Goda nyheter sedan 2002     Fredag 2 december 2022 kl 17:22Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Fireheart - Live in Vasa
Linnea Björkgren
Foto: Linnea Björkgren
Jag träffade även min vän och broder Jari Jokinen
pjb@netikka.fi
 8 19761 109 3
pjb@netikka.fi Back
Online 02:20 27/09 2008  Modifierad 02:11 15/08 2010
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Närpestjejerna diggade
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Sami predikar
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Marica Lehtomäki
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Fireheart
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Fireheart
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Joni Joensuu
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Så här såg det ut i pingstkyrkan
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Det var första gången jag besökte Vaasan Helluntaiseurakunta, alltså "finska pingstkyrkan i Vasa. Jag tänkte få en chock då jag kom in i kyrksalen. Det såg mera ut som en ordentlig rock club...

Denna fredag höll bandet Fireheart sin första konsert i Vasa. Sångerskan Marica Lehtomäki inledde med orden "Hyvää Iltaa Vaasa!" och trummisen Sami Ontermaa startade med dunder och brak bakom trummorna. För en som inte känner till Fireheart eller som för första gången besöker en pingstkyrka skulle de första ackorden nog ha varit chockerande. Mäktigt sound, rök och en massa lampor. Som jag tidigare har skrivit spelar bandet tung Gudomlig tung hårdrock.

En salig skara hade samlats i kyrkan denna fredagskväll för att spana in Fireheart. Jag måste säga att sedan jag hörde dem senast har de verkligen slipats och låtarna sitter tajt som ett par alldeles för små Levis 501:or. Bandet bjöd på en ordentlig hårdrocks konsert och de som kom för att lyssna på hårdrock fick vad de kom för och GRATIS!

Det handlade inte bara om hårdrock. Texterna var rent evangelium utan utsvävningar. Närpestjejerna som kom och lyssnade tyckte att bandet var bra och att texterna verkligen är ett renodlat budskap. Mellan låtarna berättade / predikade Marica och tyngden låg på att Jesus verkligen har dött på korset för din och min skull och att Gud älskar oss alla otroligt mycket. Gitarristen Joona Hakala, även han vittnade och delade med sig av sin trosuppfattning och vad han tyckte var viktigt i den kristna vardagen. Han påpekade att det inte handlar om att endast vara kristen medan man är i kyrkan. Det handlar om att leva heligt, som en kristen även utanför kyrkan och visa för sin omgivning vem man är. Guds barn, söner och döttrar.

I slutet av konserten steg trummisen Sami upp från trumpallen, hoppade ner från trumpodiet och greppade mikrofonen. Hans vittnesbörd var starkt. Han berättade om hans skoltid och hur hans familj flyttade från ort till ort varefter arbetet byttes och att han har gått i tolv olika grundskolor. Trots sin unga ålder har Sami redan varit med om mycket och han kan sin bibel. För mig är det en ära att vara hans broder och vän. Vi är så lika men ändå så olika. Han kommer från ett kristet hem och jag kommer därifrån jag kommer. Fastän han är 14 år yngre än mig har jag mycket att lära mig av honom.

Kvällen avslutades med ett trumsolo på publikens begäran. Kolla videon. Innehåller även Samis vittnesbörd och predikan.

Jag rekommenderar varmt att kolla in Fireheart. Raka rör och rakt budskap! Amen!Fireheart

Marica Lehtomäki - vocals
Sami Ontermaa - drums
Joona Hakala - guitar
Joni Joensuu - keyboard/guitar
Toni Tuomiharju - bass

www.fireheartband.net

Det går att lyssna på bandet på Myspace
www.myspace.com/fireheart100

Rebz
00:12 28.9.2008


Yes! Verka super! Hårdrock & Jesus! =)
Mirakelmannen
16:28 27.9.2008


Amen Amen säger jag eder! Mitt förra inlägg i denna skrift var bristfälligt och därmed kom inte den efterlängtade länken med. Hittade ett äldre klipp med en aningen korthårigare broder Ontermaa som spelar solo på pukor och cymbaler på Summer Challenge 2007 se efter själva!


Mirakelmannen
09:16 27.9.2008


' class='embedurls embed-link' target='_blank'>http://www.youtube.com/v/M9H7rGu1bB8&hl=...http://www.youtube.com/v/M9H7rGu1bB8&hl=... type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344">
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén