Goda nyheter sedan 2002     Lördag 23 oktober 2021 kl 21:01Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Kyrkonas fastemanifest publicerades
 0 8154 59 0
Jani Edström
Online 11:27 22/02 2009  Modifierad 07:38 15/08 2010

Allmänt  Femton finländska kyrkoledare har undertecknat ett fastemanifest om invandring och försvar av människovärdet. Kyrkoledarna lyfter fram sin vilja att ta ansvar, att dela med sig och att utrota orättvisor.

Texten är skriven ur ett bibliskt perspektiv med en andlig framtoning. Det är en text för kristna att meditera över. Samtidigt är den ett inlägg i samhällsdebatten.

Ställningstagandet om invandring och kulturell mångfald är en naturlig fortsättning på den diskussion som följde publiceringen av dokumentet Kyrkan som fristad och speglar de samtal som förts vid de expertseminarier som Ekumeniska Rådet i Finland arrangerat. Texten speglar kyrkornas linjedragningar angående invandrararbete, stöder temat för insamlingen Gemensamt Ansvar och det tvååriga temat för Kyrkornas internationella ansvarsvecka.

När invandring och flyktingskap förändras står samhället och kyrkorna inför nya utmaningar. Sannolikt är att allt fler människor i yttersta nöd kommer att knacka på kyrkornas dörrar. Å andra sidan finns det tecken som tycker på att invandringsfientlighet och rasism tilltar. I den situationen behöver vi en kärnfull påminnelse om Bibelns och den kristna etikens principer som berör invandring och förhållandet till vår nästa. Detta behöver kyrkornas alla medlemmar och särskilt de som arbetar med att stöda invandrare; själavårdare, diakoner och andra församlingsarbetare.

Texten finns på finska och svenska på www.ekumenia.fi.

Manifestet kan läsas upp vid fastlagssöndagens gudstjänster eller andra samlingar och evenemang i församlingarna.


Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén