Många byggfirmor slängde renoveringsrester

Den enes skräp är den andres bröd

ALLMÄNT. Sorteringsstationen är ett bekvämt och förmånligt sätt att bli av med de prylarna du inte mera vill ha. Christa besökte sorteringsstationen för att bli av med Linus samling av pyroteknik.

Linus samling av pyroteknik gick ett bittert öde till mötes på sorteringsstationen. Samlingen var tänkt att glädja ögon och trumhinnor, men Christa visade var samlingen skulle stå. Väl på sorteringsstationen fick hon höra att pyroteknik egentligen skall föras till polisen, men en hygglig ung anställd erbjöd sig att ta hand om de sällsynta förbjudna dyrgriparna. Den glada anställda fick en påse kaliumpermanganat, speciellt lämpligt om han råkar ha finmalet aluminiumpulver till handa från tidigare.

Andra prylar som Christa dumpade var en 33'' TV och en videoprojektor som genast lastades på av en civil i en paketbil. Varför ingen ville ha laserprintern, mikron eller böckerna förblev oklart.

Sorteringsstationer finns i hela landet och de verkar vara ypperliga ställen för både dumpning och fyndande. Om man bara har några hushållsprylar som man vill bli av med så är dumpningen gratis.

Prislista för större mängder
I bakgrunden syns en lång kö, i förgrunden några av sorteringspunkterna
Ta två, betala för ingen. Garantitiden kan ha gått ut