Goda nyheter sedan 2002     Lördag 28 januari 2023 kl 09:35Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > En nyttig läxa
Linus
Foto: Linus
Lotta när hon besökte Finland i somras
 1 13582 85 4
Lotta Nylund
Online 12:34 27/08 2007  Modifierad 05:52 18/08 2010

Allmänt  Jag har lärt mig en hård läxa. Den läxan var att endera följa Guds vilja eller min egen. Jag valde min egen, konsekvenserna av det kan jag fortfarande inte riktigt förstå bara känna och veta att dem finns.

Inte för att Gud skulle vilja mig medvetet illa, men för att jag inte följer det Gud själv vet är bäst för mig.
Jag önskar att alla kristna verkligen skulle förstå detta. Gud har ju goda tankar för oss, vill vårt bästa. Har är ljuset och renheten själv och ser med klara ögon. En allvetande Gud har vi. Hur skulle då vi (jag) veta bättre? Men konstigt nog, kan man ibland tro sig veta bättre. Om Gud ser med klara ögon, famlar vi omkring i mörkret och ser med mörker i våra ögon.

Jag har hört från någon kristen att Guds vilja är vår innersta vilja. Och i många fall är detta sant, men om det alltid vore så skulle vi aldrig behöva välja, vår egen eller Guds väg. Det är väl den mest väsentliga av alla frågor som en kristen kan ställa sig. Men jag kan bara säga som en hälsning. Håll dig på Guds viljas väg, hur lätt eller svårt det än är, för det är den tryggaste platsen du kan vara på.

" Ty det som finns i världen, vad kroppen begär, vad ögonen åtrår, vad högfärden skryter med, det kommer inte från Fadern utan från världen. Och världen förgår med sina lockelser, men den som gör Guds vilja består för evigt." 1 Joh 2: 16-17


Ad G
00:56 28.8.2007


"Jag har hört från någon kristen att Guds vilja är vår innersta vilja. Och i många fall är detta sant." Det gäller väl vår innersta längtan och den plan Gud har för oss och byggt oss för, snarare än att det skulle ligga i vår natur att göra Guds vilja. Å andra sidan är en "good idea" inget illa det heller. Bättre är en bra idé som vi vet att är en själisk idé än en dålig idé som vi inbillar oss att kommer från Gud.
Arash
00:04 28.8.2007


Amen, Peter!

Som troende har vi att öva upp lyhördheten för den helige Ande och som du säger inte blanda ihop vad som är ifrån vår egen själ och vad som kommer från vår ande (där Gud talar) men speglar sig i vår själ (så att vi med vårt förstånd kan begripa vad Gud säger).

Eller som Tim Storey säger "there is a difference between a good idea and a God idea".
Peter Kujala
13:43 27.8.2007


Instämmer, väl skrivet! Finns en tragikomisk liknelse (använt i predikan) om grisen som ville dricka ur fel vattentråg (underförstått en troende som vill hämta näring från världens och syndens, eller olydnadens källor/vattentråg). När grisen drack ur detta tråg trillade en tegelsten i huvet på grisen, Aj, sade grisen och lomade skakad bort, lite senare var han där igen och sörplade i sig, och tegelstenen föll igen, värre denna gång, något hjärnskadad vacklar grisen iväg, men återigen lite senare är han där igen, vid fel vattentråg och dricker, och....
Jesus är Vägen, Sanningen och Livet. Gud tvingar ingen att vara under Hans välsignelse och beskydd, vi väljer ju själva vilka vägar vi går på...

Vill också kommentera meningen: "Jag har hört från någon kristen att Guds vilja är vår innersta vilja. Och i många fall är detta sant". Här går det inte att instämma eftersom påståendet är helt väsensskilt från den Bibliska undervisningen, som man sade under väckelsetider "Var står det i Bibeln?". Stämma kan det göra om man lägger till förklaringen att Gud lägger ner sin vilja och ledning i oss (i vårt innersta, i vår ande) genom den Helige Ande som tagit boning i oss. Men vi har ju en själ och egna själiska viljor och tankar, man ska ju inte blanda ihop vårt egna själiska och det andliga från Gud, det är lätt att gå fel här. Gud talar och leder genom att andligen ge impulser till vår ande och själ, men Allt vi tänker, känner och vill är mycket långt ifrån Guds direkta ledning och vilja (en hel del kan vara så eller borde vara så, men inte Allt). Det är därför vi ska vara Uppfyllda av Guds Ande och så vara ledda av Helige Ande, så att vi kan urskilja Guds vilja från vår egen. Här behövs rikligt intag också från (Hela) Guds Ord för att inte gå vilse, Guds Ande är Alltid i överensstämmelse med Guds Ord, liksom i samklang med Allt det Gud undervisar om i Sitt Ord. En riktigt hemsk soppa kan det bli om man struntar i sistnämnda, då man t o m kan tro att det "köttsliga" från syndanaturen (som borde vara korsfäst) är Guds ledning och tilltal, det var detta som hände i "Knutby".
Sara W-N
13:17 27.8.2007


Bra skrivet Lotta! Det är en läxa som var och en säkert känner igen sig i! kram
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén