Fish & Chips

Cheers mate!

ALLMÄNT. Min första gång någonsin i Storbritannien fick bli ett besök till charmiga London! Vad kan jag annat säga än att besöket var hellyckat och bara gav positiva minnen.

Måndagen lämnade jag återigen Helsingfors-Vanda bakom mig och tre timmar senare befann jag mig på London Heathrow. Den brittiska accenten välkomnade en redan i första handslag och det bar iväg på Tuben, eller även känd som Undergrounden. Intill Hyde Park, endast ungefär tio minuters bussväg från centrala London låg hotellet. Perfekt läge! Även vädret var perfekt! Inget regn eller dis, endast klar himmel och solsken, cirka tjugo grader! Hyde Park var perfekt för en charmig promenad och erbjöd en hel del relaterat till Prinsessan Diana. Eftersom 10-års-minnesdagen till Dianas ära just ägt rum innan min ankomst, kunde man vid Kensington Palace ännu finna otaliga blombuketter och brev fästa på stängslet och portarna som ledde till palatset.

Big Ben var något jag länge väntat på att få se i riktigt format! När vi närmade oss klocktornet, måste vi lite anstränga oss för att verkligen tro att denna till synes “lilla” grej faktiskt var Big Ben! Men då vi sakta kom närmare, och också såg resten av det massiva Houses of Parliament, kunde vi lugnt konstatera att detta nog verkligen var den enda rätta och sist och slutligen stora och ståtliga, Big Ben!

Ute på Westminster Bridge hade man en fin vy av Big Ben och Houses of Parliament, samt på andra sidan London Aquarium och The Eye, som är som ett stort “pariserhjul” som man kan åka upp i för att få möjligast bästa vy över staden. Vi åkte upp i The Eye, och visst var det fint att få se så mycket av kärnan av London från så många olika håll. Sedan bar det av till vaxkabinettet Madame Tussauds, med vaxdockor av många världens mest kända personer. Det var skrämmande hur äkta vissa såg ut, medan några inte såg så värst välgjorda ut. Där blev det nog ett evigt poserande, när man ville på bild med en och annan idol!

I Hyde Park och Green Park fanns också en hel del att se, såsom en staty av Peter Pan, Albert Memorial, Prinsessan Dianas minnesfontän, m.m. Som tur tillät vädret oss att sakta ströva genom parkerna samt avnjuta lunch på uteterass. Efter någon timmes vandring kom vi till sist fram till Buckingham Palace vars omgivning var packat med turister. Det sköna vädret fick många att trivas kring fontänen som är belägen precis mittemot palatset.

Vi hoppade sedan på en buss som tog oss till London Bridge och därifrån var det gångavstånd till Tower Bridge och Tower of London. I bakgrunden såg man också en av Londons kanske nyaste och modernaste byggnader, “the Gurkin”.

På torsdagen, dagen innan hemfärden, gjorde vi ett besök till charmiga Notting Hill, som jag åtminstone fattat intresse för genom en film med samma namn. I Notting Hill fanns fina bostadsområden och grönområden. Det verkade som ett område där många rika bor, samtidigt som där fanns en hel del specialaffärer med utbud av vad man än kan tänka sig, verkade det som! Senare blev det shopping på Oxford Street som minsann har affärer så att de understa ruttnar! Trängseln på gatan var ibland olidligt tät, så man fick ibland riktigt anstränga sig för att komma framåt. Ett snabbesök till varuhuset Harrods, kändes också som ett måste.

På fredagen, vår sista dag, bestämde vi oss för att njuta lunchen i tecken av “Fish and chips”! Det måste man ju bara pröva, klassiskt som det väl är! Måste erkänna att jag nog inte kanske blev riktigt övertygad av fisken.. För friterad..

Sedan bar det åter av hemåt! Det är alltid lika roligt då man ryms med hem på planet, och skönt var det också att komma hem! För då vet man att man snart igen kan åka på nya äventyr någon annanstans!



Brolyfte
"the Gurkin"
Tower Bridge
London Bridge
Del av Dianas minnesfontän
Marilyn
Hjääääääälp!!!!
Jack Sparrow
David & Victoria ..noot
Piccadilly Circus
Mysiga hus i Notting Hill
Inne i ögat
..ännu mera vy
..mera vy
Vy från the Eye
Cizi & Bond.. James Bond
The Eye och Aquarium
The Eye
Big Ben och Houses of Parliament
The Eye på avstånd
Dubbeldäckare
Diana för evigt
Till minne av..
Trädgård vid Kensington Palace
Allo!
Underground