Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 20 oktober 2020 kl 05:53Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Vad skall DU göra FÖR andra inför julen?
Fred Skymberg for antell.com
Foto: Fred Skymberg for antell.com
Hemlös?
pjb@netikka.fi
 1 3562 42 3
pjb@netikka.fi Back
Online 11:29 01/12 2008  Modifierad 10:12 16/08 2010

Allmänt  Snart är det jul igen. Vi blir ständigt påminda om att julen inte enbart är ett affärsrally med stress och ett ständigt handlande. Vi vet ju att det är Jesus födelsedag vi firar, men vad tror du Jesus vill att du skall göra FÖR andra inför julen?

Julen innebär inte enbart frid och glädje. Det finns alldeles för många i vårt land som inte har någon att tillbringa julen med. Det finns människor som lever i ensamhet utan nära relationer. Det finns människor som är fast i missbrukets makter. Det finns folk som inte har någonstans att sova och det finns människor som inte har någonting att äta.

Då jag tänker på julen tänker jag på mina barn. Självklart vill jag att de skall ha en bra jul och att vi skall vara tillsammans. Detta ligger nära mitt hjärta. Under så gott som hela deras barndom har de inte haft en riktig pappa. Det gör ont inom mig då jag tänker på vilken dålig pappa jag har varit under alla dessa år. Jag tänker göra bättring och tänka på barnen och ge dem tillbaka det som de inte har fått av mig under dessa år.

Mitt hjärta gråter även för den som är utsatt och utslängd ur samhället. Hur många hemlösa finns det inte bara i lilla Vasa? Det rör väl sig om ett hundratal personer som lever på gatan. Hur många personer finns det inte som är ensamma och inte har någon att tillbringa julen tillsammans med? Dessa personer sitter ofta någonstans och dricker sig fulla under julen. De mår absolut inte bättre av detta. Hur många familjer finns det inte som lider av ekonomiska bekymmer? Arbetslöshet, överskuldsatthet och andra faktorer spelar spratt, speciellt denna högtidshelg. Jag vågar inte tänka på hur många barn det är som är tvungna att sitta och höra på då mamma och pappa slåss efter att de har druckit sig fulla. Jag vågar inte heller tänka på följderna för de barn som blir misshandlade av sina föräldrar under julen. Julen är inte bara en glädjens tid, i alla fall inte år 2008!

Har du funderat om det finns någonting DU kan göra för att hjälpa någon? Det finns faktiskt massor av saker du kan göra! För att underlätta har jag gjort en kort lista på några saker som inte alls är svåra att göra. Då du är till välsignelse för en medmänniska kommer Gud även att välsigna dig!

* Duka fram en extra tallrik och bjud in en ensam person som inte har någon annan att tillbringa julen med. Ät tillsammans och berätta för denna person att Jesus älskar honom/henne.

* Bädda extra sängen och bjud hem den hemlöse. Inte är det så jobbigt att ha en smutsig människa i sitt hem en eller två nätter. Vem vet, det kan vara DU som räddar denna människas liv. Kom ihåg att berätta för denne att Jesus älskar honom/henne.

* Köp något gott och nyttigt till någon som inte har råd att köpa detta själv. Någonting som inte bara varar en stund. Någonting som värmer och ger hopp. Kom ihåg att berätta för denna att Jesus älskar honom/henne och att det lönar sig att be. Ingenting, inte ens finansiella problem är omöjligt för Jesus.

* Om du känner någon som inte har råd att över julen köpa julklappar eller duka ett fint julbord för sina barn / sin familj kan du erbjuda dig att stå för julmaten eller ge ett bidrag. Kom ihåg att berätta för denne att Jesus älskar honom/henne.

* Om du inte har tid att engagera dig själv så finns det säkert någon form av insamling i de flesta församlingar där de hjälper fattiga och olyckliga personer över julen. Det tar högst två minuter av din tid att stiga ur bilen utanför kyrkan för att ge ditt bidrag.

* Du kan även göra någon som inte mår bra genom att bara stanna upp på gatan och tala med människan. Önska honom/henne en God och välsignad jul. Kom ihåg att berätta för denne att Jesus älskar honom/henne.

* Det minsta du kan göra är att be för de som känner sig ensamma eller har det svårt på julen. Gud hör verkligen bön!

Alltså: Då Gud välsignar dig så gör Han det för att DU skall vara till välsignelse för någon annan!
Pontus J. Back
21:26 1.12.2008


Matti!
Bra förslag! Sedan kan man ju även se efter vad man köper och kanske handla i den lokala affären hos den lokala köpmannen som kämpar för att klara kampen emot de stora varuhusen. Det är mycket trevligare att handla där man får personlig och sakkunnig betjäning. Våra privatföretagare har det inte så lätt dom heller!
Matti
18:55 1.12.2008


Förutom att vi kan hjälpa våra nära och kära som är nödställda, kan vi hjälpa dem som lider ute i världen genom att köpa en Annorlunda Gåva till varandra i stället för onödigt "krääsä", pynt, godis eller annat onödigt. Gå in påhttp://www.toisenlainenlahja.fi och dra ett strå för världens fattiga. Jag utmanar alla Mickelssons läsare att köpa minst en annorlunda gåva till en vän som "redan har allt". God Jul!
Lilian
12:02 1.12.2008


Tack för detta! Tänk vad fint att verkligen kunna göra något för någon annan. Det var en nödvändig påminnelse du gav åtminstone mig. Man vill lätt glömma bort de utsatta, och kanske medvetet lägger det åt sidan om känslan av hopplöshet kommer in. Men för GUd är INGENTING omöjligt, HAN kan förändra.. Jag är övertygad om att då vi på olika sätt hjälper en annan männsika kommer Gud att välsigna oss. Bless
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén