Goda nyheter sedan 2002     Tisdag 20 oktober 2020 kl 05:32Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Bland fjäll och rika svenskar
 9 4937 30 0
Charlotta Lönnqvist
Online 22:15 30/12 2008  Modifierad 17:03 18/08 2010
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  I år firar jag och Benni nyår i Östersund hos hans storasyster med familj, Jämtland är verkligen en upplevelse. Därför kommer här en mycket seriös och genomtänkt reseskildring... håll till godo.

Vi tar E4an ut från Stockholm. Det är tidig söndag morgon och vi är lika trötta som staden själv. Vi har inte riktigt kunnat sova på båten tack vare ett gäng fulla österbottningar som omtänksamt nog skränat på i korridoren under nattens timmar.

Det visar sig dock, till vår tröst, bli en underbar vinterdag med gnistrande snö och vida vidder. Vi viker in mot Bollnäs och Ljusdal och snart får vi syn på resans första fjäll. Som de Pampasbor i är blir vi helt otroligt fascinerade. Efter många timmar i bilen når vi Östersund.

Sverige har många smultronställen. Sådana där platser där det finns massor med vackert att upptäcka, och man har inte haft en aning om det. Jämtland är en sådan plats tycker jag. Åre i all ära, men det finns också många andra, mindre exploaterade ställen att njuta av.

Åre, förresten. Den staden är nog ett fenomen. Som Sveriges Aspen ungefär. Dyra sportbutiker, rika knösar med perfekt skidutrustning som pimplar öl på Holiday Club. Ja, knösen alltså, inte utrustningen. Tyskinspirerade stugor. Branta pister. Modiga ungar. Det ryktas att Petter (ja, rapparen) bor här någonstanns. Man ska ha snygg mössa i Åre förresten. Ta med det absolut coolaste du har.

I staden Östersund som ligger ungefär en timmes bilfärd från Åre kan man shoppa betydligt billigare. Det finns en lång, härlig gågata med alla butiker man kan behöva. När man tröttnar kan man alltid spana efter Storsjöodjuret. Eller gå på Frösö Zoo om det är sommar. Eller shoppa lite till.

Jag skulle definitivt uppmana dig att nångång upptäcka Jämtland. Det är Sveriges Colorado. Väldigt varierande och väldigt spännande.

Kom bara ihåg din snyggaste mössa.
Gud välsigne ditt nya år.
Mer om resan på bloggen --> totta.blogg.se


P.S. Ursäkta bilderna från Åre. Min "riktiga" kamera ville inte vara med längre så det blev mobilen. D.S.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén