Lyckad Gospelsitz i Vasa

ALLMÄNT. Torsdagen den 29.11.2007 samlades ca 80 unga vuxna från Vasa med omnejd för att än en gång få ta del av en hel kväll med gemenskap, exotisk mat, lovsång, lekar och evangelium.

Gospelsitzen är ett årligt återkommande evenemang som arrangeras av Vasa Studentmission. Gospelsitzens mål är inte bara att informera om studentmissionen och de olika församlingarnas verksamhet i Vasa, utan även att erbjuda ett alternativ till det annars rätt så rika alkoholflödet som tyvärr är vanligt förekommande i studievärlden. Man kan ha gemenskap och roligt även utan alkohol.

Liksom tidigare år var stämningen på topp. Detta år var lite annorlunda både vad gäller det som bjöds på i musikalisk samt andlig väg. Istället för att ha en inbjuden musiker som drar hela kvällen, fick vi nu istället möjlighet att lyssna till ett flertal unga och musikaliskt begåvade personer som framförde egenhändigt komponerade stycken, varvat med kända lovsånger.

Till gospelzitsen hade detta år inbjudits tre pastorer från olika samfund som i ett "talk-show format" fick svara på frågor och dela personliga vittnesbörd om vad Herren gjort och gör i deras liv.

Jesus vill ha en personlig relation med just dig.I samtal efter sitzen framkom det att publiken uppskattade detta enkla sätt att dela evangeliet.

Årets lekar bestod bland annat av en byggnads tävling där 10 olika lag tävlade om att med endast marchmallows och spagetti bygga ett fordon så bra att de övriga lagen kunde gissa vad mästerverket föreställde.

Kvällen avslutades med en så kallad "skolkamp" där lagen Peffan och SYH fick se sig besegrade av "Övrigt Folk".

Vi som fick vara med om att organisera sitzen vill nu passa på att tacka alla er som var med och bidrog till att göra kvällen så lyckad.

Vad föreställer nu månne detta?
Två glada flickor som var med och planerade sitzen.
Husbandet in action