Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 08:13Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Andjakten inleddes
 2 18666 103 8
Jakob Wikström
Online 11:42 21/08 2007  Modifierad 19:52 18/08 2010
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Som traditionen bjuder inleddes årets andjakt igår kl 12.00. Som vanligt var det mycket spännande!

Vädret var tyvärr lite för varmt och soligt så änderna flög ganska högt. Detta betyder automatiskt mindre skottchanser eftersom en ansvarsfull andjägare inte skjuter på längre avstånd än ca 40 meter.

Undertecknad hittade dock en fin liten vattenpöl där där speciellt gräsänderna verkade trivas. Tillsammans med Flatcoated Retriviern Veera kunde fyra änder bärgas under de första 40 minuterna av jakten. Kvällpasset bjöd också på fina jakt och naturupplevelser. Och ett par änder som byte.

Detta blev helt klart en av de bästa jaktdagarna på flera år.


Boltin
13:10 29.9.2007


MÖRDARE!!! Nä ja bara skoijja:)

40 meter kan nog gå helt bra men grejjen e ju de att de e ganska svårt att bedöma avståndet på en flygande fågel om det e 30 meter eller 40, men chansen för att få in en tillräcklig träff på fågeln är nog mycket större på 30 meter. Å så hoppas ja att de skramlar av bly i era patroner för ändernas bästa!
Jakob Wikström
11:44 23.8.2007


Nej, det är tyvärr inte min hund men jag får låna den så mycket jag vill av ett par nära vänner. Ganska skönt egentligen att få lämna tillbaka en våt, trött och hungrig hund efter en lång jaktdag...

Då jag var 12 år hade jag faktist en flat men den var sjuk och dog efter en tid. Hunden på bilden är dock från samma kennel så det är extra kul.

Ett par andra vänner har en skolad labrador som jag också får använda om jag vill så just nu har jag det bra ställt med apportörer. Dessutom skaffar jag en Vorsteh nästa år...
Fia
10:44 23.8.2007


Jakob. Är det din flat? Världens finaste hund!
Jakob Wikström
10:29 23.8.2007


Att skjuta på rimligt avstånd handlar ju också om att bedöma hur fågeln flyger och sin egen förmåga. Efter 13 års erfarenhet och många, många fällda byten så har jag märkt att det går ganska enkelt att skjuta tex en gräsand som flyger upp ur vassen eller som flyger rakt emot och över dig på 40 m. Men jag skjuter inte alls på fåglar som flyger över mig bakifrån eller en fågel som simmar på långt håll eftersom risken för en skadskjutning är stor och chansen att få en tillräcklig träff är minimal. Min åsikt är helt enkelt att det handlar om att bedöma varje situation.

Självklart inverkar borrningen av pipan och vilken ammunition du använder. Jag använder alltid full trångborrning eftersom jag vet att då får jag oftast en en bra träff, om det träffar, och om det inte träffar så går svärmen ganska säkert förbi eftersom den ändå är ganska tät. Sen är många av de nya patronerna, som skulle ersätta blyhaglen, ju helt värdelösa. Man kan nästan lika gärna kasta patronerna på fåglarna.
Veronica
21:02 22.8.2007


Jäää jäää, Thomas..jag måste nog säga att detta begär nästan väcks till liv när jag går bland de vitkindade gässens, alltså kanadagässens avföring.
Thomas
20:41 22.8.2007


Vilken tur att vi har dessa hjältar som räddar Finlands goda medborgare från farliga vilddjur som ankor.Annars skulle ju änderna föröka sig och erövra världen.Det är viktigt för vårt samhälle att dessa försvarslösa djur får dö i så stora antal som jägarna finner passligt.Det är ju dessutom roligt att döda.Varför se ned på människans bestialiska begär att krossa den svagare livsformen?
Beni
20:16 22.8.2007


det beror på hurdan borning och kaliber du har på ditt gevär hur långt man kan skuta. men rekomenderar under 35 med d flästa gevär
Ch
15:47 21.8.2007


30 meter börjar nog vara maxgränsen för en jägare som vill undvika att riskera skadeskjuta sitt byte
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén