Goda nyheter sedan 2002     Lördag 16 januari 2021 kl 13:14Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Smokey har predikat på gatan i över 20 år
Garry Nutt
Foto: Garry Nutt
Jag skulle aldrig klara av att stå och hålla i korset i 21 år. Skulle jag klara 21 minuter skulle jag vara glad. Jag är ingen vän av värmen :)
pjb@netikka.fi
 3 7498 43 12
pjb@netikka.fi Back
Online 05:34 10/02 2009  Modifierad 02:52 16/08 2010
Garry Nutt
Garry Nutt
Tiden gick snabbt då man hörde Smokey berätta om sina upplevelser. Hela tiden hörde man folk tuta och hälsa på honom och till svar fick de: Jesus loves you eller ett enkelt God Bless!
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Smokey en levande legend i staden Port St. Lucie
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Har någon av Er läsare besökt Port St. Lucie i Florida de senaste 21 åren har Ni garanterat också sett "Smokie". En man vars hjärta brinner för Jesus och jag har aldrig tidigare träffat någon som varit så hängiven som han är.

Han kallas "Smokey" och så gott som alla invånare i staden Port St. Lucie i Florida på Americas östkust vet vem han är. De flesta vet även att han är Kristen och att han tror på Jesus. Han står nämligen mitt i en korsning med ett stort träkors från morgon till kväll och predikar Guds ord.

Även han har ett brokigt förflutet och har suttit av ett straff, dock för länge sedan. Han berättar gärna om varför han satt i fängelset och varför han begick brottet han blev dömd för. En man våldtog och misshandlade hans dotter och han blev så pass uppjagad att han högg mannen med en sax i huvudet flera gånger. Det var så pass illa att ena kinden lossnade. Han gjorde det med mottot: "Jag skall inte ta livet av dig utan jag skall se till att du önskar att du vore död". Han dömdes till 50 års fängelse för mordförsök.

Detta var länge sedan och han är ett bevis på hur JESUS kan förvandla liv. Efter att han blev frigiven har han levt endast och enbart för Jesus. Hans mål är att så många som möjligt skall få höra de goda nyheterna. Jag frågade honom hur han försörjer sig?

- Det enda jag behöver är batterier till min megafon och mat och husrum för mig, min fru, mina två hundar och vår katt. Jag har klarat mig bra. Gud förser med med allt jag behöver. Folk stannar ofta upp och ger vad Gud säger till dem att ge. Häromdagen var det en man som vevade ner rutan och gav mig 700 dollar, säger Smokey.

Det är dock inte lätt att stå i korsningen där han nu stått i sex år. Innan dess stod han två kvarter ner på Port St. Lucie Boulevard men polisen tyckte att han blev en risk för trafiksäkerheten så han fick flytta. Innan dess stod han 10 i en korsning som inte längre existerar. Snacka om att stå och stampa på stället!

Hur tar folk emot budskapet?

- En del hatar mig för att jag är Kristen säger han. En dag stannade en man med bilen vid trafikljusen. Mannen i bilen tog fram en pistol och siktade på mig. Jag visste att jag lever under Jesu blods beskydd så jag skrattade åt honom. Då åkte han iväg fortsätter Smokey.

Han berättar med iver och tacksamhet om hur han en annan gång hörde ett skott och bara en sekund senare kände han hur kulan flög mellan håret och nacken.

- Skall jag dö skall jag dö med korset i handen, säger Smokey


freppi
11:24 1.3.2009


Ha ha ja man vet inte om man skall gråta eller skratta när man läser Jeans kommentar!
Pontus J. Back
06:53 1.3.2009


Jean,

Jag åker tillbaka till Port St. Lucie på tisdag. Jag kan göra ett nytt reportage om Smokey och ha honom att detaljerat berätta hur allt gick till. Tänk att så gott som varje gång man tittar in här på mickelsson.net skall stöta på en hel rad rent ut sagt idiotiska människor som inte gör annat än klagar och hänger upp sig på småsaker. Jag tror jag skippar mickelsson.net i framtiden. En sak har jag dock lärt mig. Dessa bloggar och sidor där folk kan kommentera är bara skit. Ha det bra så länge tills jag återkommer med Petters identitet och med Smokeys nya story om hur hårt kulorna flyger i Port St. Lucie. Good Bye!
Jean
15:08 16.2.2009


Hey, nu slår en sak mej: Eftersom ljudet färdas med hastigheten drygt 300 meter i sekunden, så måste kulan (IFALL Smoky hörde skottet innan det träffade hans hår) ha färdats mycket långsammare än 300 meter/sek. Och nu undrar jag: Finns det vapen som skjuter så "långamt"?? Det enda rimliga är väl att Smokey hörde skottet EFTER att kulan svepte genom kalufsen!

Eller har vi att göra med ett "JFK-fall" här, med en andra skytt! Vi har kanske skytten A som sköt, men missade grovt, och strax därefter sköt skytten B med ljuddämpare som träffade håret. Rafflande, om jag får säja det själv!
Jean
15:02 16.2.2009


Nu är jag onödigt petig, men jag fäster mej vid en "ballistisk" detalj i texten: Det sägs att han hörde ett skott och bara en sekund senare kände hur kulan flög mellan håret och nacken.

Vad användes det för vapen, undrar jag, vars kula nådde den gode Smokys "takatukka" över en sekund efter att skottet avlossades:

1) Om det är ett modernt vapen vars kulor färdas snabbt så måste skottet ha avlossats på långt över en kilometers avstånd, och då är precisionen häpnadsväckande.

2) Om vapnet avlossades på närhåll, så måste det väl handla om något i stil med en kanon från ett sjörövarskepp, vilket även det är väldigt spektakulärt! :)
Mårten Streng
17:00 14.2.2009


Jaa, det är inspirerande att läsa om lärjungar som ger allt, 100 % 4 GOD! Läs gärna boken om Arthur Blessit: "Heltänd för Jesus". Starkt vittnesbörd om en man som bar sitt kors - ett stort kors runt om i världen. BRA bok! (Hoppas den finns att få tag på nånstans).
Och Pontus (och alla andra): God bless u och de människor du möter. Fortsätt leva 100 % 4 G-sus! KRAM!
sandra
13:32 14.2.2009


wow, nice.
Pamela
20:10 12.2.2009


Mera sånt! Yeah :)
Tack Pontus för dina inspirerande artiklar!
Något för oss försoffade österbottniska mys-kristna att fundera på...
Pontus J. Back
19:57 11.2.2009


Det finns olika slags människor. De som talar och de som agerar. Det som räknas är att finnas till och göra det Gud säger fastän hur jobbigt och farligt det skulle vara. Dessa människor satsar allt!
Linus
17:10 11.2.2009


Så starkt! =)
Pontus J. Back
16:39 11.2.2009


Jesus var också radikal! Snart kommer ett reportage från Houston, Texas. Är för tillfället hos Ambassadors For Jesus Christ motorcycle ministry och snart får Ni läsa om deras verksamhet och det arbete de gör för hemlösa barn och barn som föds i fängelset. Gripande hur människor satsar ALLT de har för att ta hand om andra. Kärleken är det underbaraste som finns!
daniel
19:44 10.2.2009


radikal man d där...
Läsare
16:13 10.2.2009


Halleluja!!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén