Det var en god stämning under Colins predikningar

Colin Dye inspirerade konferensdeltagare

ALLMÄNT. Colin Dye presenterade ett enkelt och slagkraftigt budskap där lärjungaskapet sattes i fokus under EC8 i Sion i Vasa.

- Evangelister är mycket bra, men vi skall göra nya lärjungar, lärjungar som själva gör nya lärjungar, förklarade Colin.

Colin var noggrann att poängtera att Jesus på jorden faktiskt är de kristna. Inte någon byggnad eller tempel, utan de troende är Jesu tempel.

Colin påpekade också att människor längtar efter Gud, om vi öppnar för mera av Gud och mindre av oss själva så kommer människor att flockas såsom de flockades kring jordiske Jesus.

Alla besitter gåvor och dem kan man använda inom samhällets olika områden för att komma i kontakt med andra som man kan göra till lärjunge. Om man inte har icke-kristna kompisar är det svårare att föra någon till Gud.

Colin underströk flera gånger under konferensens gång att Jesus har uppstått och att flera olika vittnen bestyrkte detta och att den unika gemenskapen mellan troende också är ett tecken. Jesus är det miraklet och tecknet som utesluter alla andra religioner. Colin tog också upp att om inte vetekornet faller i marken och dör kan det inte bära frukt. De troende är frukten från Jesus som dog och uppstod.

Var du på konferensen? Vilken undervisning styrkte dig?

Colin
Sion i färg
Colin och Sions pastor Stefan Sigfrids, som tolkade smidigt och yrkeskunnigt