......
Cizi
Cizi
Gatukonst
Cizi
Cizi
Vasilijkatedralen
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Ryssland har länge funnits på min lista av obesökta länder, så nu tyckte jag det var på tiden att besöka vårt östra grannland! Denna gång blev det med tåg, vilket till min stora förtjusning var riktigt gemytligt i jämförelse med alla de gånger jag flugit.

Jag och min vän Siri rullade iväg med nattåget Tolstoi på torsdagen. Vi hade egen hytt med sovplats för fyra. Vi försökte sova så gott det gick mellan alla passkontroller och gränscheckar. På fredag morgon mötte vår vän Malin oss på tågstationen framme i Moskva. Malin jobbar i Moskva och hade fixat husrum åt oss på samma internat som hon bor på.

Fredag, lördag, söndag och måndag hade vi sedan tid att turista, gå omkring, shoppa och äta på både ryska och mindre ryska ställen. Moskva är känt för att vara dyrt och visst märktes det i priserna. Röda Torget fångade mig mest med sin sagolika charm. Vasilijkatedralen ser så färggrant god ut, precis som ett godisslott! Och Kreml där Putin residerar och regerar ser mäktigt och ståtligt ut. Shoppingcentret som ligger precis i centrum är fiffigt “gömt” underjords så man nästan inte hittar det om man inte vet var det ligger. Runtomkring i staden såg man en hel del fina fontäner och springbrunnar. Vädret var mestadels regnigt med “on-off-skurar”, men de två sista dagarna fick vi njuta av solsken och värme.

Under vistelsen blev vi på internatet bekanta med utbyteselever från olika länder, bl.a. en tjej från Serbien. Serbien är ett land vi tänkt besöka nästa år. Inför årets Eurovision gjorde vi nämligen en deal med mina tjejkompisar att vi skall besöka det land som vinner i Eurovisionen, så det blev alltså Serbien! Vi blev också bekanta med några gatuhundar som vistades i området nära internatet. Varje dag kom en man och matade dem. De var allmännt sjabbiga och lössätna, men ack så söta.

En kväll vistades vi i Gorky Park där det finns både ett nöjesfält, samt område med restauranger, barer och caféer. När vi väl kommit hem fick vi genom fönstret se fyrverkerier från parken.

Tågresorna och vistelsen gick trots alla fördomar väldigt bra och vi hamnade inte i några förhör med milisen eller blev rånade eller något annat negativt. Inte såg jag heller några kackerlackor eller råttor! Allmänna råd är dock att komma ihåg att ryssarna kanske inte är så bra på engelska -vi kom dock lätt undan eftersom Malin talar ryska. Reservera tillräckligt med rubel till resan, eftersom kort inte går på alla ställen och prisnivån är ganska hög, samt ansök om visum i god tid, det tar cirka sju till tio dagar och kostar cirka 50€. Paraply kan vara bra att ha. Det behövde i alla fall vi.. var femtonde minut! Ta bekväma skor och en skön pyjamas att sova i på tåget! Ge aldrig ditt riktiga pass till milisen om de stannar dig på gatan. Du måste betala mutor för att få det tillbaka. Håll därför alltid en kopia på pass och visum med dig. Håll din väska hela tiden under uppsyn och helst halvt spärrad runt din egen kropp. Och förbered dig på grymma mängder människor i metron -speciellt under morgonrusningen!

“Dasvidania” (på återseende) så här med våra bokstäver! ;)a
21:27 20.8.2007


jättefina bilder! har ännu inte hunnit besöka moskva, men snart snart hoppas jag!
Carolina
08:47 16.8.2007


Ååh.. Ryssland, ett så speciellt land å väldit fascinerande! Var till S:t Petersburg för ett år sen..

De känns som om alla bara reser runt för tillfället!!?
Ska själv på höstlove eventuellt till marocko!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén