Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 18 augusti 2022 kl 10:37Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Lukas lärjungaskola drar igång
 0 12762 95 10
Sebastian Widjeskog
Online 13:52 08/02 2008  Modifierad 17:36 18/08 2010

Allmänt  I Lukas församling har vi haft en spännande höst och vinter hittills. Gud har varit god mot oss och vi tror att vi får vara med då Guds rike har framgång även år 2008.

Lukas lärjungaskola började i höstas på ett småskaligt sätt men vi upplever att vi har hört
från Gud angående skolan och att den kommer bringa stor välsignelse för människor i framtiden. Vi kommer att hålla en intensiv lärjungaskola från den 7.4 till 9.5. Kursen är tänkt för unga som kommer ur armén, gymnasiet eller yrkesskolor och som är lediga under våren. Vi vill utrusta kristna till att bära ansvar i Guds rike och leva hängivet. Under
dessa fem veckor kommer eleverna bl.a. att få uppleva en 24/7-bönevecka, god undervisning
samt kontinuerlig mentorering i grupp. Vi samlas varje vardag mellan kl. 9-16. Sista skolveckan hålls på ett café i Helsingfors och under denna vecka fokuserar vi undervisningen samt praktiken kring temat mission. Vi vill göra eleverna till
vardagskristna som lever ett missionärsliv var än de rör sig.

Efter den fem veckor långa perioden kommer eleverna få möjlighet att ta del av mentorgrupper, sk. huddles. Mentoreringen sköts via Skype och mentorrelationen räcker i ett år framöver. Detta är en ypperlig möjlighet att få en mentorrelation som bär stor frukt för resten av ditt liv!

Kostnaderna för hela härligheten är 350 euro. Detta innefattar kursavgift samt logi i familjer (morgonmål och någon typ av kvällsmål ingår), lunchen gör vi själva på skolan till självkostnadspris. Kom med på Lukas lärjungaskola, och du kommer att att växa i din tro!

Undervisningsteman är följande:

Förbundet, Guds rike, världsbild, självbild, Gudsbild, den helige Ande, Andedop/fyllas av Anden, Andens frukt, böneliv, nådegåvor, att vandra i Anden, andlig krigföring, det profetiska, förbön, församlingen, tjänstegåvor, andligt ledarskap, lärjungaskap, Bibelns röda tråd, sund och osund andlighet, boy meets girl, "accountabilitypersoner", förmaning
och tillrättavisning, hur leda en människa till tro, missionärsliv i vardagen,hur vittna verbalt och att jobba med ungdomar

Gå in på www.blisomjesus.net för att läsa mera samt för att anmäla dig till skolan.

Gud välsigne dig, vi ses på Lukas lärjungaskola!

Sebastian Widjeskog & LL-ledarteam


Caro V.
22:58 12.2.2008


Jag kan verkligen varmt rekommendera lärjungaskolan! Ta chansen ni som kommer ur milin eller bli studenter, det är det bästa sättet att avsluta gymnasiet/militiden! Den tid man avsätter för Gud och hans rike får man alltid tillbaka och det i mångfald! Jag gick själv en motsavarande skola efter studenten och det var kanon! Heja Seppo och gänget! :)
PJ
21:44 11.2.2008


Hanso: Rimligtvis MYCKET mer relevant än "accountabilitypersoner" :)
Hanso
18:40 11.2.2008


PJ: Det är väl knappast relevant? :)
Bettina
23:22 10.2.2008


Låter superhärligt! Tyvärr så e bara studierna igång då ännu i Vasa.. men ni ska ha de superunderbart! Ja ska komma ihåg er i bönerna o hoppas att ni når ut ti många i huvudstadsregionen! :)
Stefan
12:46 10.2.2008


Ser mycket bra ut dehär! Kommer troligtvis att anmäla mig :)
Passar dessutom perfekt in eftersom Ohi On 2/07 270 dagar är den 4.4
PJ
11:44 10.2.2008


Inge boy meets boy eller girl meets girl?? Eller boy meets boy AND girl, t.ex.
Thomas
18:34 8.2.2008


Till Observatören:
Ja, jag hade en tung uppväxt, men mer laglös än lagisk. Jag är inte oförmögen att vara positiv. Antingen fäster du blicken vid fel saker eller så tycker jag att det är viktigare att kommentera negativa saker.

Jag njuter av solens sken, fåglars kvitter, naturens skönhet, en god bok, gott morgonkaffe, en bra film, ett välgjort arbete, god mat, trevligt sällskap, vacker musik osv. osv. Det är inget jag brukar tala vitt och brett om, nöjena i mitt liv är väldigt simpla.

Jag reagerar alltid på sådant som jag tycker är negativt, orättvist eller dåligt och tycker inte att man borde hålla tyst om sådant av artighetsskäl. Man kan beskylla mig för mycket, men jag fejkar inte ett leende. Ärlighet är alltid viktigare än trevlighet.

Vilket tonfall tror du förresten att jag skulle ha använt om jag hade sagt det som jag skrev?
Observatören
17:46 8.2.2008


Thomas, sök själavård! Du verkar ha haft en tung lagisk uppväxt och brottas med kronisk oförmåga att vara positiv.
Thomas
15:14 8.2.2008


Det är ett tungt ok ni lägger på era elevers axlar.
Matti
14:26 8.2.2008


Tänk om man som tonåring fått gå något motsvarande. Tänk om man över huvudtaget hade förstått att söka Gud. Jag önskar Guds välsignelse till lärjungaskolan. Vårt hem (har ett extra gästrum för dylika eventualiteter) är även öppet ifall någon studerande ännu saknar inkvartering.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén