Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 20 oktober 2020 kl 06:41Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Relationen med Jesus
Bild från bröllopet från i höstas
 1 5658 40 4
Stefan Nygård
Online 00:15 28/12 2008  Modifierad 01:33 15/08 2010

Allmänt  Nu är det väldigt länge sen jag har skrivit något här på Mickelsson. Därför tänkte jag att det var hög tid att dela något igen. Jag är inne på mitt femte år i Norge och sedan sist har jag gift mig med Maren och vi bor nu i Oslo. En av orsakerna till att jag blev i Norge var att jag blev med i en församlingsplantering i Oslo centrum, där jag är med i ledarskapet. Det har varit en spännande tid med pionjärarbete, och just nu är det cirka 150 människor som går i kyrkan. Kolla www.citykirken.no för mer info.

Just nu är vi i Jakobstad där vi har firat jul med familjen. I julen har vi pratat en del om ett tema här hemma. Jag läste just i en bok av Donald Miller (en mycket rekommenderad författare) om en upplevelse han hade haft. Han var på besök på en bibelskola och skulle undervisa studenterna där. Han berättade at han skall nu presentera evangeliet, men hoppa över en viktig detalj. Sen började han berätta att människorna är syndare, och att det var uppenbart om man tittade på kulturen omkring oss. Han kom med konkrete exempel som rubriker från tidningen, drogmissbruk, abort och så vidare. Sen berättade han att de måste omvända sig, och visade till många skriftställen som visade det. Vidare sa han at syndens lön är döden, och att synden skiljer oss från Gud. Så pratade han om hur vacker moralen är. Han visade statistik på tonåringsgraviditet och sexuellt överförbara sjukdomar, och gick i detalj på allt de kunde sparat sig för om de bara vände om och levde i renhet. När han var färdig frågade han studenterna vilken detalj han hade hoppat över. Ingen av studenterna kunde svara. Vad de inte märkte var at han hade presenterat ett evangelium utan att nämna Jesus.

Vi glömmer ofta varför vi firar jul. Personen Jesus hamnar lätt i bakgrunden. Men inte bara i julen hamnar Jesus i bakgrunden, också i våra vardagssysslor och i kyrkan. Våra synpunkter och tankar kommer ofta i vägen för relationen med Jesus. Låt oss i 2009 fokusera på relationen med Jesus, istället för diskussioner om moral och teologi. Onnellista uutta vuotta!


Thomas
17:02 19.1.2009


Jaja...strunta i moralen, strunta i teologin och allt annat som gör kristendomen meningsfull...tar man bort de två så återstår bara en massa osammanhängande flummigt blablabla som man inte har någon praktisk nytta av.

Och sedan undrar folk varför jag inte går i frikyrkan om söndagarna....
Anton
16:26 19.1.2009


Provokation

Den där historien visar hur okritiska bibelskolelever - de människor som väljer att gå i bibelskola - är, och hur lätt det är att manipulera dessa. De låter sig hänföras av en känd talare och missar därför en så viktig detalj. Och egentligen handlar det också om tidsanda - man har fokus på utsidan och inte inombords. Inget inre centrum.

Förövrigt frågar jag er: är det skillnad på Jesus och Jesus Kristus? Det kan ibland kännas som utelämnandet av "Kristus" indikerar en enögd hållning, och kanske brist på helighetskänsla...
Jill
18:03 30.12.2008


Utan Jesus skulle det ju varken finnas varken evangelium eller jul.. Mycket rätt skrivet!
Jakob Wikström
13:26 28.12.2008


Yes, helt rätt!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén