Goda nyheter sedan 2002     Lördag 16 januari 2021 kl 14:47Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Gå ut i hela världen
Johan
Foto: Johan
Böneflaggor i träd på böneberget
 13 6707 66 2
Johan Vikström
Online 23:48 20/02 2009  Modifierad 21:07 18/08 2010
Johan
Johan
Torsdagens middag i Göteborg
Johan
Johan
Böcker jag tog med från Finland
Johan
Johan
Några av deltagarna på kinesiska lektionerna
Johan
Johan
Mitt vardagsrum
Johan
Johan
Här bodde jag
Johan
Johan
Här inne spelas innebandy
Johan
Johan
Möteslokalen
Johan
Johan
Lunch i matsalen
Johan
Johan
Patrik Wallin från Munsala arbetar på basen
korean
korean
Sung Heuk, jag och Jon
Johan
Johan
Basens fyra bilar
Johan
Johan
Huvudkontoret
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Youth With A Mission (YWAM) är en internationell missionsorganisation som för tillfället finns i 150 olika länder på över 1000 platser och som har en personal på ca 16 000 personer.

Jag hade möjlighet att besöka den största av de fem baser som finns i Sverige under mitt sportlov. Basen heter Restenäs och ligger utanför Ljungskile 70 km norr om Göteborg. Här finns 9 olika byggnader på ett 140 hektar stort område.

På svenska heter organisationen Ungdom Med Uppgift (UMU). UMU är ett träningscenter för mission. I Restenäs fokuserar man på att mobilisera, träna och sända ut missionärer till onådda folkgrupper i världen.

Förra sommaren gjorde UMU Restenäs en resa till Kina där 30 personer deltog. I sommar ordnas en ny resa till Kina 18.6-10.7. Man kan komma med på resan fastän man inte gjort en lärjungaskola. Resans totalpris är omkring 1400 euro. Sista anmälningsdag är 29.4.

Jag kommer att åka med på denna resa och det var en av orsakerna till mitt besök på basen. Jag har här hållit lektioner i kinesiska samt blivit bekant med personalen.

På Restenäs finns det omkring 70 personer som arbetar heltid med olika sorters uppgifter. Ingen av dessa får lön utan alla har själva ordnat med sitt understöd från församlingar och privatpersoner. Lärjungaskolan eller DTS:en har för tillfället 17 elever.

YWAM:s huvudsida är www.ywam.org och basen i Restenäs har sidan www.ywamrestenas.se. Sommarens missionsresor finns på adressen www.missionsresor.com. Sveriges huvudsida är www.ywam.se och Finlands www.ywam.fi.


munsäl
12:01 21.2.2009


Patrik! sötis!
Ida K
12:01 21.2.2009


Det här var kul att se!
Jag har själv varit på ett sommarmissions-läger med King's Kids och vi hade träningsveckan på Restenäs. Kul att se området igen!

Jag kan ju tillägga att King's Kids är en del av UMU:s verksamhet, och de använder sig mest av dans och koreografier för att sprida evangeliet. I Finland finns det sk. året runt grupper som tränar regelbundet och har sedan evangeliserande uppträdanden. I Sverige har det i alla fall tidigare varit fokus på sommarteam, och under skolåren har man satsat på ledarträning. Exakt hur det är nu vet jag inte.

Både Finlands och Sveriges King's Kids har hemsidor som man kan kolla om man är intresserad av att fara med och sprida evangeliet genom dans. Kolla www.kingskids.fi eller www.kingskids.se
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén