Utsikt över gården

På besök hos Anders Krook i Sibbo

ALLMÄNT. Anders Krook har fixat i skick ett hus han köpte 2004. Förutom huset fick han några uthus och en vacker gård i köpet. Christa och Linus besökte hans hem i Box, Sibbo.

På ett kort gångavstånd från Box-grillen, bybutiken, busshållplatsen och bensinstationen finns Krook-gården. Anders har gjort hemmet till modernt, stort och vackert. När han köpte huset var det ett sommarställe med ute-toalett. Förutom att han köpt arbetskraft har han också fått hjälp av några från församlingen med renoveringen och ombyggnaden.

Anders bjuder Christa och Linus på en smaskigt kryddad hemlagad lasagne och en gräddig apelsin-ris-efterrätt. Michelin hade gärnat ätit här, också med tanke på ett annat gemensamt intresse: Motorfordon.

Trots att Anders är ungkarl finns inga spår i hemmet av vad man klassiskt sett förknippar med ungkarlsliv. Hemmet är nästan kliniskt städigt, elektronikprylarna är begränsande till en par cd-spelare, en tv och en bärbar dator. På gården står ändå en liten Lada som vittnar om pojkaktighet. Det är Marie Kohonens gamla bil som väntar på att isarna skall bära igen.

På gården finns en gräsmatta som lämpar sig utmärkt för fotbollsspel i mindre skala. Dessvärre har platsen tillfälligt blivit uppsamlingsplats för andras och egna båtar.

Anders älskar det fridfulla läget, den vackra utsikten över grannens åkrar och det ideala läget: Bussarna går ibland var 15:de minut och längs motorvägen kommer man snabbt till Helsingfors.

Anders morfar höll i tiderna tältmöten i slutet på somrarna på gården. Kanske traditionen övertas av en yngre generation?

Tack Anders för otroligt god mat och en fin tid tillsammans!



En del av vardagsrummet
I ett av uthusen finns en stor verkstad, en händig mans dröm
Christa spelar en gammal psalm-goding
Anders i vardagsrummet
Christa blir intresserad av Anders Trailer-tidningar
Anders gillar att diskutera
Anders får hjälp av Christa
Anders är händig i köket
En stockstuga som kommit från Porkkala och som överlevde Porkkala-parentesen. Bilen är Maries gamla Lada
Anders utforskar möjligheten till vindkraft. Huvudbyggnaden syns delvis i bakgrunden