Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 20 oktober 2020 kl 05:25Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Lyckad julfest i Jakobstad!
Jakob serverar en äkta "kara-hot dog"
 9 4432 43 1
Charlotta Lönnqvist
Online 15:27 23/12 2008  Modifierad 14:34 16/08 2010
En av herdarna.
Beppe världsreportern kopplar av med glögg.
Maria och Jesusbarnet kvällen före.
Totta
Totta
Alla åldrar besökte julfesten
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}
Allmänt  Pingstkyrkan Elim i Jakobstad bjöd den 21.12 kl 17 in till en gemytlig julfest för alla åldrar. Bakom programmet stod ungdomsgruppen med Jakob Wikström i spetsen. Det blev en lyckad tillställning där ung och gammal möttes, och vana kyrkobesökare mötte folk som inte annars besöker kyrkan. Speciellt inbjudna var föräldrar till de barn som deltar i församlingens ungdomsverksamhet.

Kvällen inleddes med jultablå där Jesusbarnet sannerligen inte var någon docka utan en verklig liten bebis med tindrande ögon. Det gick bokstavligen talat ett sus genom publiken när Maria (Anna-Kaisa Wikström) satte ner Jesusbarnet i krubban. (Där han för övrigt inte trivdes så bra). Jultablån var mycket stämningsfull. Julevangeliet lästes upp till tonerna av "Breath of Heaven" och herdar, änglar och ett äkta "får" (=pudeln Blossom) förde julfestbesökarna tillbaka till Betlehem för 2000 år sedan.

Efter jultablå följde ett mera lättsamt program med nyhetssändning med Beppe Världsreportern som rapporterade om jultomtens plötsliga försvinnande. Detta orsakade många skrattsalvor. Intervjuer med både äldre och yngre gjordes över köksbordet på scenen, och publiken bjöds också på lite svängig julmusik.

Under en lång och gemytlig paus bjöds det på kaffe och tårta och folk fick möjlighet att knyta kontakter och hälsa på gamla bekanta. Efter pausen följde en avslutande del med traditionella julsånger och en andakt av pastor "Fina" från Nykarleby.

Kvällens programvärdar var Jakob Wikström och Charlotta Lönnqvist.

Vi vill ge en massa uppskattning och credit åt de duktiga tonåringar som med aldrig skådad iver deltagit i förberedelserna av julfesten. De har med brinnande intresse kommit med idéer och trivts med att få medverka i programmet på olika vis.

Efter programmets officiella avslutning med sången "o Helga Natt" följde en uppskattad efterfest på övre våningen för alla 1996 år födda och uppåt. I kiosken såldes ikväll bland annat hot dogs med rostad lök och andra tillbehör, och möjlighet fanns bland annat att tävla i SingStar.


EN GOD, FRIDFULL jul från oss alla i Jakobstad.
Och också personligen från mig, Totta, till alla som jag känner och inte ännu känner. Ha en härlig helg.

Josefin
19:51 26.12.2008


Åh, vad jag sku ha velat vara med! Verkar ju som att det blev riktigt bra! (men det hade ju ingen tvivlat på heller)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén