Vad handlar Light Night om?

ALLMÄNT. Under våren 2008 hade Lukas församlings ungdomsarbetare en träff där vi utvärderade, inför Gud, det jobb vi hade gjort. När vi kom fram till frågan om vilka möjligheter vi har att nå ut med evangeliet idag, så kom vi överens om att skolorna är en möjlighet som vi bara måste använda mera.

Nedanstående text är ett resultat av den bön och diskussion som påbörjades under palavern i april 2008. Målet är ett nätverk av andliga gemenskaper runt hela huvudstadsregionen. Verktyget för detta är Light Night-samlingar. Detta är ett projekt i samarbete med Markus församling, Filadelfia församling och Studentmissionen. Nästa Light Night ordnas 29.11. Då medverkar även rap-artisten Mika ”PlastiC” Poutala. Nu till texten:

Bönenätverk för skolor och läroanstalter i huvudstadsregionen

Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen.

1Tim.2:9

Inledning

Skolor är ett av de mest strategiska missionsfälten vi har när vi vill nå ut med evangeliet till ungdomar. Skolorna är fortfarande öppna för församlingar. Kristna skolgrupper får fortfarande samlas fritt under skoltid och i skolans utrymmen. Vi vill därför satsa på att kristna skolungdomar får mod att stå upp för sin tro samt att de får en gudagiven passion för att sprida Guds rike i sin skola. Vi vill kasta ut ett nät över hela huvudstadstegionen. Nätet består av bönegrupper som samlas i varje skola. Vi hoppas på att detta nät kunde med tiden mer och mer förvandlas till ett fiskeredskap, för människofiske. Genom att varje bönegruppsledare får personlig mentorering vill vi stöda och utmana grupperna till att växa i mognad och mod och bli det som Herren tänkt för dem.

Mission - Vad vill vi göra?

Vi vill starta bönegrupper i svenskpråkiga skolor i Helsingfors.

Vision - Vad vill vi se?

Att det finns en bönegrupp i varje svenskspråkigt högstadium, gymnasium, yrkesskola och fakultet/linje i Huvudstadsregionen.

Strategi - Hur når vi dit?

1) Att starta bönegrupperna

Vi vill ordna stora ungdomssamlingar, s.k. Light Night-samlingar, i Helsingfors 4gånger per år. På dessa stora samlingar kommer vi att inspirera och utmana skoleleverna att starta bönegrupper i sina skolor.

2) Att stöda bönegrupperna

Vi erbjuder mentorrelationer samt samlingar för bönegruppsledarna. Mentoreringen sker i grupp, så att varje mentorgrupp samlas minst en gång per månad.

Plan – Vad kommer vi att göra?

Vi ordnar stora ungdomssamlingar, Light Night-samlingar, där vi inspirerar och utmanar deltagarna till att starta bönegrupper på skolor. Vi utmanar eleverna att utse 1-2 personer som kan ansvara för bönegruppen. Vi kommer även alltid att inbjuda människor till frälsning samt be för sjuka och människor med olika behov.

1) Samlingarna ordnas under följande tidpunkter:

30.8, 29.11 (medverkade: PlastiC) år 2008

samt

28.2 (medverkande: Paddington), 16.5 (medverkande: okänd) år 2009

Platsen är åtminstone under den första och andra samlingen Södra Haga kyrka.

2) Vi ber stadens svenska ungdomsledare (både lutherska och frikyrkliga) mentorera sina aktiva medlemmar ifall någon av dem är bönegruppsledare i en skola. Med mentorering menas regelbunden kontakt, ca.1gång per månad, där man behandlar saker som gäller gruppens och gruppledarens frågor och problemställningar. Mentorn fungerar som en bollplank för ledaren där den får ventilera sina tankar samt bli utmanad att växa som kristen och ledare.

Målet med allt detta är Guds rikes genombrott i Huvudstadsregionens alla studieplatser från högstadieåldern uppåt.