Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 21:39Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Gospelsitz i Vasa 29 januari2009 på Academill - what a night!
Edith Sandell
Foto: Edith Sandell
 7 11513 78 2
Irene "Irre" Lindvall
Online 11:49 06/02 2009  Modifierad 02:04 18/08 2010
Irene L
Irene L
The band
Irene L
Irene L
Gäster på sitzen
Irene L
Irene L
Irene L
Irene L
Vittnesbörd
Edith Sandell
Edith Sandell
Smått och gott
Irene L
Irene L
Gospelsitz time!
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Torsdagkväll. Vintermörkret sänker sig sakta över Vasastad. Inne på Academill börjar man förbereda sig för Gospelsitz. Och man började med bön. Det var en bra början.

Vasa Studentmission ordnade förra veckan den fenomenala Gospelsitzen, som gick av stapeln vid Åbo Akademi Vasa på torsdagkväll. Runt 60 personer hade sökt sig till sitzen och fick vara med om ett trevligt program, god gemenskap, god mat och ett fenomenalt husband som spelade allt från svängig gospel till Hillsong och Larry Norman.
Gospelsitzen hade som program i år att ha inbjudna personer som delade med sig av sina vittnesbörd. Vittnesbörden handlade om allt från att bli frälst till att vara älskad av Gud som den man är och hur man som människa har ett val att inte leva ett egoistiskt liv. Som andra programpunkter fanns lekar där gästerna fick vara med om gäster med gester och söka sig gruppvis utefter personernas skostorlekar ( för de nyfikna så kan berättas att största gruppen av skostorlekar var faktiskt skostorlek 38 ). Även den legendariska lappen under varje gästs stol fanns att finna, och gästerna fick möjlighet att lyda uppdraget som fanns att beskåda på lappen. Programledarna fick på sina lappar som uppdrag att den ena skulle tala som Mark Levengood och den andra skulle tala rikssvenska. Inte samtidigt dock.
En sketch om äktenskapsrådgivning, kortfilmer om studentmissionen och om vad det finns för församlingar i stan ( alltså, Vasa ), en hälsning från studentprästen, en rimmande dikt om Vasa Studentmission- en salig blandning av det ena än det andra bjöds på sitzen. Det blev en trevlig kväll, som även fortsatte med en liten efterfest. Tack alla som kom på sitzen och alla som varit delaktiga i den. Hoppas ni är med igen nästa år!

Anders H
17:42 10.2.2009


Och det var en riktigt kul sitz trots att mitt lag av gamyler inte vann charaderna
Jontte
16:38 6.2.2009


Herrligt initiativ!

Läste en riktigt positiv artikel om det här i studentbladet... So u guys are clearly doin' some good things up there!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén