Goda nyheter sedan 2002     Fredag 2 december 2022 kl 19:03Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Världsstjärna på sitt första Sverige besök
Julia Djerf
Foto: Julia Djerf
Praise Unit
 6 12819 97 12
Rebecka Häger
Online 13:17 24/09 2008  Modifierad 07:44 11/08 2010
Adan Brown
Adan Brown
Kirk & the band
Niklas Wernborg
Niklas Wernborg
Kirk med två av hans sångare
Niklas Wernborg
Niklas Wernborg
Kirk vittnade om vad Gud gjort i hans liv
Niklas Wernborg
Niklas Wernborg
Mr Franklin in action
Niklas Wernborg
Niklas Wernborg
Kirk Franklin
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  ”Gåshud. Det bästa jag varit på. Ödmjukt och äkta.” Så beskrev många konsertupplevelsen i Örebro med Kirk Franklin.

En onsdag kväll i mitten av September befann jag mig på en kristen konsertkväll kallat ”Impact”. Det var hög förväntan i luften timmarna innan huvudartisten Kirk Franklin dök upp på scenen. Uppvärmningsartisterna Praise Unit med Joakin Arenium gjorde bra ifrån sig med sin högklassiga gospel-funk och evangeliserande texter. Blue Eyes Soul verkade vara ett mera känt band för den svenska publiken och den sista förbands artisten Joel Lax visade sig vara sprillans ny inom branchen, som vunnit en talangjaktstävling.

Det var många gospel älskare som hade samlats för att få lyssna på Kirk Franklin och hans musiker och sångare av hög klass. 3200 biljetter var sålda och vi som var där fick minsann valuta för pengarna! När Kirk dök upp på scenen var det från första stund med total närvaro och han var noga med att peka uppåt mot Gud – all ära åt Gud! Kirk Franklin är kanske inte i första hand en otrolig sångare utan en otrolig musiker, låtskrivare, körledare. Under konserten hade han ett mycket fint samspel mellan sig och publiken och sina musiker.

Som publik fick vi känna oss delaktiga i konserten på alla sätt och vis och man gick därifrån med ny kraft och inspiration. Kirk och bandet framförde flera gamla godingar som ”Hosanna” och ”Brighter Day”. Positivt överraskande var att publiken fick vara med och bestämma flera låtar! Många ropade ut sina favoriter och nästan alla dessa fick vi höra också.

Den över två timmar långa konserten var mer än bara en storartad konsert. Det var en show från början till slut med en oerhört ödmjuk huvudartist som behöll sitt fokus på Jesus och inspirerade oss alla till att komma närmare Jesus. Genom sina gripande vittnesbörd om hur Gud förvandlat hans liv och berört honom blev konserten en glänsande pärla. Kirk berättade om hur han hade varit hemlös, han hade fått ett barn vid sjuttonårs ålder och använt droger. Hans släktingar har suttit i fängelse. Men trots att han fått kämpa med så mycket svårt i sitt liv har han utav allt bara kommit närmare Jesus. Gud får använda honom stort, och Guds nåd verkar vara det som inspirerar honom!

I slutet av konserten när hela publiken fick sjunga med i ”Halleluya” blev Kirk väldigt rörd av den fantastiska körsången med flera stämmor som den svenska publiken åstadkom. ”Sweden! You’ve blessed my soul tonight!” Ett par ögonblick senare vågade han nästan utlova att han kommer kanske tillbaks i nästa år, så håll utkik!





Rebz
14:21 30.9.2008


Va kul att du hade varit där oxo! Själv orka jag knappt stå i slute av konserten.... hade ju varit fullt ös hela tiden ju!! :D Hallelujah moment!!
patricia pö östman
08:52 30.9.2008


Jag var en av de lyckliga som var där! Tårarna rann i slutet av konserten. Det var som ett uppfriskande höstregn för själen!
Icebell
19:58 26.9.2008


Bossit lockande artikel.
Rebz
19:30 26.9.2008


Talangen heter Joel Lax, han e jättebra!http://www.myspace.com/joellax
x
19:04 26.9.2008


Vilken bransch har vunnit en talangjaktstävling?
Det harmar mig än i denna dag att jag int kunde fara på Pori Jazz då Kirk Franklin var där =( Han e bäst
3SbeoDBqSp6195W2KwhF2b
00:53 26.9.2008


Ååååååh!!! Vill åxxå!! :D
Daniela
11:18 25.9.2008


Sku så ha villa vara där, visste inte om konserten. next year ;)
språkpolisen nr 2
20:32 24.9.2008


superbra skrivet!! jag kan känna atmosfären... blev inspirerad trots att jag inte va där ; ) Mera kirk å mera Jesus!! :D
Mackan
20:26 24.9.2008


ÅÅÅ skulle vart där... kanon bra skrivet!!:D
Rebz
17:57 24.9.2008


Ibland får man väl så lov att tåla sär skriv ningar ; )
Jenny
17:09 24.9.2008


Japp. Önskar jag hade varit där. Men han e ju fantastisk på skiva också!
Språkpolisen
17:03 24.9.2008


Sverigebesök skrivs i ett ord.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén