Presentpåsar från tidigare år

Anders Olin hjälper dig att göra en insats till på Julen

ALLMÄNT. I vårt land finns det cirka 100,000 familjer som dagligen ägnar tid åt att fundera hur de skall få det att gå ihop ekonomiskt till räkningar, mat och medicin. Förvånansvärt lite tid och resurser satsar församlingar på att göra något åt denna folkgrupps situation och speciellt kring jul, tycks församlingens fokus vara mer riktat åt sig själva än åt de människor som verkligen behöver deras hjälp.

I Vasa har vi nu under fem år bedrivit projektet ”God Jul Vasa” och har haft förmånen att tillsammans med socialen hjälpa cirka 200 familjer årligen med ett stort paket med mat och presenter till barnen. Det är en stor högtid i församlingen då vi dagarna innan jul åker ut och besöker personligen varenda av dessa familjer och många gånger har vi fått förmånen att bilda goda relationer med dessa och även fått dela det äkta budskapet (det handlar ju faktiskt inte om materiella ting) om Guds kärlek.

Nu vill jag utmana dig på din ort att inspiriera den församling som du tillhör att detta år utföra något för de mindre bemedlade på din ort. Min dröm är att varenda församling i vårat land skulle börja ägna mer resurser och tid åt denna utsatta folkgrupp, som är i så stort behov av Guds kärlek.

Eftersom jag har arbetat med detta i fem år och även fått se hur det startat på andra orter i landet, vill jag gärna hjälpa till att få det startat på din ort och jag kommer mer än gärna och besöker din församling för att uppmuntra och inspirera den att göra detta. De församlingar som har genomfört detta har alla vittnat om hur välsignat och fantastiskt det har varit att genomföra detta och jag hoppas att också fler församlingar skulle vilja göra detta.

Det betyder naturligtvis inte att jag kan allt eller att man måste följa de sätt som vi arbetar på i vasa, men jag vet också att den erfarenhet som vi har samlat på oss i vasa är till stor nytta för de som vill starta nåt liknande.

Ifall intresse eller frågor finns, kontakta mig på anders(a)multitronic.fi