Chans att göra gott i Karis

ALLMÄNT. Gå ut i hela världen och predika evangelium! Hoppas du fullföljerditt uppdrag. Det finns så många olika sätt på vilka vi kan göra det Gud befallt oss – här kommer ett fenomenalt sätt! Ta steget och kom med i Betelförsamlingens barn- och ungdomsarbete!

Alltså va?

Kanske det känns så och säkert med all orsak. ALLA som läser det här är ju inte menade att komma, så ta det lugnt. Men någon kanske är kallad och funderar febrilt om det verkligen kan vara Herren och om det verkligen behövs arbetare till Karis och om ... Det här är för dig!

Men när?

Nu till exempel! Om detta av någon orsak är omöjligt så är efter nyår också ett bra alternativ.

Var ska jag bo då?

Inga problem, det har vi redan funderat ut. Du kan hyra en lägenhet i det så kallade ”Huset”. Huset har de billigaste lägenheterna i världen nästan och är mycket trivsamt. Det blir tre lägenheter lediga nu här inför och under juletid så knip en av dem vetja! Gångavstånd till stan och väldigt gångavstånd till Lärkkulla (om du behöver fara dit av någon orsak) och dessutom har Dan bil så du får säkert åka med honom om du inte vill gå. I huset bor många Betelister.

Men jag vet inte om jag har råd?

Jo det har du! Ettorna på 23 m² har en hyra på ca 110 euro och tvåorna på 32 m² har hyra på 160 euro. Vattnet ingår, el behöver du betala till men det är inte så farligt dyrt säger de som bor där. Dusch delar du med resten av huset, men där är aldrig kö förutom på söndag morgon då alla ska på gudstjänst.

Finns det några kriterier jag behöver uppfylla?

Ja, tre stycken.

1. Du behöver veta att Gud kallat dig att komma.

2. Du behöver ha ett hjärta för barn och unga.

3. Du behöver vara av manligt kön.

(Det här med manligt kön handlar inte om diskriminering utan om att vi är 4 kvinnor och en man i nuläget och vill eftersträva 50-50)

Vad ska jag göra då?

Det ska bli en glädje att berätta! Du ska fungera som en del av Skojohojteamet som drar barnmöten varje måndag och andra satsningar nu som då. Som en del av det teamet får du predika, sjunga, spela instrument, syssla med drama, filma, vara skådespelare, dansa... ja det mesta du kan komma på och lite till! Dessutom får du vara med och forma arbetet så det blir bättre och bättre på att möta barnens behov idag. Du som man får berätta vad unga pojkar tycker om och du får lära känna underbara barn som förgyller dina måndagskvällar.

Om detta inte känns tillräckligt för dig så kan du även komma med i KICKteamet. KICK är Betelförsamlingens ungdomsarbete och vi samlas varje torsdag före bönemötet. KICKgruppen består av härliga typer från 12-14år som älskar Jesus och tycker om att ha liv och rörelse.

Får jag lön?

Ja STOR lön i himlen!

Vad ska jag leva av så här konkret? Hyra? Mat?

Sök först Guds rike så får du allt annat. Har du lite besparingar klarar du dig några månader utan jobb, sedan går det bra att söka jobb i vår underbara stad. Alltid finns det något ledigt! Om ni tycker jättemycket om varandra och har hemskt lite pengar kan ni dela på 23kvadrat – då blir det superbilligt! Den här frågan löser sig om du uppfyller det 1:a kriteriet för Gud har nog det här området också inom sin omsorg.

Men tänk om jag är alldeles ensam i Karis?

Nej det är du ju inte! Betelförsamlingen förgyller din måndag, (onsdag om du kan be på finska), torsdag och söndag + fredag nu som då om du vill vara aktiv där. Dessutom finns det en cellgrupp för dig som går under namnet ”karagruppen”. Den verkar så kul att till och med vi brudar har lust att komma med ibland, men vi får inte. Där får du personlig förbön, diskussioner kring viktiga frågor, aktiviteter som hala bönevandringar och bowlingutflykter – ja all du kan tänkas behöva. Dessutom bor du ju i ett hus fullt av härliga människor du kan lära känna och bjuda hem på mat.

Behovet finns verkligen och jag skriver det här för att uppmuntra dem Herren har kallat att verkligen komma. Att jobba i Karis är inte alltid härligt och enkelt men det är sannerligen värt det. Prata med Gud kanske det är dig han vill sända, om inte så var underbart välsignad i det du står i! Om det är du så når du oss så här:

Angående arbetet: amelienissfolk@gmail.com

Angående huset: irtskukka@gmail.com (Ida Karlsson)

(Idas lägenhet är ledig från mars framåt till sommaren typ så där kan någon också bo)