Ett meddelande från mig till Er alla

ALLMÄNT. Efter många om och men, mellan Ande och kött har jag äntligen funnit ro. Jesus är sanningen och livet. Ett kort meddelande till Er alla från mig.

Ibland känns det som om alla skulle vara emot en. Vad än man säger eller gör blir fel, fastän det känns rätt. Tyvärr är människan byggd att reagera negativt till allt som sägs emot en. Åtminstone är jag sådan.

Det är köttet som inte tål att höra kritik eller sådant som inte köttet tycker om att höra. Dock har Anden makt över köttet. Guds Ande och Jesus Kristus är sanningen och livet. Livet är inte det som sker nu, utan den som är pånyttfödd genom Jesus har evigt liv. Vi lever med vårt kött endast en kort tid. Livet på jorden är endast en halv takt i en lång symfoni. Den dag vår tid är över här på jorden slipper vi vårt eget kött.

Dock skall vi ta vara på den tid vi är här. Det är en kamp. Helst skulle jag leva mera i Anden än i köttet, men det är lättare sagt än gjort. Enligt bibeln (Gal 5) så är köttets gärningar uppenbara och köttet söker det som är emot Anden. Köttets gärningar är: otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant. Allt detta finns i mitt förflutna. En del finns kvar i mitt "nya" liv, tyvärr. Hur är detta möjligt?

Jo, jag vandrar inte tillräckligt mycket i Anden. Att ständigt vandra

i Anden är en omöjlighet, åtminstone för mig. Vredesutbrott och kiv

tillhör tyvärr min vardag. Dock kan jag tacka Jesus för att Han har förändrat mig i rätt riktning. Jag vill bli fullständig. Detta kommer jag dock aldrig att bli, inte så länge jag bär på mitt eget kött. Det bästa jag kan göra är att hålla blicken fäst på Jesus och vandra i Anden så mycket som möjligt. En ständig kamp mellan Ande och kött. Anden är endast god. Andens frukt är: kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Oj! En massa saker som

jag kämpar med.

Jag trodde en tid att jag var värdelös. Jag trodde att jag inte dög till att vara kristen. Självbehärskning = noll, vänlighet = noll, tålamod = 2 X 0 ... Under min förra resa till Lakeland Florida fick jag verkligen kämpa den första veckan. Andens frukter var långt borta och köttets gärningar gjorde mig galen. Jag undrade varför. Gud, varför gör du detta mot mig? Varför skickar du alla knäppskallar till mig för att pröva mitt humör och mitt tålamod? Varför?

Herren svarade mig via Bobby Connor: Jag har utvalt dig och gett dig en gåva. Sök mig och ta reda på vilken gåva du har fått. Använd den sedan på rätt sätt. Du har din egen plats i mitt rike. Lyssna, lyssna på mig.

Jag fick lov att be folk uttyda dessa ord, för jag höll på att bli frustrerad. Varför tuktar Herren mig. Vad har jag gjort för fel. Så fort jag hörde att Gud ville visa mig att jag inte var som de 10.000 andra personer runt om mig utan annorlunda föll Andens kraft över mig. Då visste jag med säkerhet att Herren svarat på mina böner! Jag har bett om att Han skall använda mig för sitt rike, och det ville han nu för mig bekräfta.

Det har dock tagit tid att smälta allt. Speciellt då det pågår en häxjakt runt omkring mig. Mitt tålamod är under prövning och då är jag absolut inte den vänligaste eller trevligaste personen att ha att göra med. Mitt eget kött styr mig! Nu då jag har fått ta det lugnt en stund och tillbringa

tid med Gud är allt självklart för mig. Jag växer i Jesus varje dag jag lever nära Honom. De dagar jag fungerar mera i mitt kött växer jag inte. Nu är det dags att ta ytterligare ett steg i Hans riktning och fundera om saker och ting.

Jag vet att jag med min tunga och mina ord har sårat människor, dock inte avsiktligt. Jag ber om förlåtelse!

Från och med nu skall JAG låta Jesus göra en större förändring inom mig. Jag vet att ingenting är omöjligt för Jesus och jag vet att Han är sanningen och livet.

Välsignelser i massor!

Pontus J. Back



Mötesserien med Danny Neale startar i Sion, Vasa den 25.8 19:00 och pågår en vecka.

Möten kommer att äga rum på flera håll i vårt land samt i andra länder. Mera information på:

http://www.pontusjback.com