Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 20 oktober 2020 kl 05:39Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Allt annat än sol och värme -Rovaniemi
Cizi
Foto: Cizi
Detta var alla renar jag såg..
 10 3935 55 0
Cizi
Online 20:18 04/12 2008  Modifierad 00:42 15/08 2010
Cizi
Cizi
Urusel bild på Jätkänkynttilä-bron
Cizi
Cizi
Julbisins högra hand
Cizi
Cizi
Intervju med snäll pojke
Cizi
Cizi
Handavtrycken
Cizi
Cizi
Jättegran + ofrivillig modell
Cizi
Cizi
Julmarknad
Cizi
Cizi
Shoppingcenter "Revontuli"
Cizi
Cizi
Iskonst vid flygplatsen
Cizi
Cizi
Tillsammans är det roligare!
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Måste erkänna att jag varit och är ganska usel på att resa inrikes, men Rovaniemi ville jag absolut uppleva, trots att det bara var frågan om en och en halv dag. Tidpunkten var i slutet av novemeber, så snö och mörker var i alla fall garanterade. Julgubben kom som en extra, rolig bonus!

Jag och min väninna flög med Blue1 till vår gemensamma väninna med familj, som flyttat härifrån södra Finland upp till Rovaniemi. Jag har endast besökt Lappland en gång, och aldrig tidigare Rovaniemi, så jag såg fram emot att landa i snöriket. Visst var det vitt och vackert och idylliskt med julgranar och annat julpynt inne i centrum vid Lordi aukio. Det lilla torget med gågata vid Sampo-köpcentret är givetvis namngett efter Lordis Eurovisionsvinst år 2006. På själva öppningen finns i Hollywood style, plattor med handavtryck och namnteckning av de olika bandmedlemmarna. Inne i stan finns också Lordis Rocktaurant, alltså en restaurant, som är dekorerad med en hel del Lordi rekvisita, såsom t.ex. Mr. Lordis masker och andra dräkter.

Inne i centrum finns en hel del butiker och utbudet varierar allt från vanliga mat- och klädbutiker till en hel del butiker med typiska turistvaror och olika specialaffärer med olika produkter typiska för Lappland. Man såg och hörde en hel del turister omkring sig, och några spanjorer ville att vi skulle fotografera dem invid en stor julgran. Stämningen skjöt i höjden när Julgubben gjorde entré på Lordi aukio, invid Julmarknaden. Speciellt barnen lyssnade med öronen på spets och svarade hurtigt jakande då Julgubben frågade om de varit snälla hemma och i skolan, om de ätit duktigt och hjälpt till där hemma. Också då han frågade om de ibland varit stygga, fick han ett ljudligt “ja!” till svar. Sedan kunde han lugnt konstatera att alla i alla fall var väldigt ärliga! Enligt vissa oofficiella källor talar Julgubben flera språk, såsom engelska, spanska, tyska och portugisiska! Dock bryter han klassiskt finskt på sin engelska, men tack vare sin vänlighet och charm, kan man se över det! ;)

Det mest ståtliga jag lade mina ögon på i Rovaniemi och dess omgiving var nog definitivt “Jätkänkynttilä”-bron som går över Kemijoki. Uppe på toppen brinner ljus med gaslåga, vilka ger ett stämningsfullt sken i mörkret. Från min väninnas fönster kunde man också se några skidbackar upplysta sent in på kvällen. De framkallade en skidlust som dock inte denna gång gick att uppfylla..

På lördagen tog jag avsked och returen ner till södra Finland fick mig att genast längta tillbaka norrut, eftersom jag blev mött av regn och en stor besvikelse av att all den snö som tidigare kommit hit till oss var totalt som bortblåst. Och här är vi nu fortfarande i detta blöta Helsingfors. Usch och blä är det enda man kan säga till den saken. Så i väntan på en vit Jul -ha det välsignat!Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén