Christoffer och Eva

Maria och Rufus firade äktenskapet också i Finland

ALLMÄNT. Maria, från vackra Rumänien, gifte sig med finlandsvenske Rufus i augusti. Med dem på bröllopet i Rumänien fanns 30 närmaste från finland. Igår firade 80 vänner och släktingar i Helsingfors.

Festen firades med sång, visning av vigselvideo, god mat, musik med band och intressant sällskap. Till skillnad från vanliga bröllopsfester hade värden valt att inte ha så många programpunkter, vilket resulterade i att många av diskussionerna kunde slutföras utan avbrott.

- Jag tog två portioner av den goda förrätten med gravad lax, potatis, svampsallad och sås så jag missade huvudrätterna, avslöjade Linus.

Maria och Rufus har flyttat till ett nybyggt höghus vid arabiastranden. Maria tänker ta språkkurser i svenska och finska. Hon verkar inte ha svårt med hemlängtan: Maria kom nyligen från en resa till Rumänien och hon skulle gärna åka snart igen då det blir dop för några nyomvända vänner.

När klockan närmade sig midnatt insisterade Maria att hon och hennes pappa skulle köra hem Christa och Linus. När Christa tyckte att det lät omöjligt hyggligt svarade Rufus att det är ett exempel på den rumänska gästvänligheten. Den verkar vara överlägsen.



Onni plockar åt sig delikatesser
Adrenalinkick, tyckte Markus Weckström, själv småplanspilot med erfarenhet av fallskärmshoppning
Maria och Rufus fick fallskärmshoppning till present av en bunt med vänner
Smakprov
Stig-Olav Fernström tipsade att arkeolog är rätta yrket för ett lyckat äktenskap: Man blir bara intressantare för varje år
Rufus och Maria, ur-humoristiske Kristian Thulesius till höger. Marias övredel är från brudklänningen, gjord i Rumänien
Ben och Saara bjöd på god gemenskap
Kille som liknar Ulf Ekman och också Enestam
Sång på gång
Marias pappa
Rufus och Maria dansar vals. Maria dansade för första gången - någonsin! Bra gick det.